Pienoismallit.net

Sakari Pyörre

U-96 VII C 17.5.2023 00:13 Malli
Tähän on jotenkin saatu tunnelma mukaan. Näin kun on katsonut elokuvan (Das Boot) useampaan kertaan, samaistuu menoon. No, voihan nuo aallot ja pärskeet olla liioiteltuja, mutta tunnelmasta pisteet.
Avro Anson 3.4.2023 11:40 Malli
Kiitos kommenteista. Sepä unohtui sanoa, että Jari B:n jutusta Mallarissa oli kyllä hyötyä.

Se tunnistusvalosysteemi on mallissa aika huonosti toteutettu. Se on vaikea kasata siististi, pituussuuntaisesta saumasta jää jälkiä. Pitäisi olla isompi kirkas osa. Vaan tuotapa en tiennyt että tunnistusvaloja on vain yksi. Olisi sen ehkä voinut hahmottaa Avron tehtaalla otetussa räimimiskuvassa.
Bf109E-7 12.3.2023 23:12 Malli
Tuomo, Tuomo. Voi voi. Ei näin. "Kaikki" tietää että Japaniin toimitettiin muutama E-7. Vaikka G olisi maalattu suunnilleen samaan kaavioon, niin se on kuitenkin G-. Pyöreät siiven kärjet jne…
Nieuport 17 14.2.2023 22:15 Malli
Kiitos.

1:72 ei oikein enää minulle maita, pieniä ovat, osaankohan neuvoakaan. Elastaanilankaa siiven läpi ja pikaliimalla kiinni, kai se siitä. Vanttiruuveja lie turha yrittää, jollei sitten vaikkapa paksummalla maalilla.

Pisteitä olen jo keräillyt, tästä en halunnut koska tämä oikeastaan ei ole kovin hyvin onnistunut. Harmaa on kovin monotoninen, ei siis ollenkaan näyttävä. Siirtokuvat ovat epätasaiset. Käytin liikaa liian vahvaa pehmennintä. Se teki pinnasta laikukkaan ja epätasaisen. Kuten sanoin, olisi pitänyt maalata tunnukset ja yläsiiven raidoitus. No eihän sitä kuvista niin erota, mutta silti.
Messerschmitt Bf 109G-6/AS 12.12.2022 06:51 Malli
Viikon malli, onnittelut!
Joonas Suihkonen 9.12.2022 10:36 Käyttäjäprofiili


Sakari Pyörre
Messerschmitt Bf 109G-6/AS 2.12.2022 20:58 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Sakari, et varmaan loukannut. Uskoisin näin. Tuskin edes Arto Tikkaa?
No tuskinpa, ja toivottavasti ei. Pisteitä muuten annoin 3,5. Mallihan on hyvin tehty, en vaan tykkää likaisesta ilmeestä kun siihen ei ole mitään syytä.
Messerschmitt Bf 109G-6/AS 2.12.2022 20:00 Malli
Näinhän se on, makuasioita.

Tässäkin tapauksessa voisi pikkuisen kuitenkin miettiä taustoja. Onko kone paljon käytetty? Paljon rasittavia tehtäviä? No esikuva ei ollut.

Petzschler lensi kolme sotalentoa ameja vastaan. Kolmella lennolla hän ampui alas kaksi nelimoottorista ja kaksi P-51:stä, mutta hänet ammuttiin joka kerta alas. Pienoismallin esittämällä koneella ei siis ole takanaan yhtään sotalentoa (ainakaan Petzschlerin lentämänä).

Mitä saksalaisen lentäjän sota oli tuohon aikaan amerikkalaisia vastaan? Odottamista, odottamista, sitten startti valtavaa ylivoimaa vastaan kokemattomien tovereitten kanssa. Iso osa jäi matkalle. Yksi lento päivässä. Teoriassa amien jahtaamisen jälkeen piti lentää lähimmälle kentälle, ottaa uudet ammukset ja polttoaine koneeseen ja yrittää uudelleen, mutta taisi jäädä teoriaksi.

Nuo koneet olivat hyvin vähän käytettyjä. Mekaanikoilla oli aikaa pitää ne puhtaana.

Niin ja valokuvan mukaan pakokaasuvanat olivat todella runsaat.

Anteeksi jos loukkasin jonkun makua.
Messerschmitt Bf 109G-6/AS 1.12.2022 21:00 Malli
Kannattaa googlata "Horst Petzschler". Löytyy hurjia tarinoita.

Horstilla oli vain lyhyehkö komennus valtakunnanpuolustukseen, missä hän lensi tällä "musta 14:llä". Siitäkin oli vähällä tulla taivaskomennus.

Sitäkään en tiennyt, että ruotsalaiset luovuttivat internoituja lentäjiä vielä sodan jälkeen Neuvostoliittoon vuosien vankeuteen.

Malli on siististi tehty, ihan Mersun näköinen. Erikoinen tuolla kokoharmaalla maalauksella.

Korostuksesta olisin samaa mieltä Timon kanssa: överiksi meni. Ylimääräinen urien litkutusaine on jäänyt osin siivoamatta, tuloksena kone näyttää likaiselta. Esimerkiksi pyöräkuhmujen ympärillä on reilusti mustaa, joka pistää silmään.
Focke-Wulf Fw 190A-8 29.11.2022 19:22 Malli
Nuori poika tuo Günther Pape. Kuoli 21-vuotiaana. Me olemme Kallen kanssa saaneet elää 44 vuotta kauemmin. Ei ole osunut sotaa kohdalle. Pinterestissa on kuva Güntherista koneensa edessä. Poika näyttää 16-vuotiaalta. Pikatutkimuksessa jäi auki se, missä koneessa Günther kuoli, tässä vai FW-190 D-9:ssa, jota hän myös lensi.

Pari juttua tästä yksilöstä:
* Moottorin alapuolen pellit olivat keltaiset.
* Koneessa oli korkeampi kuomu, joka useammin nähtiin F-8:ssa. Oliko tämä sitten F-8? Tuskin sentään?
* Rungon RLM75 -läiskät ovat kovin jämäköitä verrattuna valokuvan hailakoihin läiskiin. Pitäisikö Kallen investoida ruiskuun? Vaikea tehdä ilman.
* Aika monta pikkudecaalia puuttuu, mm. siipien "walkwayt" ym, ja trimmilappujen punaväri.
* Panel Linerin tai muun litkutuksen käyttötavasta olen kovasti eri mieltä, mutta tämän olen jo sanonut, se on vain mielipidekysymys.

Hyvinhän tuo puolustaa hyllyssä paikkaansa.