Pienoismallit.net

Kai Kauppi

HMS Druid 1776: Keulamaston… 10.5.2022 10:55 Rakennusblogi
On tuo sinun köysityöskentelysi melkoista taidetta. Ei taida oikein kehdata kuvata omiaan noitten jälkeen.
Minulla on menossa myös takilointi. Ongelmana on, että varsinaisia tarkkoja kuvia ei ole, joten kaikki täytyy nuuskia sirpaleina alan julkaisuista ja historioista. Siksi kysymys kuuluu: Mitä kaikkia köysiä noiden märssyn alla olevien plokien kautta kuviesi mukaan menee. Fokan raa´an nostimet (jeers), mutta mitä muita - koordingit?
Muuten katsoin tuota "burton pendant"-termiä vanhasta sanastosta: riippuva käsitalja.
Moottoritorpedovene V2 Vihuri 6.4.2022 17:22 Malli
Todella hienoa sekä malli että historiikki.
Näin mallien kautta on ansiokasta tuoda näkyviin historiallisia tapahtumia, jotka muuten kenties hautautuisivat unholaan.
Briggen Svalan 1797: Laivavene 28.3.2022 15:29 Rakennusblogi
Kiitos vaan kommentista.
Olihan pikku paatissa nykertämistä, kun ei ole normaalisti ihan noin pientä tehnyt. Pituus on rapiat 11cm ja leveys 4cm.
Tuota benderiä voisi harkita, jos joskus vielä uutta projektia aloittaa. Svalanissa loppuhommat taitavat olla lähinnä lanka-, ploki- ja kangashommia. Mistä muuten tuon benderin hankit?
Pullolaiva 1.3.2022 22:36 Malli
Todella hienoa, kun perinne säilyy ja näin tasokkaasti. Hyvä tekokuvaus väline-esittelyineen täydentää mukavasti. Hienoa on myös, että malli perustuu historiaan sekä myös todellisuuteen.
Briggen Svalan 1797… 26.2.2022 17:34 Rakennusblogi
Kiitoksia vain kommenteista.
Katselin juuri tuota saksankielistä käsikirjaa. Purjelaivaterminologia on todella "moninaista", mutta kyllä yhtenäisiäkin termejä jonkun verran löytyy. :)
HMS Druid 1776: Jalustat ja… 9.2.2022 20:13 Rakennusblogi
Mustaksi petsatussa langassa on se hyvä puoli, että kun asennuksessa joutuu käyttämään sutipikaliimaa (ilman sitä tulee "hulluksi") voi jälkeenpäin korjata kiiltäviksi jääneitä kohtia ohennetulla matalla akryylimaalilla ( esim. Vallejon musta on hyvää.).
Ehkä voisit koettaa, miten köytesi asennuksessa suhtautusivat tällaiseen korjausmahdollisuuteen.
HMS Druid 1776: Jalustat ja… 9.2.2022 15:40 Rakennusblogi
Onpa Druidilla nyt arvoisensa jalusta. Langat ovat todella aidon näköisiä.
Itse olen kiinteätä köysistä tehnyt 1 ja 0,5mm:n loimilangoista sekä värjännyt ne kastamalla nopeasti mustaan petsiin ja vetämällä heti rätin läpi. Tuo petsi ei kokonaan ehdi imeytyä ja langasta tulee hieman haalistuneen näköinen.
HMS Druid 1776: Raa'at 28.1.2022 10:35 Rakennusblogi
Hienon näköiset raa'at. Olen itsekin rakentelemassa rikiä Svalaniin. Piirroksista ei käy ilmi raakojen rakenne, joten koska Druid on saman ajan aluksia, taidan hieman lainata rakenteittesi mallia. Tulevatko raa'at kuviesi mukaan aivan kiinni mastoihin? Tarkoitan sitä, että kun ajetaan hankavastaiseen ja raaka täytyy ahtaa "vinoon" - ottaako se kiinni sivuvantteihin? Olen tosin vasta tekemässä kiinteätä köysistöä, jonka jälkeen täytyy vielä tehdä purjekaavat, jotta voin lopullisesti kokeilla pyöröpuiden koot.
Nuo pakopurjepuomit ovat hienot - tosin lisäävät "lankojen" määrää aikalailla. Svalanin purjepiirroksessa niitä ei ole. Uusimmassa jälkeläisessä Tre Kronor af Stockholmissa kylläkin on.
Muuten Kärkkäinen myy kunnollista koivupyöröä eri vahvuuksilla ainakin Lahden kaupassa.
Panssarilaiva Ilmarinen: Eip… 1.1.2022 13:30 Rakennusblogi
No voi rähmä! Anna nyt olla muutama päivä ja anna "pölyn" laskeutua, jos saisit vielä voimia yrittää, kun runko on muuten niin hieno.
Minäkin tässä yritän laitella alavantteja ja väylinkejä - arvaa lähtikö alapää irti. Menin ulos kraappimaan autoa ja kiroilin, jolloin naapurin rouva kovasti ihmetteli, mikä nyt on. Totesin jään olevan kovaa - en kehdannut kertoa totuutta :-)
Mutta parempaa tätä vuotta kuitenkin.
Panssarilaiva Ilmarinen… 22.12.2021 14:25 Rakennusblogi
Todella superskrätsitarkkuutta. Mitä, unohtaa pultit! Jos ne ovat 8mm pultteja, niin eihän se tee kuin 0,16mm/pultti… ;-)
Erittäin hyvää joulua!