Pienoismallit.net

Juuso Tattari

Tiger I Ausf. E 24.11.2016 17:51 Malli
Mikko Karvinen kirjoitti:
Jep 1 tykkää!
Värit on hienot ja olemus muutenkin, tarkemmat kuvat kun sais..;)
Niin ja toki moottorikannelle verkkoja..
Minkä laatuinen sarja oli?
Hei, ja kiitos kommentista! Sarja oli yllättävän hyvälaatuinen ja yksityiskohdiltaan ei häpeä tamiyan vastaavan kanssa. Plussana setti sisältää yksityiskohtaisen tykkitornin sisustan. Ainoana suurena miinuksena oli valmistusvaiheessa vääntynyt (warped) kansipala. Korjasin osan suoraksi lämpimällä vedellä ja liimaamallaa pikaliimalla messinki putken pätkiä osan alapuolelle. Laitan heti parempia kuvia vaunusta ja sisustasta kun saan kaverilta järkkärin lainaan. :)
T55 model 1958 Finnish Army 18.10.2016 16:28 Malli
Sakari Parre kirjoitti:
Kommentoin itseäni ;) Tuossa tykissä taitaa itseasiassa olla savunpoistaja (?), kuvakulma on sellaisesta kulmasta, että sitä ei ihan helposti huomaa. Jos siinä on savunpoistaja, kyseessä on väärä T-54 malli, eli Suomessa sitä ei ole ollut käytössä.
Vaunun maalaus on kyllä tosi hyvän näköinen. Etenkin tuo vihreä pinta näyttää hyvin uskottavalta. Mutta komppaan kyllä muita: Suomen panssarivoimien kalusto on aina ollut tip-top kunnossa; so. ei ruostumia, eikä mustuneita kylkiä (tai rutussa olevia lokasuojiakaan). Vaunuille on tehty jokaisen saapumiserän kotiutuessa läpikotainen puhditus ja huolto. Lisäksi tietyin väliajoin vaunut kävivät panssarikorjaamolla, josta ulos tullessaan vastasivat uusia - tai oikeastaan parempia sillä mm. voiteluaineet olivat länsitavaraa. Maalipinta on siis yleisilmeeltään moitteeton. Mustumia voisi olla pakoputken ympärillä. Vaunuissa oli myös hinausvaijerit ja jos haluaa oikein hifistellä niin tornin vasemmalla puolella, lokasuojan päällä ja varustelaatikon takana oli lapio sekä "kanki" (molemmat mallia venäläinen). Nyt en muista oliko siellä myös leka - saattoi olla. Lekaa käytettiin telakenkien vaihtoon.
Hei! Kyseesä on siis Trumpeterin alkukantaista tuotantoa eli on täynnä erilaisia suunnitteluvirheitä ja ilmeisesti päämääränä oli tuottaa jotain sinnepäin… Malliin oli tarkoitus tulla BTU-55 aura, mutta päätin jättää sen pois, koska yhteensopivuus muun vaunun kanssa oli huono ja aura vaikutti olevan liian iso, lisäksi tykkitornia ei voi kääntää koska se ottaa kiinni kaikkiin työkalulaatikoihin ja luukkuihin. Rakensin mallin suoraan laatikosta "tukkia" lukuunottamatta ja nuo siirtokuvat näyttivät omaan silmmänkin liian suurilta.

Koen itseni enemmän lentokone tyyppinä ja otin mallin enemmänkin harjoitusprojektina ja uutena aluevaltauksena. Kiitos myös hyvistä vinkeistä! :)
Republic P-47D Thunderbolt 25.9.2016 13:54 Malli
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Hienoa toimintaa, malli on nyt huomattavasti levollisempi ja todenmukaisempi =) Hyvä että olet avoin palautteelle, kasvamassa lupaava mallari.
Kiitos!
Republic P-47D Thunderbolt 24.9.2016 22:02 Malli
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Hyvännäköinen metallipinta! Silmiä aristaa van kun katsoo noita aseitten ruutikaasu jäämiä. Aseiden suojaputket kiiltävät hopeisina ja kuitenkin vuotavat juurestaan vallan vietävästi liaten siiven omituisesti. Lyhyt putki pitkä ruutivana ja pitkä putki lyhyt. Nuo kun korjaa maltillisemmiksi niin hieno on malli. Niin ja kuomun sovituksen voi fixata niin kynnys etulasituksen ja liukuvanosan väliltä poistuu.
Kiitos palautteesta! Korjailin mainitsemasi puutteet ja pistin päivitetyt kuvat! :)
Republic P-47D Thunderbolt 24.9.2016 22:00 Malli
Antti V kirjoitti:
Hei Juuso.
Maalipinta näyttää erittäin hyvältä, kaikin puolin siistiä työtä. Ruiskutyö on onnistunu.
Teitkö paneleiden korostuksia?

Kuvauksesta pieni huomio, otit kuvat lähietäisyydeltä ilman zoomia, se vääristää perspektiiviä. Kokeile ottaa kuvat kauempaa zoomin kanssa, huomaat eron ;)

Onko moottorikuomun kuvio maalattu vai siirtokuva? Näyttää hyvältä joka tapauksessa.
Hei! Kiitos palautteesta ja vinkistä! Minulla on vielä hiomista valokuvaustekniikan kanssa.. Tein paneelien korostukset töpöttämällä väleihin mustaa pigmenttiä, mutta en ollut tyytyväinen lopputulokseen.. Parantelin korostuksia hennosti kuivaharjaamalla öljyväreillä. Tuo keulan ruutukuvion pohja on maalattu ensin valkoiseksi ja sen päälle on laitettu siirtokuva.
T55 model 1958 Finnish Army 5.9.2016 14:15 Malli
Erkki Heiskanen kirjoitti:
Kaikin puolin siisti ja tasapainoinen malli sekä kasauksen, maalauksien että säistämisten suhteen. Hyvää työtä. Eikun uutta työn alle.
Kiitos! :)
Mig-15 bis 1.9.2016 22:41 Malli
Tero Tyni kirjoitti:
Hieno MiGi! Sehän on hyvä että ohjaamo näyttää harmaalta, koska MiG-15:n aikaan ei vielä käytetty turkoosia ohjaamoväriä. Ei itse asiassa vielä MiG-21F:nkään aikana vaan se oli harmaa, sellainen jotain Humbrol 5 tai 140.

Minun silmääni näyttää kyllä sopivan kuluneelta käytössä olleelle koneelle.
Kiitos kommentista! :)
Mig-15 bis 1.9.2016 22:39 Malli
Pekka Muikku kirjoitti:
Juuso Tattari kirjoitti:
mutta mitä tarkalleen tarkoitat tuolla "litkuttamisella"?
Litkuttaminen, värihuuhtelu…
www.pienoismallit.net/sanasto/v/v%E4rihuuhtelu/
Aivan.. En uskaltanut tehdä täyttä öljypesua tälle mallille, koska se vie helposti metallimaisen kiillon pois. :)
Mig-15 bis 1.9.2016 22:34 Malli
Risto Pullinen kirjoitti:
Kiva malli, mutta kannattaa katsoa mitä eroa on sanoilla "Fagot" ja "Faggot" ;)
Hyvä pointtii.. xD
Mig-15 bis 31.8.2016 22:39 Malli
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Aivan älyttömän hieno malli jälleen kerran, Juuso! Erityisesti silmiä hivelee tuo maalaus!! Erinomainen lopputulos kaikkinensa! Hienoa, että jaat näitä mallikuvia täällä PM-Netissä; sinun mallisi ovat todella hienoja!
Pidän!!!
Kiitos kommentista!