Pienoismallit.net

Mikko MM Mäkelä

Massey Ferguson 12.4.2021 11:53 Malli
Hehe, tämä on hauska!
Siistiltä näyttää, kilpurin autenttisuudesta en osaa sanoa mitään ja rakentelujäljen "ruotiminen" jääköön.
Kätteni taputukset nimen keksimisestä! Spedeässä on nimenä melkoinen kunkku… if you like to gamble, i tell you i'm your man…
Jaguar E-Type 11.4.2021 08:38 Malli
Petri Huhtala kirjoitti:
Ei tämä mitään haudan vakavaa hommaa ole, ainoastaan harrastus jonka pitää olla mukavaa.
100 % samaa mieltä.

Virheitä sattuu ja niistä voi oppia. Vaikka malli mallilta tuntuu siltä, että vähän kehittyy, tulee välillä notkahduksia ja pohjanoteerauksia. Minä kun en rakenna mitään uusiksi (niin kauan kun rakennussarjoja voi hankkia), niin toiveet kohti seuraavaa kohdetta, että se onnistuisi taas aikaisempia paremmin.
Jaguar E-Type 11.4.2021 08:33 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
Kitaran yläkielet myös oivallista materiaalia.
Etenkin E-kieli E Typeen, hehe 😀
DE-210 lumilinkoauto 11.4.2021 05:14 Malli
Pieni ja pippurinen. Niin ja Neuvostoliittolainen! Virkistävän erilainen ajoneuvo sekä pienoismalli, ja vielä hyvin rakennettu.
Jaguar E-Type 7.4.2021 07:33 Malli
Tervo Salminen kirjoitti:
Noiden johdotusten rakentaminenkin vähn niin ja näin, paljonko niihin aikaa panostaa, kun malli kuitenkin loppuikänsä seisoo vitriinissä konepelti suljettuna.
Mulla mallit seisovat lähes koko loppuikänsä vitriinissä, mutta pienen hetken elämästään osa niistä saa makoilla näyttelypöydillä… konepellit auki tai kiinni. Saattaa joku tuomari joskus vilkaista kiinnikin olevan konepellin alle - en tiedä, kun en ole kysynyt.
Jaguar E-Type 7.4.2021 07:30 Malli
Tally-ho kirjoitti:
Olen todellakin hurahtanut 1/24 skaalaisiin malleihin, ja ainakin pari autoa on vielä tulossa näytille.
Sehän on varsin mukavaa, jos kokee tunnepuolella positiivisesti harrastukseen liittyen. Sama kai mikä harrastus ihmisellä on, pääasia että on kivaa/hauskaa. Niin hurahdin minäkin, ensin vuonna 1982 ja sitten heti perään 2016.

Rakentelutekniikoihin tulikin muilta viljalti vinkkejä. Googlen kuvahaku on vahvasti omassa käytössäni. Sieltä löytää perusjenkkiveekasin johdotukset katsomalla vaikka 30-luvun moottorien tehdaskuvia ja -kaavioita: sytytystulpat, puola, virranjakaja, laturi. Sitten kun tullaan lähemmäksi nykyhetkeä, alkaa letku- ja johtoviidakko käydä sokkeloiseksi. Rakentamani V12-Frodin Ferrarin koneen detaljointi tehdasasuun olisi vaatinut oikean moottorin näkemisen, joten oikaisin melkoisesti ollen samoilla linjoilla Markuksen kanssa: joskus selkeyden kannalta detaljoinnin autenttisuuteenn ja määrään/laajuuteen lienee syytä vetää raja.
Seuraavaksi astuvat kuvaan lisä- ja syövyteosat, joilla elävyyttä saa usein nostettua melkoisesti rakennussarjan omien osien "tasosta". Ja rahaa alkaa palaa…

Ikkunoissa käytän mainittuja ohuita liimoja (Tamiya Extra thin) ja 2K-Aralditia riippuen lasista ja sen "kiinnikkeistä".

Lakkana käytän yksinomaan Tamiyan LP-sarjaa sekä Mr. Paintin 2K Clear Coatia. Kokeilin Motonetin 2K Motoxia, enkä tykännyt. Joku voisi sanoa, etten osannut - its fine by me.
Kaiken korin malamisen hoidan kynäruiskulla, joita on käytössäni kahta lajia: Biltema 17-371 (35 eur) ja Tamforce 10092073 (10 eur). Suihkepullolla lakkauksesta luovuin koska kynäruiskuttelu on helpompaa ja siinä on useampi asia kontrolloitavissa. Hiontoja lakkakerrosten välillä on tapauksesta rippuen useita, ja korin lakkaamiseen saattaa mennä kuukausi.

Vaihdekeppejä olen vaihdellut jousiteräksisiin. Eli muoviosat veistellään irti, porataan reiät ja liimataan kiiltävä metallikappale niiden väliin. 0,5 ja 0,6 mm:n tavara näyttää sopivalta.
Jaguar E-Type 6.4.2021 06:37 Malli
Mukava kuulla, että Revellin "E" on laadukas. Olen joskus hiplannut jonkun muun valmistajan rakennussarjaa, joka ei laadullaan vakuuttanut.

Siistiä työn jälkeä kauttaaltaan, sisustan väritys vaikuttaa sangen onnistuneelta. Kun nyt selkeästi vaikutat olevasi tosissasi 1:24-autojen suhteen, niin voisin heittää vielä muutaman vinkin: maalipinta kannattaa lakata (joskaan ei Tamiyan TS-lakalla, joka ei kuivu koskaan - tästä tietysti joku muu mallari voi olla eri mieltä, mutta puhunkin vain omasta kokemuksestani), renkaiden kulutuspinta hioa (180-paperilla) ja "litkuttaa" ovisaumat. Foili ikkusnoissa näyttää jo asiallisemmalta kuin maalatut karmiversiot jossain aikaisemmassa kohteessasi.

Koska olen kovin kiinnostunut moottorin detaljoinnista, niin vähän jäin kaipaamaan sen johdotusta/letkutusta, kun muuten malli on kasattu hyvin. Niin, ja lattiamaton elävyyttämiseksi (uusiosana?) flokkaus tekee eetvarttia. Vaihdekepin varsi on auttamatta ulkona skaalasta, ja tuppaa oikeissa Jageissa olemaan kromattu.

Liekö taustavalaistuksen vaikutus vai mikä, mutta korin pintaväri näyttää hieman likaiselta. Tai sitten liian tummalta korin muotoihin. Tai sitten se on vaan sitä, ettei ole tottunut katselemaan tuon värisiä E-Typejä. Tai juuri muutenkaan, kun ei noita katukuvassa kovin taajaan vastaan kävele. Tai siis aja.
Morris mini cooper 1275S rally 5.4.2021 09:34 Malli
[/quote]
Niin, ja missäs se kartturi istuisi?
[/quote]

😅
Morris mini cooper 1275S rally 4.4.2021 22:40 Malli
On se pieni. Ja pippurinen.
Mutta miksi ralliautossa on takapenkki ja vänkärin penkki?
Chevrolet Impala '58 custom 4.4.2021 22:37 Malli
Ismolla taukoa Suomi-kilpureissa? Vaan teema Suomi-autoilu Amerikassa valmistetuilla kulkineilla jatkuu - pienoismallinettuina. Mahtavaa!

Kuten saatetekstissä mainitaan, on esikuva-autojen erikoismaaalausten matkiminen sangen haastavaa 24 kertaa pienemmässä mitassa. Hyvä korin väri Imppuun on kuitenkin saatu. Karvanopat ovat joidenkin mielestä "last season". Aivan se ja sama, mitä mieltä niiistä ollaan, koska ne ovat kuitenkin erittäin cool ja customhengen ydintä.