Pienoismallit.net

Rutanen

Focke-Wulf 190A-8/R2 2.5.2021 15:13 Malli
Realistisen näköinen maalaus. Kynäruiskun jälki ei näy ja nuo pilven näköiset suhaukset on skaalassa sekä hyvin häivytetty.
1965 Ford Ranchero 2.5.2021 15:03 Malli
Jälleen on kerroksia ruiskuteltu useampikin. Tällä nuorennusleikkauksella lähti ikää ainakin parikymmentä vuotta pois. Itseltä jäänyt tämä rakennussarja huomaamatta kokonaan. Onko akku siirretty lavalle vai puuttuuko sarjasta.
`60 Dodge Phoenix Kustom 2.5.2021 14:57 Malli
A Lappalainen kirjoitti:
Ihme ja kumma miten noinkin pieni asia kuin etsipyyhkimet muuttavat mallin olemuksen heti parempaan suuntaan. Mainio malli, ja tosiaan hienoahan tällaisella olisi kesäiltana kruisailla.
Melko raastavat kasattavat nuo pyyhkijät mutta todellakin vaivan arvoinen. Koriin valettuja pyyhkijöitä on vaikea detaljoitua hyvin, ne kun ei alunperin kuulu olla korissa kiinni. Kiitoksia kommentista.
`60 Dodge Phoenix Kustom 22.4.2021 09:05 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Autohistoriaa on aina kiva lukea, ja niin tälläkin kertaa.
Väri on nappivalinta, ajan patinoiman kiiltoasteen tavoittelusta rohkenen olla eri mieltä - mutta kun tämä mallailu nyt ei niin maailman vakavin asia ole, niin pidänpä mölyt mahassani. Takalasi ei ota kiinni karmeihin,mikä tekee hieman irvistävän ilmeen niille seuduin.
Mutta muuten tuota on kiva katella ja hartsipläjäys on virkistävän harmoninen kokonaisuus. Katon "motiivimaalaus" sopii sivuputkien kanssa mainiosti.
Mielipiteitä mahtuu kyllä ja mitäpä niitä peittelemään. Tässähän ei nyt pyritä ajan tuomaan patinaan vaan auto on ylimaalattu mutta puskureita ei ole uudelleen kromattu. Maalaus on tyylitelty ja se katsojasta riippuen toimii tai ei.
Lasiosat istuu paikoilleen ja kuvissa näkyy varjon tuoma harha. Omaan silmään tuo osui kanssa ja meinasin aluksi olla valitsematta näitä kuvia. Seepia kuvassa takalasin sivuosassa tuota varjoa ei ole. Tässä nuo lasiosat ovat todella ohutta materiaalia joka on realistisempi kuin yleensä rakennussarjojen lasiosat ja veikkaisin että vastaavassa tilanteessa kuvissa näkyisi esim Revelin tuotteen lasiosan paksuus.
Tekstiä tuli tällä kertaa vähän enemmän vaikken mikään runoilija olekaan. Mallia tuli otettua muiden mallareiden esittelyistä ja tarinointikin voi olla osa mallailua niinkuin kuvaaminen jne…
Kiitoksia kommentista.
Jaguar E-Type 15.4.2021 18:55 Malli
Siististi rakennettu perusmalli ja rakentelukokemus näkyy kun ei ole alkeellisia virheitä. Kannustan automallailun pariin. Maalipintakin on silloin ok kun ei ole valumia ja niin sanottua appelsiinipintaa tai kerros niin paksu että detaljit peittyy. Viimeisen päälle kiiltävä pinta on toki kadehdittavan upea mutta ei mielestäni ole ainoa oikea. Tässä kiiltoaste on tällaiselle vanhemmalle autolle oikein hyvä mutta sisusta voisi olla ikääntyneemmän näköinen. Toki onhan verhoilu voitu juurikin uusia. Detaljoinnin tason voi viedä kiinnostuksesta riippuen ulkoisesta fiiliksen hakemisesta aina piiloonkin jääviin osiin. Kuitenkin olisi hyvä pitää tietty tasapaino riippuen kuinka pitkälle detaljointi viedään. Eli jos lisätään sytytysjohdot pitää olla myös paksumpi akkukaapeli. Mikäli korvaa jonkin valetun kohteen etsiosalla on samankokoinen muu kohde kanssa korvattava etsiosalla tai detaljoitava jollain muulla tavalla samalle tasolle. Mistään liimapommista ei saa parempaa lisäosillakaan ja joskus puute voi olla parempi ratkaisu, reikäkin voi olla detalji.
1958 Plymouth Belvedere 31.3.2021 16:04 Malli
Muistan kun malli tuli markkinoille ja pari kappaletta tulikin hankittua. Hetihän tästä alkoi kiivaskin keskustelu laadusta sekä muotojen oikeudesta. Itselläni ei ole muistikuvaa miten hyvin osat osuivat kohdilleen kun innoissani tuli tätäkin mallia muokattua. Aluksi luulin että nyt on korkattu joku hartsisarja mutta sitten tuli jo unohtamani Amt:n malli mieleen, toinen malli on avaamattomana jossain jemmassa. Ainakin tässä on pikkulohko jota voisi hyödyntää jossain muussa mallissa. Kuvat ei ole tällä kertaa onnistuneet eikä niistä selviä koko malli. Pelti kiinni ja kuvat etuviistosta ja takaviistosta puuttuu.
1964 Plymouth Belvedere 31.3.2021 15:51 Malli
Komea malli. Paljon sellaisia yksityiskohtia joita ei usein näe. Mainittakoon konepellin kumityynyt ja maskin takaa pilkottava korin väri eikä yleinen musta varjostus. Konehuoneessa polttoainelinja ja öljytikku. Pölykapseleista monesti jää tekemättä reunasta pilkottava vanteen väri ja tässä kapea valkosivuraita luo vielä lisää autenttisuutta. Sisustan osalta olen aina ollut siinä uskossa että värin on voinut valita itse. Ainakin itselläni on ollut kaksi mustaa autoa joista toisessa on ollut juuri tuollainen ruskea sisusta ja toisessa sininen.
Panzerspähwagen P 204 (f) 14.3.2021 12:28 Malli
Sympaattisen näköinen mikäli näistä niin voidaan sanoa. Pintakäsittely on uskottava minun silmiini. Renkaiden alapuolelta voisi ottaa siivun pois niin näyttäisi luonnollisemmalta, painoa kuitenkin 8,5 tonnia.
'64 Dodge 330 8.3.2021 14:46 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Rutanen kirjoitti:
Olisi tuossa ollut muutakin korjattavaa kuten liian paksut takavalojen kehykset mutta ettei menisi loputtomaksi nysväämiseksi päätin tämän kohdalla tason tähän. Kuvatkaan ei ole ihan parhaita.
Aina voi palata taaksepäin ja rakentaa uudelleen tai parannella, ja sitä kun jatkaa loputtomiin niin malli valmistuu täydellisenä - tai ei ollenkaan. Veikkaisin useimmiten käyvän jälkimmäisellä tavalla. Mä on kanssa sitä mieltä, että jossain vaiheessa hierominen tulee lopettaa ja todeta projekti valmiiksi (kaikkinen ainakin omaan silmään osuvine puutteineen). Seuraavan kohteen kanssa sitten yksi askel lähemmäksi täydellisyyttä.
No, tämä ei liittynyt Dodgeen vaan oli muuta yleistä filosofista höpinää.
Siitähän se kierre alkaa kun seuraavasta mallista pitää aina tehdä parempi kuin edeltäjänsä. Jotkut mallit taas on toisia kiinnostavimpia niin sekin määrittää detaljointitason. Tiettyjen mallien kohdalla lähtökohta on ollut pelkkä kori jonka ympärille on tullut kaikki muu rakenneltua. Välillä on ollut niin sanottuja välipalamalleja jotka nekin on jääneet keskeneräisiksi. Tästä tuleekin mietittyä että kannattaako aikaa edes käyttää johonkin niin sanottuun helpompaan malliin vai käyttääkö sekin kallisarvoinen aika kunnon projektiin. Ikuisuuskysymys kuten koko harrastus.
'64 Dodge 330 8.3.2021 14:23 Malli
Pasi kirjoitti:
Hieno! Tämä sarja kyllä kelpaisi, mutta ei taida Suomesta mistään löytyä tällä hetkellä.
Tällä hetkellä kun ei näyttelyitäkään järjestetä niin ei pääse swappipöytiäkään tonkimaan. Vakio mallia harvemmin on näkynyt, ennemminkin Super Stock versioita. Niistä ei ole edes kovin kovaa hintaakaan pyydetty kun eivät ole ilmeisesti kovinkaan haluttuja. Itse olen joitain kappaleita jemmannut kun ne kelpaavat alustan osalta luovuttajasarjoiksi esim Johanin sarjoille.