Pienoismallit.net

Jari Välkkynen

Vitsiketju   21.2.2018 12:25
Linkki

Tällainen Jarlamaisuus tuli eteen nettiä selatessa :-)
Aloitin tutustumalla aiheeseen netissä… Yllättävän vähän aikakauden maalauksellisia valokuvia jäljellä, joista ei olisi jo tehty dioramaa… Päätin etsiä kirjallisuudesta sanallista kuvausta, nyt menossa Marseille, Afrikan taivaan voittamaton… Taitaa olla kyllä vähän turhan yleinen tuo keltainen 14:kin mallailun kohteena… Yllättävän vaikea muuten löytää historiallisesti pätevä kuva, tämän jälkeen etsiä Afrikassa palvelleiden laivueiden luetteloista vaurioituneet koneet ja kuvaukset vaurioista.. Saattaa olla, että pitää edetä hieman oman mielikuvituksen varassa…
Timo Rasimus kirjoitti:
Jari Välkkynen kirjoitti:
Ainakin 1/72 mittakaavassa olisi Myrsky tarjolla. Noissa suuremmissa voi olla hiukan hakusessa.
Itseasiassa himottaisi koittaa tehdä esim. 3D tulostimella tuo Myrsky… Työpaikalla olisi mahdollisuus ihan harjoitella sen käyttöä ja piirustukset varmasti löytyisivät jostain.. Toinen mahdollinen toimintamalli olisi ostaa tuo 1:72 malli ja skannata 3D skannerilla, jonka jälkeen tulostaa isompana… Varmaankin pisteosia, kuten laskutelineiden renkaita yms. voisi hyödyntää muista malleista… Arvasin kyllä, että tämä(kin) harrastus lähtee lapasesta…
Mukana, 1:32 tai 1:48… Joku Lentolaivue 26:n kone tarkoitus mallintaa.(Fiat, Brewster, Fokker tai jos Myrsky löytyy…)
Heps, vieläkö mahtuu mukaan? Ilmoittautuisin Eduardin 1:48 aikakauteen soveltuvalla Messerchmittillä. Yritän tehdä aavikolle pakkolaskun tehneen koneen, saas nähdä, miten maaston tekeminen luonnistuu…
Sturmin värit, taas kerran   30.9.2017 08:44
Jari Lievonen kirjoitti:
Ehkä kannattaa kuitenkin muistaa, että punainen pigmentti haalenee auringonvalossa välillä hyvinkin nopeasti. Harmaa (hiekanväri) menee silloin kohti puhdasta harmaata.
Samaa mieltä Jarin kanssa… Kävin Panssarimuseolla, niin pintakäsittelyihmisenä tietenkin kiinnosti käytetyt maalit. Ulkona oleva Strumi on liituuntunut, eli UV-säteily on vaikuttanut vaunun ilmeisesti epoksivärein maalattuun ulkoasuun vuosien saatossa. En lähtenyt raaputtelemaan sävyä, mutta tulin siihen johtopäätökseen, että aloittamani Sturmin pienoismalli pitää maalata uudelleen "tuoreilla" sävyillä.
Miksei kynäruisku toimi?   30.7.2017 22:10
Timo Rasimus kirjoitti:
Kävin Väijy sivuillasi kurkkimassa silloin kun koetin vielä selvittää vikaa, ja pistin linkin talteen.
Tällaiselle pensselimaalarille ruisku näyttäytyy vielä mystisenä vihollisena, joka vain etsii keinoa pilata maalauskokemus, mutta järki sanoo, että siitä on hyötyä kun sen oppii.
Timo, laita vaikka yv, niin voin tulla Hyvinkäälle auttamaan huollossa, olen lomalla vielä pari viikkoa. Katsotaan ruisku ja tehdään huolto-ohjeet..
Miksei kynäruisku toimi?   29.7.2017 10:18
Jukka tuossa jo ansiokkaasti vastasikin. Käytän itse Kremlin-merkkistä korkeapaineruiskun voiteluun tarkoitettua rasvaa. Siihen käy mikä vain silikoniton rasva. Teen muuten näitä ohjeita lisää pikkuhiljaa tuonne sivustolle, nämä ovat osa pintakäsittelijöiden koulutusmateriaalia. Itse käytän öljyä ainoastaan jos laitan ruiskun pidemmäksi aikaa säilöön… Siis pestyyn ruiskuun suojaöljyksi. Muuten pidän ruiskun täysin öljyttömänä maalauksen aikana.(pesen osat puhtaalla liuottimella ennen ja jälkeen käytön. Huom. pesuliuottimena käytän ns. pesutinneriä, en lakkabensiiniä.)

Taisi Bilteman kynäruiskuhyllyssä olla myös ruiskulle soveltuvaa öljyä…
Miksei kynäruisku toimi?   28.7.2017 10:56
Moi,
tässä kynäruiskun huolto-ohjeet, toimii lähes kaikille ruiskuille. Pyrin laittamaan tähän materiaaliin aloittaessa yleisimmin eteen tulevat ongelmat.
Linkki
Tally-ho kirjoitti:
Hei Jari, ymmärsinkö oikein, että hioisit vielä Tamiyan kiiltävän mustankin, ennenkuin suihkutat metallimaalin pintaan? Eikö maalipinnan pitäisi olla mahdollisimman kirkas ja sileä?
Nuo P1500 karkeudesta ylöspäin hienompaan suuntaan alkavat kiillottaa pintaa, jos se on kuiva.(Hiomanaarmut ovat niin hienoja, että eivät näy välttämättä valmiissa pinnassa, kannattaa kokeilla..)
Tässä vähän automaalauksen hiontapuolta, jota kiinnostaa:(Harmillisesti kehitystehtävä ei sisällä kiillotus-hiontoja)
Linkki