Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 19.5.2020 17:25 Rakennusblogi
Onpas taas Piilola-taidetta kerrakseen.
Ajattelitko "vanhentaa" maalauksella? En tiedä, mutta mielestäni "telakkatuoreus" ehkä toisi tuon työn laadun parhaiten esille. Nuo figuurit todella sopivat hyvin ja täydentävät kokonaiskuvaa.
Olit laittanut mallejasi myös Facen Laivojen pienoismallit-ryhmään. Hienoa! Ajattelin tehdä saman, kun ehdin tässä. Ryhmä vaikuttaa ihan mukavalta. Toki blogeja on tällä sivustolla mukavampi tehdä.
HMS Druid 1776… 11.5.2020 14:28 Rakennusblogi
Yhdyn Matin kommenttiin työn jäljestä ja kateudesta. Olet kyllä tarkan työn mestari.
Samaa mieltä olen myös kaiteista. Itsekin viimeksi väänsin neljää kaiteen pätkää useamman päivän.
Titebondia käytin viimeksi tosiaan korjatessani irronnutta kitaran tallaa. Ainoa kunnolla toimiva tuohon hommaan. Tilasin silloin Poratuuli Oy:ltä Kouvolasta.
Noista slangisanoista: Cathead on ankkuriraana tai -kurki. Channel(z) eli chain-wale on rusti tai rästäs. (Muuten tuo wale on alunperin ruoskan jälki :) )
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 7.5.2020 12:41 Rakennusblogi
Moi vaan Matti
Ajattelin, että tuo laajempi ihmisjoukko voisi olla muutakin kuin vain mallareita esim. yleinen jotakin tiettyä alaa sivuava näyttely tai museo. Autojen ja muiden teiden hirmujen kohdalla esim. joku Vehoniemen automuseo tai Mobilia, vesialusten kohdalla eri kaupunkien merimuseot tai paikallismuseot. Tuollaiset järjestävät usein eri näyttelyitä - ehkä kannattaisi tarjota. Tampereen Suuri Snadi-näyttely olisi ollut hyvä, koska sen yhteydessä olisi ollut useampi messutapahtuma, mutta ehkä ensi vuonna…
Usein nuo pienoismallinäyttelyt ovat aika rajoittuneita, lyhytaikaisia ja kohdistuvat vain tiettyyn ihmisryhmään. Niissä kiinnitetään ehkä liikaakin huomiota rakennuskikkailuihin. Tosin mallit ovat todella hienoja, mutta skrätsirakentelijat useimmiten haluavat tarjota jotakin muutakin ja enemmän kuin vain rakennus- ja maalaustekniikoita.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 6.5.2020 16:24 Rakennusblogi
Ja se toimii!!!
Luin juuri jälleen kerran Hermann Kaufmannin kirjasta Mieluisia muistoja Keski-Hämeestä kertomuksen Näsijärven ensimmäisen höyrysiipiratasaluksen Ahdin rakentamisesta. Siinä pohjanmaalainen laivanrakennusmestari Pihl ja englantilainen insinööri Dillworth kokeillen ja kinastellen saivat aluksen aikaan monien mutkien kautta. Nyt kun näen mallisi "elävänä", ei voi kuin ihmetellä kuinka hyvin olet saanut ikuistettua tuon 1800-luvun kokeilevan laivanrakennuksen hengen. Toivottavasti Ilmarinen-malli joskus päätyy laajemman ihmisjoukon katseltavaksi ( Sama koskee edellistä Lempi-mallia.). Mallit todella tuovat höyrylaivakehityksen Suomessa konkreettiseen muotoon.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 23.4.2020 09:49 Rakennusblogi
Tässä nyt näkyy, kuinka hauskaa mallailu voi olla! Epämääräinen materiaali muuttuu kekseliäisyydellä hienoksi historiaksi. Ja tuo savu, voi veljet!
Tuskin maltan odottaa varsinaisen koneen valmistumista :)
Tykkibarkassi: Valmis… 14.4.2020 00:00 Rakennusblogi
Kiitoksia kaikille kommenteista.
Mallareiden arvostus todella lämmittää sekä panee yrittämään uutta ja parempaa.
Ilmarinen, Suomen ensimmäinen… 11.4.2020 13:06 Rakennusblogi
Kylläpä nuo työmiehesi tekevät hyvännäköistä jälkeä. Mistä ihmeestä nuo hahmot ovat kotoisin?
Tekisin omaan paattiinikin muutaman historiahahmon korostamaan mittakaavaa.
Tykkibarkassi: Valmis… 7.4.2020 15:18 Rakennusblogi
Kiitoksia Esko.
Täytyy tässä ensin laittaa kalustot kuntoon.
Sitten taas jotain on keksittävä.
Tykkibarkassi: Valmis… 6.4.2020 13:52 Rakennusblogi
Kiitoksia kommenteista Mika, VilleH ja Raimo.

Tuo toiminnallisuus on näiden Chapman-mallien kantava idea.
Uusien piirustusten haku on käynnissä.
Tykkibarkassi: Valmis… 5.4.2020 10:55 Rakennusblogi
Kiitos kommentista Anne ja Marko.
Historiallisia aikoja eletään, toden totta. Ehkä jossain vaiheessa malleja esillekin saadaan muutenkin kuin vain täällä netissä. Harmi, kun teidänkin sluuppihommelit vähän "venähtivät", mutta eiköhän se jossain vaiheessa pääse "kotiinsa" Sveaborgiin.
Niikuin tuossa jo Matille kirjoittelin, uusi Chapman-projekti on mietinnässä. Saa nähdä tuleeko siitä mitään vai tehdäänkö jotain muuta - mutta kyllä jotain tehdään.