Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Tykkibarkassi: Runko 2 20.11.2019 15:32 Rakennusblogi
Testailen vain toimiiko tämä sivusto nyt normaalisti.
Ei tullut tapahtumiin!??
Tykkibarkassi: Runko 2 13.11.2019 21:51 Rakennusblogi
RaimoK kirjoitti:
Tämä hautatervan käyttäminen luo varmasti autenttisen telakkatuoksun kotitelakalle vai miten on? :)

Itse historiaan liittyen, onko tuo sinulle selvinnyt, että missä määrin saaristolaivasto osallistui taisteluihin yhdessä linjalaivojen kanssa? Muistaakseni tuon opuksen mukaan mikä itselläni on, toi usein sen ongelman eteen, että venäläiset linjalaivat saivat saarrettua Viaporin laivastoa rannikon ja saarten väliin. Ja sieltä oli tulivoimaisten linjalaivojen läpi haasteellista päästä läpi ilman omien linjalaivojen apua.
Tervan tuoksu on kyllä joskus vähän liiankin voimakas. Siitä en kuitenkaan ole saanut läheskään niin paljon "pyyhkeitä" kuin epoksiliiman hajusta, joka on kuulemma sietämätöntä.

Saaristolaivaston päätehtävä Ehrensvärdin mukaan oli eteläistä rannikkoaluetta puolustavan armeijan mereen nojaavan oikean sivustan tukeminen. Tämä ei täysin onnistuisi, jos ei avomerilaivasto pystyisi pitämään vihollislaivastoa pois Suomenlahden pohjoisrannikon puolelta.
1788 Suursaaren taistelun jälkeen Ruotsin avomerilaivasto vetäytyi Viaporiin "nuolemaan haavojaan". Siellä ei kuitenkaan ollut tarvikkeita linjalaivoille, joten Venäjän laivasto, joka sai tarvikkeita mm. Tallinnasta ja Rogersvikistä (Paldiski), saarsi Ruotsin avomerilaivaston Viaporiin, josta se vasta melkein talvella palasi Karlskronaan. Kun Hankoniemi ja Porkkala oli jätetty linnoittamatta ( Kysymyksessähän oli hyökkäyssota Pietarin valloittamiseksi.), sai Venäjän laivasto katkaistua huoltoväylän Ruotsista Suomeen. Saaristolaivasto kyllä toimi jollain lailla rantaväyliä pitkin.
1789 Ruotsin avomerilaivasto ei oikeastaan päässyt ollenkaan Suomenlahdelle saakka johtuen toisintokuume-epidemiasta, joka vei avomerilaivaston toimintakyvyn melkein kokonaan. Venäläiset katkaisivat jälleen huoltoväylän nyt Porkkalan kohdalta vaikka Hankoniemeä oli linnoitettu. Saaristolaivaston tehtäväksi jäi torjua hyökkäykset ja turvata muu osa väylää tosin jakautuneena kahtia juuri Barön ja Porkkalan kohdalta. Jos saaristolaivasto olisi ollut yhtenäinen, se ei todennäköisesti olisi hävinnyt Ruotsinsalmen ensimmäistä taistelua.
1790 Ruotsin avomerilaivasto oli ajoissa liikkeellä, mutta taktisen virheen takia se ei onnistunut lyömään Venäjän Tallinnan laivastoa. Avomerilaivasto siirtyi kuninkaan käskystä Suomenlahden itäosaan tarkoituksena edelleen Pietarin uhkaaminen. Täällä käytiin muutama merkityksetön tykistötaistelu. Venäjän Tallinnan laivasto yhtyi Kronstadtin laivastoon ja Ruotsin avomerilaivasto vetäytyi Viipurinlahdelle, jossa saaristolaivaston sitä piti tukea. Venäjän laivastot kuitenkin sulkivat molemmat Ruotsin laivastot mottiin. Viipurinlahdelta murtautumisen yhteydessä varsinkin Ruotsin avomerilaivasto kärsi merkittäviä tappioita ja se vetäytyi jälleen Viaporiin. Onneksi saaristolaivasto kokoontui kuninkaan käskystä Ruotsinsalmeen ja onnistui voittamaan tuon kuuluisan taistelun, jossa Venäjän saaristolaivasto miltei kokonaan tuhottiin. Tämä sitten johti Värälän rauhaan.
Siis vastaukseni on: Saaristolaivasto ei juurikaan taistellut yhdessä avomerilaivaston kanssa (sota 1788-1790) poislukien Viipurinlahden läpimurtotaistelun.
Tykkibarkassi: Runko 2 13.11.2019 20:50 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Tuo rungon jäykistäminen liimalla ja kertakäyttöliinalla on mielenkiintoinen työtapa. Millainen lopputulos sillä saavutetaan? Onko pinnan laatu ja struktuuri sellainen kuin tavoittelit?
Tuo liiman ja kankaan käyttö juontaa oikeastaan siitä, kun aikoinaan rakensin Aeropiccolan sarjasta Bountyn. Niissä ohjeissa painotettiin rungon jäykistämistä ko. menetelmällä, ettei myöhemmin tapahdu "hapertumista". Bountyn laudoitus oli 1mm vahvuista rimaa, joten se todella vaati käsittelyn. Käyttö näillä rimavahvuuksilla lienee ehkä varmuuden maksimointia, mutta… varma on aina varmaa. Tätä työtapaa voi käyttää ainoastaan niiltä osin, kun se jää piiloon. Näkyviin jäävä osa täytyy karneerata (sisälaudoittaa). Jos kysymyksessä on paatti, jossa on tekovaiheen aikaiset väliaikaiset runkokaaret, jotka poiston yhteydessä korvataan "painokaarilla", ei tätä systeemiä voi käyttää. Näin oli esim. tekemässäni isoveneen limilautamallissa - hyvin on kyllä kestänyt useamman vuoden. Tosin limilaudoituksessa täytyy jokainen lauta piirtää erikseen ja liimaus on "laajempi" kuin tasasaumalaudoituksessa.
HMS Druid 1776: Sisälaidat ja… 25.10.2019 19:37 Rakennusblogi
Sinä se jaksat hieroa joka pienenkin yksityiskohdan kanssa, mutta jälkikin on sitten hienoa. On siinä palkkia ristissä paljon!

Olen joskus tehnyt "puunauloja" pistämällä naskalilla pienen jäljen puuhun ja sitten petsannut tai tervannut sen. Naskalilla rikottu kohta imaisee väriä hieman enemmän, jolloin siitä tulee naulan jälki.
Tykkibarkassi: Runko 1 24.10.2019 16:54 Rakennusblogi
Kiitti vaan kommentista sinne Sulkavalle.
Kierrätys on kova sana mallarin hommissa: Meillä kävi ilmastointihuoltajat, jotka vaihtoivat hieman putkia. Voi että heiltä jäi kiva määrä todella taipuisaa 0,5 millin peltiä. Riittää taas pitkäksi aikaa. Vanhan 20mm harjanvarren sorvasin juuri tykiksi - hyvää, vanhaa ja tiukkaa koivua. Jne.
Tykkibarkassi: Runko 1 21.10.2019 11:09 Rakennusblogi
Unohdin kehua mainitsemaani Chapmanin kirjaa: Architectura Navalis Mercatoria. On melkoinen opus kaikkine piiroksineen mm. rikimalleineen. Ainakin Adlibrikseltä löytyy hintaan 19,60 euroa.
Tuo koivuviiluvinkki oli hyvä. Ei aina kaikkea hoksaa.
Tykkibarkassi: Runko 1 21.10.2019 10:45 Rakennusblogi
Kiitoksia kommenteista Matti ja Raimo!
On joskus hämmästyttävää huomata, että nykyään ei nikkarointiin tai kotikorjaustarpeisiin saa ihan helposti tarvikkeita normaaleista rautakaupoista tai puutavaraliikkeistä ja jos saa, täytyy ostaa esim. koko pussillinen tai vastaava iso erä. Verkkokaupoista kyllä löytyy melkoisen surffauksen jälkeen, mutta hypistelemään ei pääse. Tuon viilunkin perässä juoksin puoli päivää ympäri Tamperetta ennenkuin löysin pienestä kalustekorjaamosta jätesäkistä tammi- ja mäntyviilua pienet palat. Niin Matti, kiitos vinkistä ja linkistä Hollolaan - varmasti poikkean, kun siellä päin liikun. Usein tarvikkeita löytyy sitten uskomattomissa muodoissa esim. 20mm pyörökeppiä harjanvarsina, 4mm pyöröä kukkakeppeinä, 3mm pyöröä grillitikkuina, 2mm pyöröä coctailtikkuina jne.
PS. Kiitoksia, Raimo, vielä lähettämästäsi puutavarasta. Kokeilin jo tehdä pari jumprua - hienosti onnistuu.
H.M.S. Bounty 19.9.2019 17:29 Malli
Ihan kivannäköinen kapinalaiva!
Jos vielä perään haluat lippusarjan, laita viestiliput kahvelin nokasta peräreelinkiin ylhäältä alaspäin W A Y. Se tarkoittaa: Hyvää matkaa.
Hyviä maalausvinkkejä löytyy esim. keskustelusta: Mikä liima puulaivaan?
Jos haluat vielä täydentää takilaa, minulta löytyy Bountyn takilapiirros täydellisenä.
HMS Druid 1776: Runko irti ja… 5.9.2019 19:46 Rakennusblogi
Kiitoksia Raimo ja Matti. Ehkäpä kokeilen jossain vaiheessa. Ähkin tässä vielä lehmuslaudoituksen kanssa.
HMS Druid 1776: Runko irti ja… 5.9.2019 12:05 Rakennusblogi
Alkaa näyttää tosi hienolta. Katselin juuri kesälomareissulla Plank on Frame-aikalaismalleja Wasa-linjalaivasta Tukholman Sjöhistoriska museumissa ja Bellona-fregatista Karlskronan Naval museumissa. Taidat pistää kirkkaasti paremmaksi. ( Muuten sain sieltä hyvän kirjavinkin - Daniel G Harris: F.H. Chapman The first naval architect and his works. Kirjassa on kaikki, miten Chapman laivat suunnitteli kuvineen ja piirroksineen. Kirjan saa tilattua verkkokaupoista ISBN 0 85177 486 5.)
Saako tuota koiranpensaspuuta ostaa jostakin? Se taitaa olla erinomaista tuollaiseen pieneen näpertelyyn, koska on kai hyvin pienisyistä - vai mitä?