Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Tykkipursi: Takilointia 2 30.3.2019 12:44 Rakennusblogi
RaimoK kirjoitti:
Solmujen varmistamisesta tuli mieleeni itse käyttämäni konsti. Pikaliimalla missä harja mukana. Tässähän versiossa liima on hyvin juoksevassa muodossa. Harjan kärjellä liima menee juuri sinne haluat ja voit jatkaa heti eteenpäin ilman odottelua liiman kuivumisesta.
Kiitos kommentista RaimoK
Tuo pikaliimakikka on kokeilemisen arvoinen juttu. Olen todella harmitellut liimanäppejä varsinkin plokien tekemisen jälkeen. Ei sitten lähde liima irti muuten kun saunassa ja tiskatessa - vaimo ihmettelee tiskausintoa :)
Niin että kiitoksia!
Tykkipursi: Takilointia 2 30.3.2019 12:35 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Tulee vaan mieleen, että mitäs jos tekisit seuraavaksi jonkun Victoryn tai muun ison monikantisen ja -tykkisen sota-aluksen, siinä saattaisi riittää pinsettisulkeisia kun muuttaisi purjeiden asentoa ajotilanteesta toiseen.
Kiitos kommentista, Matti
Rakensin joskus Aeropiccolan Bountyn, joka on täystakiloitu. Totesin, että tuon köysimäärän saaminen edes osittain toimivaksi on melkoisen mahdotonta, ainakin minulta. Hieman mielessäni on häivähtänyt aate tehdä Chapmanin fregatti Venus , josta löytyy kuva näin skrätsirakentajalle. Kuitenkin voisi olla parempi jatkaa pienalusten parissa näin kerrostaloasukkina. Esimerkiksi tykkibarkassi olisi sopiva, jos vain saisi kuvat Riksarkivetista. Hieman olen harmitellut, etten tehnyt sluuppia isommassa mittakaavassa, jolloin pinsettisulkeiset olisivat olleet hieman helpompia, mutta tuo tilan ahtaus rajoitti.
Muuten Anne ja Marko tekevät sluuppia Suomenlinnan Dianan mukaan hieman isompana ja siitä tulee vielä Saimaa-kelpoinen sekä paukutuskelpoinen - se vasta on kiva nähdä.
Tykkipursi: Takilointia 1 29.3.2019 10:18 Rakennusblogi
Merci AJ
Mukava, jos blogi kiinnostaa. Täytyykin heti mennä jatkamaan kreivi de la Fere:n seikkailuita eli suunnittelemaan seuraavaa merkintää. Josko vaikka saisi pelastettua kuningattaren jalokivet :)
Siis oikeasti olisi hienoa, jos tällainen skrätsirakentelu saisi jalansijaa. Tämä kun opettaa tekijälleen ihan uusia asioita tehtävästä mallista.
Lempi: Detaljeja 18.3.2019 14:16 Rakennusblogi
Todella hyvältä tuntuva materiaali tuo Sikablock. Tuskailen tässä juuri erilaisten takilaplokien kanssa: Puusta on tosi hankala tehdä ja Artesan Latinan pohjat ovat joskus vähän kömpelöitä varsinkin, jos pitäisi tehdä toimivia kaksoisplokeja tai knaapiplokeja. Oletko koskaan tehnyt itse moisia Sikablockista?
HMS Druid 1776: Ala- ja… 15.3.2019 13:46 Rakennusblogi
Kun itse skrätsäilee paatteja vaneritukirunkoon pelkästään kaarimallien ja profiilikuvien perusteella, ei tule ajatelleeksi, millaisia rakenteita runkoon oikeasti kätkeytyy. Ne vaan tulee peitettyä laudoituksilla.
On hieno seurata blogiasi, jossa todelliset rakenteet käyvät ilmi. Kuvasi ovat todella hienoja ja valaisevia.
Lempi: Konehuoneen kate 6.3.2019 21:07 Rakennusblogi
En malttanut olla laittamatta seuraavaa kommenttia: Olet perfektionisti.
Tykkipursi: Takilointia 1 6.3.2019 21:02 Rakennusblogi
Kiitoksia Matti.
Oikeat kokemukset sprii-takilasta ovat optimistijollasta, mutta periaate on ihan sama. Toki pitkä kokemus purjehtimisesta ja purjehdusopettajana auttaa ymmärtämään takilan käyttäytymisen paremmin.
Tykkipursi: Tuhtoja, tykkej… 24.2.2019 12:12 Rakennusblogi
Kiitos vain kommenteista Matti sekä Anne ja Marko.
Onhan sitä tullut räplättyä purjeiden kanssa muutama kymmenen vuotta. Nämä Chapmanin jutut jaksavat vain aina hämmästyttää.
En tuossa kommentissani Lempin puolelle tarkoittanut, että oman mielenkiintoni lakkaisi, vaan jaksaako tämän sivuston väki näitä perin spesiaaleja kirjoituksia lueskella.
Tykkipursi: Tuhtoja, tykkej… 24.2.2019 11:11 Rakennusblogi
Anne ja Marko kirjoitti:
Ai,niin. tuon purjeiden takilamallin löytää helposti katsomalla Ehrensvärd seuran tykkisluuppi Dianan purjeita.Heillä on toimiva takila joka on suoraan Chapmanin käsialaa ja sen meinaan tehdä itsekin.Ilman nykyajan kotkotuksia.
Dianassa on tosiaan toimiva takia. Tämä minun väkästelemäni malli on tosiaan Chapmanin jonkinlainen prototyyppi. Etumasto on ihan keulassa, joten haruspurjetta ei voi olla. Etumasto on huomattavasti kallellaan eteenpäin, koska kunnollista "försstaakia" ei voi olla. Kun mastoa kaadettiin, täytyi olla joku apusysteemi (tutkinnan alla). Lisäksi etumasto oli pienempi kuin keskimasto. Kun mastot kaadettiin, ne eivät sopineet tähän kannelliseen sluuppiin mihinkään, joten niiden täytyi jäädä sen verran ylös, että soutajat mahtuivat toimimaan. Lisäksi ne eivät saaneet tulla tykkien päälle. Tämä näkyy piirroksessa, kun mastot eivät ole keskilinjalla. Jos purjeissa oli reiviseissingit, täytyi etumaston spriin olla sopivan lyhyt, jottei se ottanut kiinni keskimaston etummaisiin vantteihin. Reivatessa kun täytyy laskea spriitä alemmas ja päästää purjetta spriin päästä löysemmäksi sekä samalla laskea mastosta.
Myös skuuttauspisteet kannella ovat mietinnän alla. Ne eivät saaneet tulla soutajien tielle. Edelleen tutkitaan, mihin tulee knaapit tai naakelit sprii-, falli- ja jiikkausköysille.
Paljon jätti Chapman mietittävää eläkeläistelakallekin. Mutta onhan tämä erinomaisen mielenkiintoista. Lisää mietittävää tulee koko ajan.
Cutty sark 22.2.2019 20:25 Malli
Onpahan sinulla ollut melkoinen "talkoo", mutta työ tekijäänsä kiittää. Hieno on lopputulos. Taustatiedot ovat erinomaiset - olet todella nähnyt vaivaa tutkimisessakin.