Pienoismallit.net

Tommi Lukkarinen

Itselleni ei ole koskaan tullut ongelmia Tamiyan LP-lakkojen laittamisesta dekaalien päälle, mutta olen nykyisemmin varmuuden vuoksi laittanut aina kerroksen LP-clear -kiiltolakkaa siirtokuvien alle, ja kuivumisen jälkeen päälle. Näin ainakaan ei ole siirtokuville koskaan sattunut mitään LP-maaleja käyttäessä.
Pohjamaalaus   10.2.2022 19:22
Kyllä ainakin omien kokemuksieni mukaan nyt on kyseessä ihan Vallejon pohjamaali. Se on aivan sysihuono tuote, ei kestä hiomista, koskemista, tai mitään muutakaan ja sitten vielä tukkii ruiskun.
Juha Airio kirjoitti:
Tamiyan kiiltävät vesiliukoiset maalit (X-sarja) kovettuvat todella hitaasti, eikä sarjan kiiltävä kirkaslakka kuivu kunnolla koskaan, joten en edes yrittäisi kiillottaa näitä. Tamiyan lacquer -maalit (TS- ja LP-sarja) kuivuvat paljon nopeammin ja kovemmiksi kuin X-sarja. Nämä kutistuvat yleensä voimakkaasti kuivuessaan, joten niidenkin on syytä antaa kuivua melko pitkään ennen kiillottamista. Itse odottelen lacquer-maaleja käyttäessäni aina vähintään 2 viikkoa, yleensä kuukauden. Erityisesti TS-sarjan kirkaslakka on osoittautunut voimakkaasti kutistuvaksi ja mattaantuvaksi, joten odottelisin sen kanssa vielä pidempään tai käyttäisin jotain muuta kirkaslakkaa.
Osaisitko suositella jotain todella hyvää kirkaslakkaa automallien lakkaamiseen?
Hobby boss T-26:sen telaketjut   16.10.2021 15:41
Hobby Bossin T-26 -telaketjut ovat todella haastavat, mutta Friuleja et oikein saa jos et Unkarista tilaa. Voisin suositella, että liimaat telaketjut kasaan niinkuin normaalit linkittäin rakennettavat telaketjut, ja sovitat sitten tapit telaketjuihin kun ne ovat kuivuneet oikeaan muotoon.
Akryyli metallimaalit   18.9.2021 22:35
Itse olen käyttänyt Vallejon Metal Color 77.701 -Alumiinia, ja pidän siitä. Maalin jälki on hyvä, tosin putsaaminen ruiskusta on ollut vähän v-mäistä.
Olen lukenut että tosiaan, aina välillä Panzer III:n runkoja siirrettiin Stugien tuotantoon. Tästä syntyi sitten rynnäkkötykkejä, joissa oli nuo luukut. Joku velhompi osaa varmaan kertoa tarkat tehtaat ja aikamääreet, jolloin noin kävi.
Friumodel   3.8.2021 21:43
Tervo Salminen kirjoitti:
Jos asenne on se, että mielellään maksaa ylihintaa kotimaahan, niin ei kannattaisi valittaa sitä, että ulkomaille joutuu maksamaan vielä enemmän?

Tuskin se kotimainen myyjä noista on sitä ulkomaista ohjehintaa maksanut, saanut Friulilta pari euroa alennusta, eli katteena loppujen lopuksi se kymppi, eli 30 prosenttia, jota pienemmällä tuskin nappikauppaa kannattaa harrastaa. Jos taas sisäänostohinta on ollut sama kuin valmistajan ohjehinta, niin voi vain surkutela pieleen menneitä kauppatieteen opintoja.
Yksinkertaisemmat sielut eivät ehkä tajua, että kotimaiset myyjät eivät saa sitä koko erotusta, joka kuluttajakaupan ja tukkuhinnan välillä on. Suomeen maksettu raha sentään auttaa suomalaista. Unkariin ylihintaa maksettaessa ei tueta muuta kun ahneutta ja huonoja yrityskäytäntöjä.
Friumodel   3.8.2021 15:06
Tervo Salminen kirjoitti:
Jep, jep. Ja eikös se aiempi konsensus ollut, että jos harrastus on muutamasta eurosta kiinni, kannattaa siirtyä sukan kudontaan ;-)
Niin, eli tuolla logiikalla kannattaisi tukea paikallisia yrittäjiä sillä muutamalla eurolla, minkä enemmän nuo Friulit heiltä maksaisivat, mikäli niitä heiltä vielä saisi?
Ei tästä Friulin päätöksestä saa mitenkään harrastajan hyödyksi tehtyä.
Friumodel   3.8.2021 12:23
Suurin osa telaketjuista rikkoo helposti puolen kilon paketin hinnan, jolloin maksat (yksittäisistä) telaketjuista heittämällä sen 45-60 euroa.

Edit: Tarkistin, oikeampi paino on 100~300 grammaa per ketjupaketti.
Friumodel   2.8.2021 15:19
Friulin etusivuilla lukee että pulju on pystyssä ja myydään vain suoraan asiakkaille. Eräs tuttu tilasi heiltä suoraan ja sai telaketjunsa ihan järkevässä ajassa. Postimaksut vähän hirvittävät.