Pienoismallit.net

Tatu H

Arviointikyselyn tulokset   23.9.2021 08:02
Mielenkiintoista luettavaa. Perinteiset foorumit ovat olleet aika myllerryksen alla viimevuodet, kun sisällön seuraaminen on ”helpottunut” eri alustoilla. Isot kansainvälisestikkin tunnetut alustat tuntuvat aika tyhjiltä 10 vuoden takaiseen.

Itse olen siirtynyt pm.netin satunnaislukijaksi ja seuraajaksi - ehkä pääpiirteittäin siksi, että itselle mielenkiintoisen sisällön seuraaminen on vaivatonta instagramissa. Valitset mallarin, jonka työtavat ja sisältö kiinnostaa - follow and thats it. Ja jos ei halua nähdä tiettyä aihepiiriä, liimapommeja jne seulonta on helppoa. Näitä kun ynnää yks yhteen parisataa, niin inspiraatioannosta on kerrakseen.

Sama pätee omien tekeleiden julkaisuun ns. blogimuodossa - vaivattomuus. Puhelimella näpsii kuvat ja nakuttaa ig:n puolelle.
Suomi-Sturmin modausketju   23.8.2021 11:20
Takomin Early (TK8004) silmämääräisesti passaa Suomi Stugiksi. Kukaan perehtynyt tarkemmin?
Pienoismallit.net uudistuu!   8.12.2016 22:25
Ikävä kuulla päivätyön päättymisestä, mutta tälläiset on loppujen lopuksi hyviä motivaattoreita laittaa asioita perspektiiviin. Uudet haasteet ja osaavalle hommia löytyy, kyl sä tiedät.

Enihau, mukava kuulla, että sivusto päivittyy. Noin vuosi takaperin peräännyin mallailusta ja keskityin puhtaasti uran luomiseen - samalla huomasin, että pm.net eli myös hieman taantumassa. Sisältö hypähti vähän sivuraiteille ja puolet keskusteluista tuntui olevan; "mikä on sun lempparix maali merkki ja pienois malli" Sisällön tuottamisesta ei voi tietysti syyttää kuin meitä käyttäjiä, mutta ehkä tiukempi moderointi palauttaisi loistokauden.

Mitä tulee "kaikki mulle heti ja ilmaiseksi" - digitalisoituvassa maailmassa kaikki tätä haluaa, koska vertailupohjana on instagramit, facebookit ja twitterit. Suomen mittakaavassa ja puhuttaessa marginaaliharrastuksesta - menee hankalaksi ja turha aloittaa jauhamaan sen enempää. Muistutettakoon kuitenkin, että Tomi on repinyt kustannukset sivun ylläpitämiseen omasta tilipussistaan nämä 10 vuotta, mainosbannereilla ei vielä pitkälle pötkitä. Miksi; rakkaudesta lajiin! Kunnioitus tehdystä työstä.

Jotain pieniä juttuja tulevaisuudelle:

Kuvapankki

Päivittelin kuvapankkiani eilen ja huomasin pienen seikan; jokainen kuva täytyy poistaa yksitellen. Valintatyökalu valitse kaikki, valitse useampi kuva kerralla voisi olla poikaa.

Rakennusblogit

Koen nykyisen rakennusblogi-osion olevan hieman kankea. Järjestelmällisyydestä plussaa, mutta lukijana merkintöjen klikkailu etenkin älylaitteella (pienellä) ei ole ihan toivotun sulavaa; Kuvatekstit aukeavat vasta kuvaa klikatessa Täytyy sanoa, että hyvin perinteinen ,keskustelutyyppinen, rakennusblogi (armorama) toimii edelleenkin aika hyvin ja selaus sivulta sivulle on helppoa (ja yleensä) päivitykset ovat kronologisessa järjestyksessä. Toki lukijoiden kommentit sotkevat pakkaa, mutta uskon ratkaisun löytyvän. Hybridi nykyisestä ja perinteisemmestä?
Hakusessa otsikon mukainen aloittamaton malli. Tarjoa hintapyynnön kera YV:llä
Rellun johtopyörä yms   3.11.2016 20:42
Hei, aika palata mallailuun ja suomirellu (koiras - "valettu" torni) työpöydällä.

Kysymys kuuluu; oikeantyyppinen johtopyörä; "Puinen" vai teräksinen?

Hirveästi referenssiä en ole kerennyt vielä kaivelemaan (ja netti on aika suppea, kirjallisuutta ei täällä saksassa suomalaisista panssareista paljon pääse selailemaan), mutta originaali ranskalainen harmaa värimaailma kiinnostaisi; Tosin kuinka hatusta allaoleva kuvitus on?

www.tanks-encyclopedia.com/ww1/fr/FT_Koiras_Finnish.png

Vaihtoehtoinen yksilö jos joku sattuisi tietämään värityksestä ja yksilöstä enemmän;
www.jaegerplatoon.net/FT17_1.jpg
i53.photobucket.com/albums/g61/mottimodeller/fc0ab31edd9e4607434d133ef67f3ead_zpsece2a4dc.jpg

Kiittää ja kuittaa hän.
Tuoreita Jadar Hobby kokemuksia?   29.10.2014 11:16
Kuivalaiselta etsit tulee tilattua, jahka saatavuus yms tässä selviää. Tiettyjen tuotemerkkien kohdalla on kuitenkin hyvä tsekkailla josko saisi tilattua kaiken kerralla, lyhyillä toimitusajoilla, itse valmistusmaasta.
Tuoreita Jadar Hobby kokemuksia?   29.10.2014 01:07
Iltaa.

Seuraava maakalustoprojekti kaipailee etsejä ylleen, mutta tuntuu aberin tarjonta olevan niukanlaista ebayssa ja muualla maailmalla. Mitkä ovat tuoreimmat kokemukset puolalaisesta putiikista, pelittääkö homma?
Siirtokuva ja valkoinen teksti   9.7.2014 14:11
Kaikki kannattaa tehdä aina vektoreilla.

Tiedoston tekeminen ei ole tämän tehtävän kompastuskivi, se oli helpoin homma.

Itse printtaamisen teettäminen kaipaa puolestaan jotain kokemuksia, sillä mestoja on maailmalla aika reilusti. Tulostusjäljessä on eroja, jotka lähtee ihan tulostimen dpi:n ymmärrys-toteutus tasolta jatkuen käytettyyn paperiin ja musteeseen. Pienten ja tarkkuutta vaativien kuvien kanssa em. seikat korostuu. Jos tulostelisin Ilmavoimien kokardeja 1/32, niin tulostusmestalla en uskoisi olevan niinkään väliä, kunhan valkoinen väri onnistuu.

Kokemuksia (tuoreempia kuin vuodelta 2009) siis kaipailen hyvän/parhaan firman löytämiseen, ettei duunia tarvitse tehdä useaan kertaan.
Siirtokuva ja valkoinen teksti   9.7.2014 10:48
Selasin ketjussa esiintyneet printtauspalvelua tarjoavat yritykset läpi. Onko päivitettyä kokemusta? Eroja kalvojen paksuudessa? Tulostusjäljessä? Mieluiten pelaisin Illustrator filulla (Corel conversio toimii joskus vähän niin ja näin)

Tarkoituksena on tulostaa äärimmäisen pientä tekstiä (tässä tapauksessa fonttikoko 1-2pt), tekstin ei tarvitse olla lueattavissa, mutta ns. tunnistettavissa tekstiksi. Valkoista ei näillä näkymin tarvitse tulostaa, lähtökohtaisesti kalvot siirtokuvat ilmeisesti tulostetaan läpinäkyvälle arkille, joten valkoisen voi kikkailla tarvittaessa pohjamaalauksella. Right?
Kai osallistujamäärä on jo kasassa. Olisin tosin hieno nähdä ryhmärakentelussa vielä T-34 ja T-44, saataisiin komea otanta idän merkittävästä vaunukalustosta ja tavallaan yhden vaunutyypin kehityksestä. T-34 valmistettiin vissiinkin vielä aika pitkälle sodankin jälkeen. Ties vaikka saatais kasa uusia osallistujia. ;)