Pienoismallit.net

Tatu H

Ruiskumestarin talo 24.11.2013 10:22 Malli
Kapalevy on vaahtomuovin ja pahvin sekoite, ns vaahtotäytelevy, ei 1800-luvun puutalojen rakennusmateriaali.
Erinomainen materiaali mallinrakennukseen.
Sturmgeschütz III G Hybrid 11.9.2013 09:13 Malli
Hienoja efektejä ja komea vaunu.

Nillitän kuitenkin kokonaisuudesta jo ihan Euroa ajatellen. Hienoa, että olet tehnyt asiaankuuluvan alustan, mutta groundwörkki vaatinee hieman työtä. Tiilimurska on tällä hetkellä turhan irrallinen ja huutaa "sideainetta" joka yhdistää tiilet homogeenisemmaksi (ei liian) kokonaisuudeksi, joka taas komppaa muihin alustan elementteihin. Vähän sama juttu mitä Wilderi kuulutti M-L:n foorumilla. Maa-ainesta, pigmenttejä, kipsi -pigmentti sopan, pari ohutta buffia ruiskulla… Kyllä sä tiiät. :)

Ja jos vielä kokonaisuutta tarkastellaan, niin todettakoon, että figuuri sitä valitettavasti hieman laskee. Vaunu on erittäin hyvä, figuuri ei samalle tasolle pääse.

- T
M1126 Stryker 10.10.2012 16:26 Malli
Kiitokset jälleen mukavasta palautteesta! :)
M1126 Stryker 8.10.2012 23:00 Malli
Kiitokset kaikille värikkäästä kommentoinnista! Arvostan, että viitseliäisyyttä sanalliseen palautteeseen löytyy! :)
Pekka Honkanen kirjoitti:
…ajovalot kiinnittivät huomioni erityisesti. Minkälaisella tekniikalla olet ne maalannut?
Ajovalojen maalaukseen satsasin aikaa melkoisesti. Taisinpa ottaa yrityksen ja erehdyksen kautta parikin kertaa. Olen lopputulokseen kyllä todella tyytyväinen ja tuo saavutettu fiilis sopii kokonaisuuteen. Täysin realististiseen lopputulokseen ei taidot vielä riitä, mutta katsoja kyllä ymmärtää mitä ne esittävät ja materiaalintuntu välittyy.

Tekniikkaa on hieman vaikea lähteä selittämään; avainsana on kuitenkin erittäin ohuet maalikerrokset, hyvä pensseli ja visio siitä miten kuperalle-läpikuultavalle pinnalle valo taittuu (mallia kannattaa ja pitää ottaa). Lähtökohtana tumma, miltei musta pohjamaali, jonka päälle pensselillä maalataan kuvio taittaen väriä asteittain kohti "huippukiiltoja". On kuitenkin hyvä jättää edellistä sävyä näkyviin, jolloin syvyyden tuntu korostuu.

- T
M1126 Stryker 8.10.2012 19:40 Malli
antti v kirjoitti:
Kerro millainen valaistus sulla oli kuvauksessa?
"Studio"

Tuli onneksi eilen napattua kännykällä kuva "studiosta". Ostin edeltävällä viikolla Lahden Honkkarista ministudion (39€ - sisältää 2kpl spotteja, taiteltavan studion ja muutamat eriväriset kankaat taustaksi/keinohorisontiksi) mallien kuvaamista varten. Nuo läpikuultavat seinät hajottavat valoa aika nätisti, eikä epämääräisiä kiiltoja pääse syntymään suorasta ja kovasta valosta. Spottimaisena taustavalona, kauemmaksi aseteltuna, käytin Ikean jalkalamppua. Kuvasta voi huomata, että muu valaistus voisi olla parempikin.

Luonnonvaloa tuli kuvaussession alkupäässä riittävästi takana olevista ikkunoista, mutta nopeasti ilta hämärtyy ja kuvaus vaikeutuu. Kännykuva onkin napattu noin tuntia myöhemmin, session päätteeksi. Täytyy ostaa seuraavalla ikeareissulla muutama halpa valaisin lisää.
VK 4502 (H) H 29.8.2012 10:25 Malli
Komea, edustaa melkoisesti MIG-koulukuntaa viimeistelyssään; tiukkoja kontrasteja chippien lähettyvillä, säistäminen tyylissään ja määrässään jne. Ei hätää kuitenkaan, kyllä tästä sun kädenjäljen huomaa. :)

Kivasti toimii vastaväri-efekti punaisen ja vihreän välillä ja tekee aika harmoonisen kokonaisuuden värimaailmansa puolesta. Kura näyttää erinomaiselta (huhujen mukaan tuota easy-mud kamaa saa pian Suomestakin). Chippailut eivät täysin allekirjoittaneeseen uppoa: määrällisesti ja sijainnellisesti ne on Ok, mutta liian tiukka kontrasti pohjaväriin saa ne näyttämään ehkä joltain muulta.

Parempi mielestäni, kuin edeltänyt T-55. Kokonaisuus ratkaisee.
Tiger II 17.8.2012 15:53 Malli
Onnistunut kokonaisuus. Zimmerit pinta tuo omat haasteensa pintakäsittelyyn, mutta eipä ole menoa haitannut. Mukava huomata, että valokuvaus on kehittynyt mallinrakennuksen sivussa. Kuvat ovat roimasti parempia, mitä aikaisemmin. Tämä kyllä antaa inspiraatiota tuleviin projekteihin, täytyy se iso-kissa allekirjoittaneenkin joskus vielä rakentaa.

Joitakin seikkoija (lue: hifistely viilauksia), jotka pistävät silmään ja veisivät mallia mielestäni vähän etiäpäin:

- Keltainen ja vihreä kaipaisivat hieman kontrastia; ei kaikkialle, vaan ns. valon huippuihin ja varhoihin. Öljyillä pistemäinen filtteröinti ja/tai kevyt korostaminen pensselöiden.

- Chippaukset; paikoitellen erittäin onnistuneita, mutta muutamista paikoista silmä löytyy muodoiltaan "pyöreitä" jälkiä, jotka sekoittuvat helposti roiskeisiin. Snadimpi pensseli käyttöön.

- Takakansi huutaisi tiukempia/tummempia pin-washeja. Vaunussa on aika niukalti detskuja, joten ehkä olisi hyvä tuoda jotain esiin. Samalla kannelle voisi varovaisesti lisätä bensa/öljyvalumia.
Muutenkin jos löytyy selkeitä korostettavia yksityiskohtia, niin washit ja kevyt korostaminen voisi olla poikaa. Työkalujen kiinnikkeet, luukut/kahvat/yms ulokkeet voisivat olla sellainen osa-alue. Ajatuksen kanssa kuitenkin, ettei huomio keskity vääriin asoihin.

- Telat näyttävät mustauksen jälkeen hyviltä, mutta niiden mielenkiintoa voisi hieman lisätä vaihtelevuudella. Öljyillä pari filtteriä ja washia, ja rupee sävyjä löytymään.

Mies van der Rohen sanoin: "God is in the details." Pienet seikat ratkaisee melkoisesti, kun lähtökohta on jo toimiva.

Katellaan malli livenä "Lahes" ja syynätään tarkemmin. Uskon, että livenä toimii kyllä mukavasti ja joudun vähän sanojani syömään :)

Jatka samaan malliin!
Mörser Karl-Gerät 040/041… 17.7.2012 21:25 Rakennusblogi
Erkki Heiskanen kirjoitti:
Täytyy tarkistaa "parasta ennen"- päivämäärä lootan kyljestä :)
Eikös se "parasta ennen" ole Euromilitaire 2012? :)

Erittäin taidokasta detaljointia. Älytön homma, mutta taatusti myös palkitsevaa.
Tiger I Late 20.3.2012 22:31 Malli
Jari Pietiläinen kirjoitti:
Masentavan makeen näköinen loota… vieläpä tuossa mittakaavassa, jossa ei saa alle edes Friulin ketjuja.
Itseasissa Tiikeriin löytyy Friulit kyseiseen mittakaavaan.

Jaakko oli vikkelämpi! :)
T-70 M 10.2.2012 23:01 Malli
Suosittelisin säätämään kuvien valkotasapainon kohdilleen; nyt on vaikea sanoa onko vaunu vihreä, harmaa vai punaruskea.

Säästän arvosanan tuonnemmaksi jahka kuvat hieman paranevat valkotasapainon osalta. :) rakennusjälki on hyvää, mutta arvostelua vaikea suorittaa loppuun, kun tärkeintä eli pintakäsittelyä ei voi tarkastella.