Pienoismallit.net

Karjalan Arska

Dewoitine D.510 23.4.2020 15:20 Malli
Les Ailes de Gloire 13 - Les Dewoitine D.500-D.510 lienee ollut lähteenä LF-Modelsilla. Läpyskästä löytyy valokuva ja väriprofiili kyseisestä yksilöstä. Eli nelonen on aivan oikein. Sen sijaan runkokokardi näyttää liian pieneltä.
20-40 lukujen kaksitasoja 22.3.2020 11:57 Malli
Kun mainitset, että"Mallien lähtökohdat eivät olleet oikein häävit koska kaikki mallit ovat valmistettu jossakin menneisyydessä neuvostoliitossa,venäjällä, puolassa tai jossakin idässä" täytyy hieman korjata. Novon mallit ovat alunperin niinkin eksoottisestä itäisestä maasta kuin Englanti (Frogin malleja). Puola ja Tsekki sijaitsevat lännemmässä kuin Suomi. Se on totta, että useimmat noista on hyvin vanhoja malleja, mutta ei silloin monet muutkaan "läntiset" tekeleet olleet juuri parempia. Noistahan yllättävän moni malli on kuitenkin muodoiltaan melko hyvin kohdallaan ja yksityiskohtien puute on yleistä vanhoissa malleissa. Esimerkiksi tuo Seafox lienee edelleen paras malli aiheesta. Westland Wallace on myös hyvä, mutta nyt kai siitä on tulossa Dora Wingsiltä uusi malli. Blackburn Shark taitaa olla kaikilla valmistajilla sama malli, luki paketissa sitten Novo, Frog tai Hasegawa. Eli joihinkin malleihin ei hirveästi todellisia vaihtoehtoja ole.
Kuitenkin olet saanut kivan kokoelman rakennettua ja varsin onnistuneesti. Tämähän on sitä perinteisen mallinrakennuksen ydintä. Hienoa!
Mitsubishi A5M2a Claude 2.1.2018 12:27 Malli
Eihän tuossa yläpuolessa vikaa ole, jos tarkoitus on esittää uutta konetta. Itse asiassa kone on myöhäisempi A5M2a. Aikaisemmasta a-mallista erottaa helpoimmin korkeasta selkäevästä. Varhaisessa b-mallissa oli umpikabiini, joita monasti kyllä kenttämodifikaationa poistettiin. Myöhäisen b-mallin erottaa nopeimmin noiden nokan päällä olevien ilmanottoaukojen puuttumisena ja lisäpolttoainesäiliön muodosta. Fujimin valikoimissa on myös ainakin myöhäinen b-malli ja A5M4. Claudeja löytyy tähän mittakaavaan paitsi Fujimilta, myös Choroszy Modelbudilta, Doyushalta ja Hobby Bossilta.
Claude oli tärkeä kone Japanin laivaston ilmavoimien kehityskaaressa ja mallistakin tykkään.
Kübelwagen (typ 28), 1946 11.10.2017 09:52 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Ainoa asia mikä pisti silmään, on aviisi ukkelin handussa: mitenköhän tuo väripainatus oli "muotia" sodasta toipuvassa Saksassa? No, se on pikkujuttu se (ja saattaa sitä monen väristä mustetta ollutkin painoteollisuuden käytössä kaiken puutteen keskellä - en tunne germaanihistoriaa niiltä(kään) osin).
Ei värit mihinkään hävinneet. Sanomalehdethän olivat tietenkin lähes pokkeuksetta tuohon aikaan mustavalkoisia lähes kaikkialla, mutta aikakauslehdet olivat monasti värillisiä ainakin kanneltaan.
Hyviä esimerkkejä:

www.wirtschaftswundermuseum.de/zeitschriften-1946.html

Yleensähän tuon ajan postiautokuvissa on kupla samantyyppisillä varusteilla, mutta kaikki varmaan on kierrätetty mitä on voitu. Idea ja toteutushan mallissa on erinomainen.
Mitsubishi A6M3 Zero 13.2.2017 10:21 Malli
Zeroista löytyy värienkin osilta tietoa sivustolta www.j-aircraft.com
Imperial tarkoittaa keisarillista, ei imperialismia. Tainan on kaupunki Taiwanissa, josta lentorykmentin nimi on sitten johdettu ja yksikkö toimi tuohon aikaan Bunan tukikohdasta käsin.
Zerot kyllä tuppasivat rähjääntymään lyhyessäkin käytössä, mutta kyseistäkin seikkaa monasti malleissa liioitellaan.
Muuten hyvä malli ja noita kannattaa rakentaa useampikin. Mielenkiintoisia variaatioita löytyy paljon ja niihin siirtokuviakin usealta valmistajalta.
Lotus 79 27.12.2015 10:02 Malli
Kun tässä on avauduttu noista muista kuljettajista, niin korjattakoon samantien että ensimmäinen ruotsalainen kuski oli Joakin Bonnier 50-luvulta eteenpäin. Yksi voittokin tilissä vuodelta 1959. Lotus on kyllä komea ja onnistunut. Itse aikoinaan sain pilattua Tamiyan mallin oikein viimeisen päälle.
JPS Modell (Don Color) 1.11.2014 15:59 Linkit
Muinoin JPS-Colorilla oli toisi laadukkaita akryylivvärejä.Nykytilanteesta en tiedä.
Dom Fernando II e Gloria 23.11.2012 20:40 Malli
Hyvin onnistunut malli. Malli on alunperin kylläkin Ocidentalin Dom Fernando II e Glória, jonka Zvezda tarjosi markkinoille Acheronina "Master and Commander" elokuvasta eli kuvitteellisesta paatista.
Ki-43-II Hayabusa… 24.5.2012 11:37 Malli
On noita kappaleita säilynyt. Monasti kuvissa ei eroja näy syystä että:
a) kuvat ovat huonoja
b) kangasverhoilun sävy vaihteli kaytetyn sävyn ja kuluneisuuden osalta
c) alumiinipinta likaantui ja himmeni
Tällöin ero ei mustavalkokuvissa välttämättä näy. Tehtaalta koneet lähtivät kangaspinnat vihertävän harmaina. Jos ohjainpintoja maalattiin alumiinivärillä, se on ollut harvinainen poikkeus ja tehty kenttäolosuhteissa, mutta kyseistä maalia ei kyllä yleensä yksiköille lähetetty.
Kuvia aiheesta löytyy japanilaisesta lähdekirjallisuudesta.
Ki-43-II Hayabusa… 23.5.2012 08:58 Malli
Spinneri ja potkuri saisivat olla aavistuksen punaruskeampia ja keltaiset alueet hieman oranssisempia. Ohjauspinnat olivat kangasta eli vihertävän harmaa olisi oikea väri. Häikäisyn esto puolestaan näyttää hieman liian mustalta.

Kaiken kaikkiaan pienestä kritiikistä huolimatta hyvä tulkinta aiheesta!

Tunnukset maalattiin jo valmistusvaiheessa tehtaalla. Maali oli parempilaatuista ja laatu pysyi parempana koko sodan ajan toisin kuin naamiovärit, joiden kanssa oli ongelmia koko ajan paheten sodan loppua kohti.