Pienoismallit.net

Pekka Honkanen

CA (Cyanoakrylaatti) jäljet   2.10.2020 17:12
Debonderi on tosiaan aika jytyä kamaa. Olen saanut vacukuomun samennettua pilalle sillä, ja lähiseudun maalit (emali) katosivat myös nopeasti. Itse muovia se ei sentään muuten syönyt.

Samaa mieltä muiden kanssa, hionta ja uudelleen maalaus/lakkaus. Joskus turhauttavaa, mutta tekee sitten, kun inspiraatio iskee.
Rakentamattomat pienoismallit   9.6.2019 00:09
Siltä varalta, että jotakuta alkoi hävettämään joko liian suuri tai pieni kokoelma:

modelairplanemaker.com/2018/12/06/stash-porn/
Rakentamattomat pienoismallit   4.6.2019 21:48
Se voittaa, jolla on lopussa eniten rakentamattomia.

Varmaan noita pari sataa löytyy itseltäkin, ehkä 30 aloitettua. En viitsi ottaa stressiä, omatpa ovat aikani ja rahani ja jos tykkään keräilystä niin harrastushan on selvästi minulle mielekästä.

Iso osa on tullut ostettua siksi, että uunituore sarja on selvästi parempi, kuin jo omistamani. Tätä tapahtuu aikasta usein nykyään, mikä on varsin hyvä asia. Vanha sarja on sitten jäänyt, kun ei ole tullut myytyäkään.
Kokoamaton pienoismalli   24.2.2019 02:54
Jos ei ole ihan varma, kumpi päätös on parempi, voihan sitä pohtia vielä toiset 46 vuotta. :)

Tokihan uudet sarjat ovat (yleensä) teknisesti parempia, mutta muitakin syitä rakentaa tai jättää rakentamatta on. Jos inspiraatio iskee niin rakentamaan vain, muussa tapauksessa Revellin sarja jaksanee vielä hetken odottaa.
Uusia Suomi-malleja tulossa   5.2.2019 20:41
Modelsvitilla on 1/72 MiG-21F-13 työn alla: www.facebook.com/modelsvit/posts/2287598214842550

Sarja ei ehkä ole ihan aloittelijalle, mutta jos se on yhtä hyvä kuin aiemmin julkaistu MiG-21F, niin nam!
Tapio Hekkala kirjoitti:
Kokeilen tehdä tuota käyttämällä ison läjän kertakäyttölusikoita. Alclad Tamiyan mustan sprayn päälle ei pysy ei millään paineella. Jälki hieno, mutta ei pysy. AK:n oma musta base (emali) ja päälle Alclad niin maali sulaa alta, tosin annoin emalin kuivua vain muutaman tunnin. Humbrol kiiltävä musta välihionnalla, 1500-12000 hionnat, niin tulee erittäin hyvä jälki ja Alclad näyttää pysyvän hyvin kiinni.

Kiiltävämusta emalispray olemassa tuohon tarkoitukseen? Sopisi sekä Alcladille että AK:lle.
Aika mielenkiintoisia havaintoja! Itse olen käyttänyt Xtracolorin kiiltävää mustaa alla, johon Alclad on tarttunut ongelmitta. Metalliväri kannattaa rakentaa pikkuhiljaa tai allaoleva emali voi alkaa kuplimaan. Ei siis kerralla täysin peittävää kerrosta. Ja se musta on saanut kuivua viikon päivät, Xtracolor kuivuu aika hitaasti eikä välttämättä kestä edes Tamiyan maskiteippiä seuraavana päivänä.
En osaa mitään varmaa apua sanoa, kun itsellä ei ole ollut ongelmia Alcladin kanssa, joten aloitellaan vaikka kysymällä lisää. Siis irtoaako pelkkä metallimaali ja se kiiltävä musta emali tulee näkyviin, vai lähteekö se emali (ja primer) myös? Jos vain metallimaali, niin mahtaakohan se maali kuivua jo matkalla ruiskusta malliin, johon jää vain metallin väristä maalipölyä? Jos molemmat lähtee, niin liekö mallin pinta likainen tai rasvainen? Tosin jos muut kuin metallivärit toimivat ok niin tuskin tästä on kyse.
Ryhmärakentelu: Suomalaisuus   16.1.2017 20:47
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Timo-Matti H kirjoitti:
Janne R: Itse näen vahvan yhteyden noiden Corollojen ja suomalaisuuden välillä. Anna mennä!
Etkä tosiaan ole ainoa:
store.steampowered.com/app/516750/
Pienoismallit.net uudistuu!   6.12.2016 23:44
Komppaan muita kommentteja, iso kiitos tähän asti tekemästäsi ja onnea ja menestystä! Kokeilematta ei selviä, saako tuosta elinkeinoa, mutta todellakin toivon, että saa.
Ace:n 1/72 T-72/M84   22.1.2016 19:36
ACE:n (joka on ukrainalainen) T-72-sarjojen valmistus on lopetettu monta vuotta sitten, joten saatavuus on huono. Kuivalaiselta voi hyvinkin löytyä vielä joten toki kannattaa kysellä. Käsittääkseni kaikki M-84:n osat löytyvät myös T-72M1-, T-72AV- ja T-72B-paketoinneista, eli nekin käyvät jos pärjäät ilman ohjeita ja dekaleita.

Nikon mainitsema Revellin sarja on tosiaan huomattavasti vähemmän haastava. Kannattaa katsastaa myös suht tuore Modelcollectin T-72-perhe. En osaa sanoa, saako kummankaan valmistajan sarjoista rakennettua M-84:ää suoraan laatikosta vai tarvitaanko lisää osia.