Pienoismallit.net

Kai Kauppi

Tykkibarkassi: Runko 1 21.10.2019 10:45 Rakennusblogi
Kiitoksia kommenteista Matti ja Raimo!
On joskus hämmästyttävää huomata, että nykyään ei nikkarointiin tai kotikorjaustarpeisiin saa ihan helposti tarvikkeita normaaleista rautakaupoista tai puutavaraliikkeistä ja jos saa, täytyy ostaa esim. koko pussillinen tai vastaava iso erä. Verkkokaupoista kyllä löytyy melkoisen surffauksen jälkeen, mutta hypistelemään ei pääse. Tuon viilunkin perässä juoksin puoli päivää ympäri Tamperetta ennenkuin löysin pienestä kalustekorjaamosta jätesäkistä tammi- ja mäntyviilua pienet palat. Niin Matti, kiitos vinkistä ja linkistä Hollolaan - varmasti poikkean, kun siellä päin liikun. Usein tarvikkeita löytyy sitten uskomattomissa muodoissa esim. 20mm pyörökeppiä harjanvarsina, 4mm pyöröä kukkakeppeinä, 3mm pyöröä grillitikkuina, 2mm pyöröä coctailtikkuina jne.
PS. Kiitoksia, Raimo, vielä lähettämästäsi puutavarasta. Kokeilin jo tehdä pari jumprua - hienosti onnistuu.
H.M.S. Bounty 19.9.2019 17:29 Malli
Ihan kivannäköinen kapinalaiva!
Jos vielä perään haluat lippusarjan, laita viestiliput kahvelin nokasta peräreelinkiin ylhäältä alaspäin W A Y. Se tarkoittaa: Hyvää matkaa.
Hyviä maalausvinkkejä löytyy esim. keskustelusta: Mikä liima puulaivaan?
Jos haluat vielä täydentää takilaa, minulta löytyy Bountyn takilapiirros täydellisenä.
HMS Druid 1776: Runko irti ja… 5.9.2019 19:46 Rakennusblogi
Kiitoksia Raimo ja Matti. Ehkäpä kokeilen jossain vaiheessa. Ähkin tässä vielä lehmuslaudoituksen kanssa.
HMS Druid 1776: Runko irti ja… 5.9.2019 12:05 Rakennusblogi
Alkaa näyttää tosi hienolta. Katselin juuri kesälomareissulla Plank on Frame-aikalaismalleja Wasa-linjalaivasta Tukholman Sjöhistoriska museumissa ja Bellona-fregatista Karlskronan Naval museumissa. Taidat pistää kirkkaasti paremmaksi. ( Muuten sain sieltä hyvän kirjavinkin - Daniel G Harris: F.H. Chapman The first naval architect and his works. Kirjassa on kaikki, miten Chapman laivat suunnitteli kuvineen ja piirroksineen. Kirjan saa tilattua verkkokaupoista ISBN 0 85177 486 5.)
Saako tuota koiranpensaspuuta ostaa jostakin? Se taitaa olla erinomaista tuollaiseen pieneen näpertelyyn, koska on kai hyvin pienisyistä - vai mitä?
Tykkibarkassi: Rakennepiirros… 21.8.2019 11:10 Rakennusblogi
Tervehdys Matti
Tehtiin nyt kesällä parin viikon retki Ruotsiin ja tutustuin lähemmin Karlskronan, Kalmarin, Söderköpingin ja Tukholman museoiden anteihin. Kyllä nyt päässä "surisee". Oli pakko aloittaa jotakin, jotta rauhoittuisi. Varsinkin Karlskronassa oli esillä tavat, miten laivoja aikoinaan rakennettiin. Niitä "kikkoja" on kiva yrittää soveltaa jotenkin.
Tukholman museon kirjastonhoitaja esitteli kasan kirjoja, joissa mm. esiteltiin Chapmanin rakennuskaavat runkoihin. Sain yhden tilattuakin Bokbörsistä Göteborgista. Ihmeellisiä asioita!

Miten on, aloitatko siipiratashöyry Ilmarisen? Vai oletko keksinyt jotain vielä haastavampaa?
Tykkibarkassi: Rakennepiirros… 20.8.2019 22:47 Rakennusblogi
RaimoK kirjoitti:
Siitä sitten uutta projektia eteenpäin.
Vaatiiko tuo ruotsalaislähteissä surffailu kirjautumisia tai maksuja?
Moikka vaan Raimo
Ei sitä vaan malttanut olla nyppimättä, kun uusi kuvakin löytyi.

Ruotsin museot (sekä digitaaliset että fyysiset) ovat täysin ilmaisia. Ei vaadita kirjautumisia. Ainoastaan Riksarkivet vaatii käyttäjätilin tiettyihin aineistoihin esim. kirkonkirjoihin tms. Käyttäjätilin voi kyllä luoda, jos haluaa, mutta se ei ole pakollinen. Sillä voi tallentaa hakuja yms.
Tässä linkki digitalt museumiin (Sieltä löytää hauilla ihan mitä vaan.):
digitaltmuseum.se
Aikaisemmin laitoin linkin Riksarkivetiin.
HMS Druid 1776: Ruori 25.6.2019 18:21 Rakennusblogi
Melkoinen taidon näyte tuo ruori sekä piristävät figuurit. Laivanrakentajan ilme on tyypillinen kehityskeskusteluilme.
HMS Druid 1776: Runkolankut 25.6.2019 18:16 Rakennusblogi
Oletpa tehnyt todella melkoisen työn puunaulojen kanssa. Vielä teroitellutkin välillä. Jälki on sitten tosi hienon näköinen.
Itse olen katkaissut coctailtikun kahtia ja käyttänyt kummatkin päät. Jämistä olen viilaillut naakeleita naakelipenkkeihin tai käyttänyt vähän tylstyneitä jämiä esim. väylinginvanttien yläpään kiinnittämiseen ( 1-1,5 mm reikä , lanka ja liimaa reikään, tappi päälle ja lopuksi katkaisu).
Lempi: Valmistuihan tuokin… 10.5.2019 18:29 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Tuo Ahti laiva saattais kiinnostaa jos siitä jotain dokumentteja löytyisi.
Poikkean museokeskuksessa kyselemässä ensi viikolla. Ilmoittelen sitten vaikka yksityisviestillä.
Hieman tietoa ja kuva: www.akseli.tampere.fi/tuotteet/liikenne.htm
Lempi: Valmistuihan tuokin… 10.5.2019 10:29 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Onhan se hyvä että olet suunnittelemassa uutta projektia, on meillä taas uutta ihasteltavaa. Mistäs kaivoit nuo uudet piirustukset? Ovatko tarkatkin vai vaan suuntaa antavat?

Uusista projekteista puhuttaessa minulla on ollut mielessä Suomen ensimmäinen höyrylaiva Ilmarinen, joka valmistui Puhoksessa 1833. Se oli siipirattailla varustettu avoin hinaaja, jossa höyrykone ja kattila olivat avotilassa näkyvillä. Konekaan ei ollut aivan tavallinen, vaan yksisylinterinen ns. side lever steam engine. Tuosta voisi saada kiinnostavan toimivan mallin, mutta katsotaan nyt. Toistaiseksi en ole löytänyt paatista muita dokumentteja kuin pari taiteilijan maalausta.
Vietin päivän kaivelemalla Sjöhistoriska Museet/DigitaltMuseetin arkistoja (Jossa kyllä tavaraa todella on.) ja löysin tuon 1770 piirroksen. Se on Chapmanin normaalia tyyliä: Mahtavat ideat ja käytäntö veistämöille. On kanuuna mäkilavetilla, 16 kääntyvää nikhakaa, kaatuvat mastot, kahvelikuunaritakila, 8 airoparia ja jopa kuumennusuuni kanuunankuulille. Kaikki tämä 13,5m pitkässä ja 4,4m leveässä "venhossa".

Tuosta höyrylaivahistoriasta: Täälläpäin oli liikenteessä siipiratashöyrylaiva Ahti 1858-1869. Siitä voisi löytyä kuvia museokeskuksesta. Olen joskus nähnyt siitä mallin Hämeen museossa. Samoin täällä vaikutti insinööri Hermann Kaufmann, joka suunnitteli mm. ensimmäisen potkurilaivan sisävesille ( Ilmarinen myös). Hänestä paremmin tietoa esim. Wikipediassa. Kaufmann kirjoitti myös kirjan Mukavia muistoja Keski-Hämeestä, jossa on hyviä kertomuksia näistä höyrylaivoista (Tarkemmin tuolla Wikipediassa. Kirjoja löytyy ainakin Tampereen PIKI-kirjastosta.). Kaufmannin suunnitelmia voisi myös löytyä Tampereen museoista. Jos kiinnostuit, voin toimia Tampereen "agenttina".