Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Castillionin miekka 8.11.2020 16:38 Malli
Kylläpä on taas kaunis teräase!
Erinomaisia vinkkejä, kun täytyy kohta tehdä "kalustoa" pirkkalaiseen eräveneeseen.
Endeavour J-class 1934 27.10.2020 18:56 Malli
Onneksi olkoon ansaitulle Viikon mallille ja mallarille.
Endeavour J-class 1934 18.10.2020 14:17 Malli
Kirjaudu sisään, mene mallikansioosi, klikkaa muokkaanappia, laita "pukki" kohdassa arviointi, muista tallentaa sivun lopusta.
t. Kaitsu
Endeavour J-class 1934 17.10.2020 12:06 Malli
Hienoa, että puulaivamallien tekijöitä ilmaantuu lisää. Hieno on lopputulos. Varsinkin pintojen käsittely suorastaan häikäisee silmää.
Tuo vendan heittäminen oli varmaan aika säpinä (on edelleenkin), kun kaikkien barduunoiden, fokan sekä klyyvarin skuuttien, ison skuuttien ja mahdollisesti kick-taljojen tai maininkitaljojen irroitteleminen ja säätäminen piti tapahtua hetkessä. Kyllä siihen väkeä tarvittiin, jos vielä toimittiin vahdeissa.
Gladiaattorit 13.6.2020 14:01 Malli
Ave imperator, morituri te salutant. Mirabilis!
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 8.6.2020 16:39 Rakennusblogi
Toivottavasti Lahden näyttely toteutuu ja nähtäisiin siellä. Voisin tuoda noita Chapmannejakin sinne mukanani, kun ei täällä Tampereella onnistunut. Toki pullakahveetkin kiinnostavat, jos siellä päin liikumme ( Kyselen kuitenkin vaikka maililla tilannetta.).
Katselin digitaltmuseum.se -museosta noita Kai Agerskovin suunnitelmia. Ovat tosiaan linjakkaan ja mielenkiintoisen näköisiä - varsinkin tuo 1885-malli. Miksei tulisi mitään - varmasti tulee hieno!
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 8.6.2020 10:23 Rakennusblogi
Onneksi olkoon todellakin ansaitusta viikon mallista.
Toivottavasti höyrylaivahistoriat eivät unohdu gallerian syövereihin ( koskien myös Lempi-laivaa) vaan pulpahtavat esiin jossakin uudelleen. Sen ne todella ovat ansainneet.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 27.5.2020 21:55 Rakennusblogi
Kylläpä onnistuit hienosti vanhennusmaalauksessa. Varsinkin tuossa kansiosassa puu todella elää.
Lopputulos on historiaa suorastaan huokuva. Malli on pakko saada johonkin yleisön katseltavaksi. Olisi epäreilua, jos se jäisi vain Piilolaan hyllylle :) Toivottavasti radiolaitteetkin joskus vielä saapuvat, jotta voisi kokeilla uintiakin.
Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Se varmasti toimii monille innoittajana ja jopa käsikirjana. Niinhän on varmasti ollut tarkoituskin.
Toivon mukaan uusi projekti on jo suunnitteilla.(?)
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 19.5.2020 17:25 Rakennusblogi
Onpas taas Piilola-taidetta kerrakseen.
Ajattelitko "vanhentaa" maalauksella? En tiedä, mutta mielestäni "telakkatuoreus" ehkä toisi tuon työn laadun parhaiten esille. Nuo figuurit todella sopivat hyvin ja täydentävät kokonaiskuvaa.
Olit laittanut mallejasi myös Facen Laivojen pienoismallit-ryhmään. Hienoa! Ajattelin tehdä saman, kun ehdin tässä. Ryhmä vaikuttaa ihan mukavalta. Toki blogeja on tällä sivustolla mukavampi tehdä.
HMS Druid 1776… 11.5.2020 14:28 Rakennusblogi
Yhdyn Matin kommenttiin työn jäljestä ja kateudesta. Olet kyllä tarkan työn mestari.
Samaa mieltä olen myös kaiteista. Itsekin viimeksi väänsin neljää kaiteen pätkää useamman päivän.
Titebondia käytin viimeksi tosiaan korjatessani irronnutta kitaran tallaa. Ainoa kunnolla toimiva tuohon hommaan. Tilasin silloin Poratuuli Oy:ltä Kouvolasta.
Noista slangisanoista: Cathead on ankkuriraana tai -kurki. Channel(z) eli chain-wale on rusti tai rästäs. (Muuten tuo wale on alunperin ruoskan jälki :) )