Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Henry Grace A Dieu. 23.2.2020 16:03 Malli
No nyt se Sulkavan monivuotinen ihme on katseltavissa. On siinä hurja määrä lankaa ja muita yksityiskohtia. Oikea mallarin työn ja kärsivällisyyden näyte. On kyllä majesteettisen upea.
Mayflower… 21.2.2020 18:40 Rakennusblogi
Hyvältä näyttää. Olen itsekin jättänyt pohjaan ja kylkiin hieman "rakoja" ja puun "virheitä" näkyviin, ettei tulisi liian muovisen näköinen.
Tuosta Mayflowerista on muuten erinomaisia kuvia netissä esim. googlen kuvahaulla.
Tuosta ankkurikaapelista:1600-luvulla ei varmaankaan noin pitkiä ketjuja juuri valmistettu (ainakin ne olivat kovan työn takana). Lisäksi ketju olisi rikkonut klyyssit, se olisi myös vaatinut rautaiset ankkuripelit ja lisäksi se olisi ollut kovin painava. Sama koskee peräsimen kettinkiä. Melkein sanoisin, että kyllä ne olivat köyttä - ankkurikaapeli vahvaa touvia.
Tykkibarkassi: Tykkej… 20.2.2020 16:15 Rakennusblogi
Anne ja Marko kirjoitti:
Yksi kysymys, kun Chapmanin paatit loppuu… Mitä me sitten tehdään.????.
Ei ne lopu! "Architectura Navalis Mercatoria" on täynnä mielenkiintoisia piirustuksia. Olen jo yhtä katsellut miettien: priki Svalan. Saapa nähdä toteutuuko joskus. Tai sitten siirrytään Eriksonin laivastoon niinkuin Sulkavan telakka - sieltähän sitä tekemistä löytyy.
Chapman muuten suunnitteli Karskronan telakalle oikein hionta- ja porausrakennuksenkin. Siitä on pienoismalli Naval Museumissa Karskronassa - melkoinen systeemi.
Tykkisluuppi… 16.2.2020 19:19 Malli
No niin, tulihan se Sulkavan sluuppikin esiin lopulta. Hieno on ja hienosti ui. Kyllä nyt Chapmanin historia havisee oikein kunnolla. Melkoinen on ollut homma, kun olen Instassa seurannut. Lopputulos kyllä hämmästyttää Suomenlinnan väen.
Sotakorvauskuunari Vega 12.2.2020 21:10 Malli
Nyt vasta tuot näytille tuollaisia mestariteoksia! Ihan totta, laita lisää kuvia, jos mahdollista. Onkohan sinulla vielä lisää tällaisia taidon näytteitä? Jos on, pistä ihmeessä näytille. Näitä ei enää ole monia!
Mayflower: Kylki lankkuja 31.1.2020 13:51 Rakennusblogi
Tuo Raimon konsti on tosi hyvä. Olen itsekin laittanut kiinteät palat keulapuun ja ekan kaaren väliin. Aika "rouvin" näköistä kylkilautaa. Minkä kokoista se on? Taitaa tulla melkoinen hiontaurakka.
Tykkibarkassi: Tykkej… 26.1.2020 12:34 Rakennusblogi
Kiitoksia kommenteista Esko, Matti ja Raimo
Tuo tykistöhistorian katkelma on tiivistelmä Jussi T. Lappalaisen kirjan jutuista. Laitoin blogin etusivulle lähdeluettelon käyttämästäni kirjallisuudesta, jos jotakuta asiat alkavat enemmän kiinnostaa.
Näiden Chapmanin alusten mallien tekeminen on juuri siksi niin mielenkiintoista, että joutuu itse päättelemään ja tutkimaan, miten homma olisi voinut mennä. Chapman suunnitelmissaan antoi vain ideat. Aikoinaan hän varmasti itse valvoi tarkasti, miten alus rakennettiin.
Mayflower: Runkoa kasaan 25.1.2020 10:34 Rakennusblogi
Kylläpä olet ollut ahkera tuon rungon kanssa. Varmasti tuo "kevätkukka" antaa haastetta. Alku näyttää hyvältä.
Roar Ege: Valmis 19.1.2020 16:55 Rakennusblogi
Kyllä nyt on tervantuoksuista viikinkitunnelmaa! Lopputulos on tosi hieno. Loppukuvissakin on kiva tunnelma.
Kaljaasi ASTRIG 17.1.2020 19:26 Malli
Onpas todella hienon näköinen ja puutyö kokolailla kohdallaan! Ihan niin kuin Matti kirjoitti: Kerro vähän enemmän, jos vain mahdollista. Kovasti kiinnostaisi.