Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Tykkipursi: Hankaimet, rustit… 22.1.2019 16:42 Rakennusblogi
Kiitos kommentista, Matti

Ulkopinnan maali on Tamiya Red Brown XF-64. Hieman lantattuna vedellä, jottei se peittänyt puun muotoja. Tamiyan maalit ovat "juoksevampia". Sen takia mustana käytin Vallejo Negro Black 70.950. Vallejon maalit ovat hieman paksumpaa "tököttiä", joten oli helpompi maalata pieniä osia ja se pysyy pellissä paremmin. Keltaisena oli Royal Talensin Azo Yellow Medium. Kuten sanottu suihkutin ulkopinnalle hieman tavallista väritöntä HanArt Fiksativ Blanc-lakkaa. Petsiä olen käyttänyt värjätessäni kalastajanlankaa. Kannessa, takilassa ja puuosissa olen käyttänyt tervasekotusta (Mitä enemmän havupuutärpättiä sen nopeammin kuivaa eikä muuta väriä.).

Esitin tuossa selostuksessani hankainjärjestelmästä kysymyksen: Miksi sen täytyy olla "taipuva"? Kun nyt tutkin seuraavaa työvaihetta eli soutupenkkejä, ilmeisesti Chapmanin "haamu" valaisi asiaa. Kun etutykki on tuliasemassa ( Tämä oli yleisempi tilanne. Takatykkiä käytettiin yleensä perääntymisvaiheessa.), menetetään etummaiset soutupenkit ja airopari. Kun nyt siirretään järjestelmää taaksepäin, siirtyvät hankainkohdat "pykälän" taaksepäin ja perään lisätään yksi penkki - siellä on varattu enemmän tilaa. Näin soutuvoima pysyy ennallaan. Tämä myös selittää ihmettelemäni asian: Rustit ja vantit estivät hankainjärjestelmän siirtämisen. Mastothan laskettiin taistelutilanteessa alas ja vantit poistettiin tieltä, joten siirteleminen tuli mahdolliseksi.
Kyllä pienoismallirakentelu opettaa ihmeellisiä asioita!
Lempi: Tikkuja ristiin 13.1.2019 13:06 Rakennusblogi
Tuo magneetti-kikka onkin hyvä keksintö. "Mutterilaaksoihin" pääsy on höyrylaivoissa ollutkin monien luukkujen takana.
Tykkipursi: Takatykkiportti ja… 12.1.2019 15:27 Rakennusblogi
Katselin kirkkovene projektianne Instassa. Melkoinen työmaa. Tervetuloa Chapman-ympyröihin, kunhan ehditte.

Kun rakentelin tätä suippuperäisen sluupin perää, mietin kanssa, että onpa melkoisen haavoittuva kohta tuo peräporttiin kiinnittyvä katkaistava peräsin. Kun peräportti on auki ja peräsin katkaistu, toimikohan köysiohjattu peräsin???
Onko teidän versiossa tykkiportti peräsimen vieressä vai katkaistaanko siinäkin peräsin ammuttaessa?

Muuten mörssäribarkassissakin oli peräpeilissä luukku peräkannen mahdollista tykkiä varten. Siinä oli katkaistava peräsin, jos tykki oli mukana. Tykkibarkassissakin, jossa tykki ampui perään päin, oli katkaistava peräsin. Tuntui olevan Chapmanin mielirakenne.

t. Kaitsu
Tykkipursi: Takatykkiportti ja… 10.1.2019 13:47 Rakennusblogi
Kiitos kommentista, Matti.
Tarkoitus on tehdä sluuppimallista sellainen, että siitä käy ilmi nuo Chapmanin kuningasideat: Isot tykit, jotka voitiin pienessä aluksessa laskea alas painopisteen takia. Mastot voitiin kaataa alas, kun niitä ei tarvittu. Alus oli matalasyväyksinen ja helpposoutuinen, jotta sillä pääsi joka paikkaan saaristossa (esim. tukemaan maajoukkoja). Alus oli kapea ja matala, jotta se tarjoaisi mahdollisimman pienen maalin taistelutilanteessa.
Jotta em. asiat kävisi ilmi mallista, täytyy siis tehdä "lelulaiva", jossa on paljon liikkuvia osia. En myöskään pyri viimeistelemään mallia liian "hienoksi", jotta tuon aikaisen pikavalmistustelakan vaikutelma säilyisi. Teen mallin niin Chapmanin 1789-piirroksen mukaan kuin pystyn - myös siihen liittyvine ihmeellisyyksineen (etten sanoisi virheineen). Ne saa sitten katselijat itse huomata.
Tykkipursi: Etutykkiportti ja… 4.1.2019 14:53 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Yksi kysymys: Mikä tarkoitus on noilla nikhakojen lavettitasoilla? Ja hyvä aina silloin tällöin ajatella minkä mittaisia osat olisivat luonnossa, esim. tuo 1 mm lanka joka luonnossa olisi 40 mm.
Lavettitason päälle tulee nikhaka pyörivine ylälavetteineen. Muoto on suoraan Chapmanin piirroksesta.
Mutta olet aivan oikeassa mittasuhteissa. Tein tasot 3mm vanerista siis 120mm luonnossa - melkoista lankkua! Ohennamme enemmät puolet. Kiitos huomiosta!
Kuvat hieman vielä korostavat yksityiskohtia, kun ovat lähikuvana otettu.
Marcher: Marcher valmistui 2.1.2019 18:01 Rakennusblogi
Se toimii hienosti! Onneksi olkoon, konemestari. Sitten vaan tavoittelemaan "painekattilapapereita".
Höyrykoneen pitääkin roiskia öljyä joka välistä - aitoa tunnelmaa.
Mahtaa muuten Lempi olla melkoinen pikaliippari, jos noilla kierroksilla ajelet ;)
Marcher: Luistikoneistot 2 28.12.2018 18:58 Rakennusblogi
Rakennelma todellakin näyttää ihan oikealta höyrykoneelta ja "kauniilta" sellaiselta.
En tiedä menenkö asioiden edelle, mutta alkaa kiinnostaa millaisesta kattilasta höyry tulee - ihanko oikeasta tuubikattilasta (siis tuliputkikattilasta)? Lisäksi: Miten höyrynpainetta säädetään ja onko varoventtiilitkin? Vielä: Tuleeko systeemiin jopa visselikin?
HMS Druid 1776: Keulan ja… 28.12.2018 12:19 Rakennusblogi
Onpa todella mielenkiintoinen projekti seurata!
Näitä Plank On Frame-malleja ei juuri täälläpäin näe - viimeksi näin Statens Maritima Museerissa Tukholmassa Wasa-linjalaivan pienoismallin. Melkoisen työmäärän olet itsellesi haalinut, jos todella vielä takiloit mallin.
Noita "polvella" tehtäviä kohteita varmasti tuli enemmänkin. Olen näissä itse käyttänyt Dremel-käsikoneen pieniä hiomarumpuja ja hiomakiviä (tosin saa olla tarkkana, ettei kivillä polta puuta).
Assarit ovat mukavia, koska niistä näkee todellisen kokosuhteen.
Tykkipursi: Kansi, tykit… 25.12.2018 20:04 Rakennusblogi
Kiitoksia Sami. Yritetään jatkaa taas, kun homma etenee.
Hyvää joulun jatkoa ja uutta vuotta!
Marcher: Luistikammiot ja… 23.12.2018 18:35 Rakennusblogi
Onhan sitä taas siinä. On melkoista haastetta ja hienoa jälkeä.
Hyvää joulu- ja rakentelurauhaa.