Pienoismallit.net

Marko Hoo

Sisumodels lopettaa   13.3.2023 16:58
Varsin ikävä uutinen. Uusia pienoismallikauppoja on tullut sen verran lisää, että kilpailu on koventunut. Jotain tuli joskus hankittua eikä toiminnassa ollut ikinä moitittavaa. Tsemiä Sisumodelsin väelle.
M: Tamiya, Wingnutwings, Revell   11.2.2023 17:23
Niin voi olla. Laittelin kanssa, luettu vaan ei vastattu.. Voi olla kiiruskin mutta lisää kiirettä tuottaa jos postilaatikko täyttyy kiinnostuneiden viesteistä 😁
Hässäkkä päättynyt mutta malleja edelleen myynnissä.
Modellbau Königin sivuilta tieto, että tänään alkaa myynti klo 18 paikallista aikaa eli klo 19 ilmeisesti Suomen aikaa. Alla linkki paikkaan, josta niitä löytyy kun aloittavat myynnin.

www.modellbau-koenig.de/Hersteller/Wingnut-Wings
Rakennusramppikuume   5.1.2023 14:48
Minulla ollut kanssa ramppikuumetta mutta jotenkin ajauduin ajattelemaan, että loppujen lopuksi kun keskittyy vaan siihen yhteen työvaiheeseen mitä tekee ja koittaa sen tehdä rennolla asenteella hyväksi niin eiköhän siitä tule ihan ok. Sitten kun ne sitten työvaiheiden tuotokset liittää yhteen niin kokonaisuudestakin tulee ok. Sekin on auttanut, että mietin jo etukäteen seuraavan työvaiheen niin pääsee nopeammin sitten tekemään. Aikapula rajoittaa omaa tekemistä jonkun verran.
Tässäpä minun listaani pikaisesti mietittynä. Tämäpäs oli mukava ketju. Helposti olisi puolet enemmän saanut listalle mutta näillä mennään. Ykkösen tilalle voisi laittaa listan ulkopuolelta toisenkin koneen mutta onhan tuo tuuppari oikein hieno kone myös.
1. Wingnut Wings AMC DH2 1:32
2. Wingnut Wings Roland D.VIa 1:32
3. Wingnut Wings Halberstadt Cl.II 1:32
4. ICM AH-1G Cobra with Vietnam War US Helicopter Pilots 1:35
5. Roden Felixstowe F2a Early 1:72
6. Hasegawa Messerschmitt BF-109G-6 Juutilainen 1:48
7. Hasegawa Messerschmitt BF-109E-4/N Galland 1:48
8. Revell U-99 U-boat 1:125
9. Dragon Tiger I Mid-Production w/Zimmerit Otto Carius Battle of Malinava Village 1944 1:35
10. Academy Douglas SBD-5 Dauntless "Battle of the Philippines Sea" 1/48
11. Trumpeter Admiral Graf Spee 1:350
12. Eduard Fokker D.VII 1:48

13. Border Models Avro Lancaster B.Mk.I/III 1:32

Huomasin valinneen lukemieni elämänkertojen mukaan malleja yllättävän monta (4,6,7,8 ja 9) ja numero 12 listalla siitä syystä, että realistisin julkaistava malli.
Hyvää Joulua!   23.12.2022 08:35
Hyvää joulua kaikille
Olen tapahtumista kanssa kuvia laittanut. Tietokoneella lähinnä tehnyt rajauksia mutta muuten sellaisenaan. Sivusto ei ole minulle herjannut liian isoista tiedostoista.
Panssarivarikolla -nimistä dioraamaa katsellessa aloin miettimään, että missä kaikkialla pienoismalleja onkaan nähtävillä näyttelyiden lisäksi. En tiedä saako tästä keskustelua aikaiseksi mutta ehkäpä vinkkejä tänne voisi laittaa. Pienoismalleja myyvien liiikkeiden ja museoiden yhteydessä nyt ainakin niitä näkyy. Mutta varmaan muuallakin. Laitan nyt ne paikat, jotka kuluneena vuonna tiedän malleja esillä pitäneen. Pari itsestään selvää paikkaa mutta tuo ABC voi olla harvinaisempi paikka mallibongailulle.

Suomen ilmavoimamuseo, Tikkakoski
Panssarimuseo, Parola
ABC Pirkkala, Pirkkala
Manse Models Oy, Nokia

(edit.korjattu oikeat nimet kaikille)
Muoteista en tiedä mutta tiedoksi, että Hannantsilta saa varattua jälkitoimituksella käsittääkseni. Tosin Iso-Britannia eli taitaa tullimaksu nostaa vielä hintaa..