Pienoismallit.net

Juha Tähtinen

Saksalaista kalustoa on tosiaan valtavasti. Siis saksalaista. Kaikki saksalaiset eivät suinkaan olleet natseja…
Hiukan alkua…

www.pienoismallit.net/media/kuvat/07/82/02/078202.jpg

A-modelin Bf 109 F-4 joka laatikossa erehdyttävästi muistuttaa Fine Moldsin mallia. Tässä tapauksessa sanalla erehdyttävästi on kaksi merkitystä… Loput ovat Academyn G-mallia. Suunniteltuja yksilöitä ovat :

R.A. :

F-4 Antonio Camaione
G-6 Giuseppe Ruzzin
G-6 Mario Bellagambi

A.N.R. :

G-6 Massimino Mancini
G-6 Giuseppe Pacini
G-6 Giovanni Spipaglia
G-14 Mario Bellagambi

Tämä lista nyt ei missään nimessä ole lopullinen, jotain saattaa pudota pois tai jos kaikki natsaa, pari mallia tulla lisää.
Jos joku ihmettelee että miksi pelkkiä Mersuja niin se nyt vain on minun mielestäni kaunein ihmisen rakentama lentävä tappokone koskaan. Italialaisia koneitakin hyllystä löytyy mutta niistä taas on tulossa Unkarin ilmavoimien yksilöitä joten..
Arvosteluperusteet?   26.2.2011 21:48
Kuulkaas toverit, pyydän Rååtsalaisten esi-isieni ( hyi helv..) ja kaikkien luterilaisten pyhimysten ( jotain syötävää ? ) ja kaiken mahdollisen muunkin nimissä : Lopettakaa jo. Asiaan on miljoona mielipidettä ja lähestymistapaa joten järki käteen ja relatkaa viimein. Rakennetaan mieluummin jotain ?
Arvosteluperusteet?   25.2.2011 18:01
Antti Järveläinen kirjoitti:
Samaten jos esim. esivarjostukset ja jälkivarjostukset ajatellaan näkyvän päivänvalossa vielä puolenmetrin päähän… ei oikeat esim. Usa:n laivaston lentokoneet ole auringonpaisteessa mattapintaisia, ja tuhruisia vielä 35 metrin päästä tarkasteltuna :)

Suuri osa pienoismallien maalailusta ja "säistämisestä" on ihan oikeasti vain kikkailua jotta pinnasta saadaan kiintoisa. Ei mitenkään totuudenmukaista.
Aamen tälle. Suurin osa säistys / vanhennus-hommista ampuu noin miljoona kertaa yli.
9 kappaletta Academyn g-Mersuja sekä A-modelin F-4 rungot kasattuna ja jotain muuta pientä. Näistä riittää tähänkin ryhmikseen.. Revellin G-10 pitäisi vielä konversoida G-14 AS-malliseksi, ehkä.
Arvosteluperusteet?   23.2.2011 17:24
Tämä on ikuisuuskysymys josta voidaan keskustella ja vääntää kättä tuomiopäivään asti. Minulle riittää että annatte minun tuotoksilleni huippupisteet , muilla ei niin ole väliä… Muuten vedän herneet nenukkaan :))…
Uusia Suomi-malleja tulossa   20.2.2011 16:24
AZ-modelsilta tulollaan uusi 1/72 Martinsyde F.4 Buzzard.
Heh, "veljesten bändi" tuli kyllä katsottua. Pidin siitä kuitenkin enemmän, enkä välttämättä edes tiedä miksi. Se on näitä "musta tuntuu" - juttuja. Tarkoitin tuolla heitollani sitä että yhä edelleenkin jenkkilässä on voimissaan tuo "puhtoiset kirkassilmäiset amerikan pojat pelastivat maailman ja murskasivat pahat sedät". Mutta, oikeus seuraa voittajan miekkaa, sehän on jo vuosituhansia vanha fakta.
En ole kyseistä sarjaa ihan joka jaksoa katsonut mutta jollain tavalla puuduttavaa, tämä tosin vain minun mielipiteeni. Positiivista on kyllä se että jenkkipojatkin esitetään raakuuksiin taipuvina eikä perinteistä puhtoista cowboy-sankarit hehkutusta juurikaan ole.
Koitan saada aikaan jotain mittakaavassa 1/72. Mahdollisia ovat bf 109 F-4, G-6 ja G-14.