Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Mayflower: Koriste maalauksia 3.12.2020 21:24 Rakennusblogi
Onpas melkoinen maalausurakka, mutta näyttää tosi hyvältä. En tiedä kuinka tarkat kuvat Billings Boatilla on rikaukseen, mutta ainakin Björn Landstömin Laiva-kirjassa on hienoja kuvia rikauksesta kaikkine pulinoineen ja kukonjalkoineen, jos vain ko. kirjan käsiisi saat. Onko kannet vaneria vai teitkö ne listoista?
On tosi mukavaa, että näillekin sivuille tulee taas puulaivapäivityksiä pitkästä aikaa.
S.M.S. G-39 Grosses… 24.11.2020 15:15 Malli
Hieno kokonaisuus. Ottaen huomioon mittakaavan suoritus todella ansaitsee hatunnoston.
Tuohon mastoasiaan: Kallistetut mastot purjealuksissa eivät niinkään lisänneet nopeutta. Latinalaispurjetakiloissa mastoja (varsinkin etummaista) kallistettiin eteenpäin, koska kunnollista etuharusta ei voinut olla johtuen pitkästä pirkkelipuomista. Raakapurjetakiloiduissa mastoja kallistettiin taaksepäin, koska kunnollista peräharusta ei voinut olla. Samoin oli laita varpapurje- ja kahvelitakiloiduissa aluksissa. Nykyisissä bermudatakiloiduissa sluupeissa: toppirikisissä masto on melkein suorassa ja sitä kiristetään peräharuksella taaksepäin, jotta etuharukseen kiinnitetty keulapurjeen etuliikki ei "roikkuisi" sekä ehkäistäisiin maston pumppaaminen - osatakilaisissa mastoa taivutetaan taaksepäin (jopa trimmataan taaksepäin vinoksi), jotta saataisiin parempi tuuleen nousukyky sekä säädettyä purjeen muotoa vähemmän pussikkaaksi.
Tuossa torpedoveneessä noinkin pitkät mastot oli varmaan taivutettu taaksepäin, jotta ne eivät kovassa "röykytyksessä" alkaisi pumpata edestakaisin.
Torborg-Luotsivene 18.11.2020 20:15 Malli
Ihan näpsän näköinen pikku paatti.
Olen itse käyttänyt epoksiliimaa lautojen kiinnityksessä vaneriin, jottei vaneri hajoa.
Mikä väri kyljissä ja sisustassa on?
RMS Titanic 1:200: Runkotöitä 8.11.2020 16:43 Rakennusblogi
Hyviä kikkoja. Olet todella tarkka; menee jo skrätsäilyn puolelle. Hieno blogi seurata.
Castillionin miekka 8.11.2020 16:38 Malli
Kylläpä on taas kaunis teräase!
Erinomaisia vinkkejä, kun täytyy kohta tehdä "kalustoa" pirkkalaiseen eräveneeseen.
Endeavour J-class 1934 27.10.2020 18:56 Malli
Onneksi olkoon ansaitulle Viikon mallille ja mallarille.
Endeavour J-class 1934 18.10.2020 14:17 Malli
Kirjaudu sisään, mene mallikansioosi, klikkaa muokkaanappia, laita "pukki" kohdassa arviointi, muista tallentaa sivun lopusta.
t. Kaitsu
Endeavour J-class 1934 17.10.2020 12:06 Malli
Hienoa, että puulaivamallien tekijöitä ilmaantuu lisää. Hieno on lopputulos. Varsinkin pintojen käsittely suorastaan häikäisee silmää.
Tuo vendan heittäminen oli varmaan aika säpinä (on edelleenkin), kun kaikkien barduunoiden, fokan sekä klyyvarin skuuttien, ison skuuttien ja mahdollisesti kick-taljojen tai maininkitaljojen irroitteleminen ja säätäminen piti tapahtua hetkessä. Kyllä siihen väkeä tarvittiin, jos vielä toimittiin vahdeissa.
Gladiaattorit 13.6.2020 14:01 Malli
Ave imperator, morituri te salutant. Mirabilis!
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 8.6.2020 16:39 Rakennusblogi
Toivottavasti Lahden näyttely toteutuu ja nähtäisiin siellä. Voisin tuoda noita Chapmannejakin sinne mukanani, kun ei täällä Tampereella onnistunut. Toki pullakahveetkin kiinnostavat, jos siellä päin liikumme ( Kyselen kuitenkin vaikka maililla tilannetta.).
Katselin digitaltmuseum.se -museosta noita Kai Agerskovin suunnitelmia. Ovat tosiaan linjakkaan ja mielenkiintoisen näköisiä - varsinkin tuo 1885-malli. Miksei tulisi mitään - varmasti tulee hieno!