Pienoismallit.net

Jari Välkkynen

F-4G Phantom II: No onko se jo… 22.5.2020 10:54 Rakennusblogi
Opettavainen projekti, näin aloittelevan mallarin näkökulmasta. Lopputulos on todella näyttävä ja tyylikäs!
MU-4: Etuosa jatkuu 22.5.2020 10:52 Rakennusblogi
Todella hienoa jälkeä! Tämä on myös opettavaista tällaiselle alkeita opettelevalle mallarille!
Bell XS-1-1: Kuvia valmiista… 7.5.2020 08:59 Rakennusblogi
Matti Piilola kirjoitti:
Tässä mallissa huomioni kiintyi juuri tuohon loistavaan metallipintaan. Kerroit että se on saatu aikaiseksi tuotteella Bar Metalfoil. Tuote on minulle outo, ja mielelläni kuulisin siitä lisää. Onko se siis ohutta metallifoliota, kuten esim. lehtikulta, ja miten se taipuu kahteen suuntaan kaareviin muotoihin?
Hei Matti,
Bare Metal Foil on ohutta alumiinipinnoitetta, jossa on liima toisella puolella valmiiksi. Se ei taivu kovin helposti, mutta itse teen mallien pinnoituksen mallissa olevia paneelirajoja pitkin, jolloin pieniä paloja on helpompi leikelle sopiviksi, jotta ne taipuvat kaarevienkin pintojen peitoksi. Minulla menee sellaiset 8-16 tuntia tämän kokoisen mallin päällystämiseen. Hankin äskettäin liimaa, joka soveltuu esim. talousfolion taustalle, päätin kokeilla seuraavassa mallissa sen käyttämistä. Lehtikulta on huomattavasti ohuempaa kuin nämä foliot, joten se taipuu vähän helpommin eri kaarevuuksiin(mutta myös hajoaa ja repeää helpommin)

Kiitos palautteestasi!
Messerschmitt 109 G6: Ohjaamon… 20.4.2019 20:36 Rakennusblogi
Juuso Tattari kirjoitti:
Nuo aftermarket moottorit ovat kyllä vaikuttavan näköisiä ja ylimääräisen vaivan arvoisia! Yksityiskohtien määrä korostuu varsinkin viimeisessä kuvassa.

-JT
Täytyy myöntää, että osia on todella paljon ja suuri osa työstä jää kyllä piiloon, kun laitetaan osa pellityksistä paikalleen. Mietin, että pitäisi tehdä yksi moottori ihan ilman konetta hyllyyn :-)
Messerschmitt 109 G6: Ohjaamon… 20.4.2019 20:34 Rakennusblogi
Antti Lappalainen kirjoitti:
Tuossa vähän mallia ohjaamon väreihin ja yksityiskohtiin:
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_13917/
Pitänee korjata seuraavassa mallissa, tämä ohjaamo on jo liimattu rungon sisälle… Revellin ohjeiden mukaan tein nuo sävytykset… Oli kyllä itselläkin Tikkakosken Mersusta otettuja referenssikuvia, mutta siinä on muutamia kohtia, jotka eivät tunnu oikeilta…(Esim. laskutelineiden rungot yllättävän sinisävyiset)
Kiitokset kuvista, olen käyttänyt tuossa astetta tummempaa sävyä kuin Tikkakosken Mersussa näkyy olevan.(Ilmailumuseon vesiolosuhteissa olleen Mersun etuosan sävyt taas ovat melko tummanharmaita, mitä on jäljellä ruosteen alta katsottuna.)
Muokkaus; Täytyy kyllä seuraavaksi ottaa nuo sinun referenssikuvat pohjaksi, kun aloitan seuraava G6 Mersua tekemään. Pirun hyvät kuvat, noilla olisi saanut paremman mallin aikaiseksi, kun olisi ne löytänyt aikaisemmin. Suurkiitos!
Bell UH-1 Huey 30.12.2018 21:48 Malli
Upeasti viimeistellyt figuurit, myös kopteri on onnistunut. Seurasin Facebookin puolella tämän etenemistä mielenkiinnolla. Pidän varsinkin noiden figuureista, luovat tarinaa malliin, taidankin kaivaa Olimme sotilaita-leffan taas esille.(Mel Gibsonin Vietnam-filmi, ei ehkä niin tunnettu, mutta kopterit olivat hienosti esillä)
Murmillo 27.12.2018 09:11 Malli
Metallin esiintuominen muovista on onnistunut todella hienosti! Töyhtöön olisin ehkä laittanut itse syvempiä sävyjä, mutta ottaen aikakauden huomioon, punaisen värin tekeminen ei ole ollut niin helppoa kuin nykyään(Punaista väripigmenttiä oli vaikea saada, yleisimmin okrasta tehty..) Näin historian harrastajan näkökulmasta erittäin onnistunut malli! Pitääkin kaivaa Spartacus-sarja taas esille… Nelonen arviona, mielestäni yksi parhaista malleista.(vitoseen olisin toivonut jotain itse tehtyä, esim. sulat tai harjakset kypärässä materiaalina luonnollismmiksi, tosin tuo figuuri on jo tuollaisenaan erittäin hienoa työtä.)
Messerschmitt 109 G6: Lisäosia… 14.10.2018 16:56 Rakennusblogi
Kiitokset vinkeistä Timo ja Niko!
En olekaan osannut ajatella tuota hammaslääkärien välineistöä sillä mielellä, pitääkin muistuttaa omaakin hammaslääkäriä laittamaan poistoon meneviä talteen.

Taisinkin tuota geelipikaliimaa ostaakin jo, mutta en ole huomannut sitä kokeilla vielä, nyt menee testaukseen Mersun moottorin kanssa. Pitänee myös hioa myös nuo kontaktipinnat…

Pikkaisen taitaa mopo karata käsistä, sillä tajusin juuri, että minulla on aika paljon G6:n osia jäänyt edellisestä ja myös tästä nykyisestä tulee jäämään osia yli, joten kiinnostaisi kokeilla, mitä saa aikaa kun kasaa koneen rungon ja siivet "cutaway"-kuvan mukaisesti styreeniputkesta yhdistäen siihen olemassa olevat muoviosat… Saattaisi olla sopiva aihio harjoitella koneen päällystämistä ohuella alumiinilevyllä sekä vaurioiden mallintamista siten, että alla olevat rakenteet näkyvät…
Messerschmitt 109 G6: Lisäosia… 5.10.2018 20:33 Rakennusblogi
Niko Asposalo kirjoitti:
Siltä resiinipölyltä kannattaa suojata itsensä, etenkin ettei vedä sitä pölyä henkeen. Kapea saha on hyvä työkalu irrotteluun ja osien veistäminen mahdollisuuksien mukaan pölyn minimoimiseksi. Hionta olisi paras tehdä vesihiontana. Nämä nyt tällaisia turvallisuusjorinoita…
Kiitokset hyvistä huomioista! Pitääkin kokeilla vesihiontaa, pölymaskit ja raitisilmamaskitkin löytyvät, kun pintakäsittelyalalla ammatikseni vaikutan.. (En tosin huomannut tällä kertaa suojautua…)

Tuli vielä mieleen, mitä tuo resiini oikeastaan on materiaalina, sen huomasin, että tavanomainen pienoismalliliima ei oikein pelitä, vaan tarvitaan pikaliimaa…
Focke-Wulf Fw-190A-4 2.10.2018 20:11 Malli
Onpa komea Focke! Hienosti vanhennettu maalipinta, pidin varsinkin noista kohdista, joista maali on rapissut pois, aidon näköiset minun silmääni.