Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Tykkipursi: Kansi, tykit… 25.12.2018 20:04 Rakennusblogi
Kiitoksia Sami. Yritetään jatkaa taas, kun homma etenee.
Hyvää joulun jatkoa ja uutta vuotta!
Marcher: Luistikammiot ja… 23.12.2018 18:35 Rakennusblogi
Onhan sitä taas siinä. On melkoista haastetta ja hienoa jälkeä.
Hyvää joulu- ja rakentelurauhaa.
Marcher: Höyrykanavat 17.12.2018 21:35 Rakennusblogi
No niin, pienmetallisorvariakrobaatti pistää sitten rimaa aina vaan korkeammalle. Mitähän vielä saamme nähdä? Melkoista taidon näytettä, wau!
Marcher: Männät ja ristipäät 15.12.2018 09:29 Rakennusblogi
Tuo pulttihomma osoittaa, että kokeneella mailarilla pitää olla tuhat kikkaa takataskussa.
Kyllä on hienon näköistä käsityötä!
Marcher: Kiertokanget 2 11.12.2018 23:41 Rakennusblogi
Synteettinen vaseliini voisi olla ehkä hyvä (esim. Würth HHS 2000, kohdistava spraypullo). Kestää aina 200 asteeseen saakka - ei tulistettu höyry ihan niin kuumaa ole. Olen käyttänyt sitä veneen vinsseissä ja lämmittimen tuulettajan laakereissa - on toiminut hyvin koko kesän kerta voitelulla.
Marcher: Kiertokanget 2 11.12.2018 20:50 Rakennusblogi
Sehän on vain hyvä, että ensin on hieman "nahea". Sitten toimii varmemmin. Miten muuten ajattelit hoitaa voitelun jatkossa. Oikeassa koneessa konemestari juoksi vähän väliä täyttämässä voiteluastiaa, josta öljy juoksi laakereihin. Se oli sen tärkein homma.
Tykkipursi: Kohti… 6.12.2018 15:45 Rakennusblogi
Ei tietenkään kisailla vaikka: Jos samalla "vesialueella" on kaksi purjealusta, niillä on aina kisa, koska purjealusta pitää aina ajaa suurinta mahdollista nopeutta ( Kulkee parhaiten.) :)
Minulla varmaan joulunpyhät kuluvat airojen tukisysteemin tekemisessä ( jos nyt aikaa muulta toiminnalta jää)- ne kun Chapmanin piirroksessa ovat liikkuvat.
Vai meinaat paukutella. Minun tykkiaihioni on sorvattu puusta, joten ei paljon paukutella. Jätin kuitenkin mahdollisuuden vaihtaa tykit akseliteräksestä sorvatuille ja poratuille putkille … tiedä häntä - mustaa ruutia olisi olemassa ( Kiitos pursiseuran starttitykin.). Vaatisi kuitenkin kokeilua tukevan suojan takaa.

PS. Mikseivät voisi olla yhteiskuvassa, kunhan valmistuvat. Olisi ainakin pari hieman toisistaan poikkeavaa mallia.
Marcher: Ristipäiden… 6.12.2018 12:51 Rakennusblogi
Voi hyvänen aika!
Joko liitit CV-listaasi tuon pienmetallisorvarikäsittelijäakrobaatin.
Marcher: Sylinterinkannet 3.12.2018 14:16 Rakennusblogi
Sinusta on kehittynyt melkoinen pienmetallisorvari- ja käsittelijäakrobaatti!!
Alkaa näyttää ihan kovasti aidolta höyrykoneelta. Ihan varmasti se tuolla tarkkuudella tuleen toimimaan. Hienoa seurata työskentelyäsi.
Tykkipursi: Kohti… 2.12.2018 01:38 Rakennusblogi
Tarkastelin piirustuksia varmaan tunteja ja totesin saman: Ei ollut Chapmanilla armoa soutajasotilaille. Kolme etummaista penkkiä/takimmaista penkkiä sivuun tykin ulosvedon ajaksi ja sitten takaisin paikoilleen ja ukot soutamaan tai avustamaan ammunnassa, jos oltiin linjassa kaapelinmitan välein. Ei ollut ihme, jos miehiä kuoli silloin kylmään ja tauteihin, kun tilaa elämiseen oli tuskin neliömetriäkään. Tykkisluuppi oli sen ajan armoton sotakone. Jos osuma sattui, meni monta miestä tai räjähti koko paatti, koska ruudin käsittely ei ollut kovinkaan varovaista - iso osa haavereista johtui varmaan omasta varomattomuudesta tai tilan ahtaudesta.
On mielestäni hienoa mallilla näyttää katselijoille, millaista merisodankäynti Kustaan sotien aikana oli. Usein puhutaan Ruotsinsalmen sankareista, mutta tuhansia miehiä uhrattiin kokolailla karmeissa olosuhteissa lähinnä turhamaisuuden alttarille.
"Oli se niin väärin!" :(