Pienoismallit.net

Juuso Tattari

Bf-109 e3 4.8.2017 14:20 Malli
Kiitos kehuista Kalle ja Jukka!
Dewoitine D.520 16.6.2017 16:56 Malli
Kiitoksia kommenteista!
Panther ausf.G 7.3.2017 12:13 Malli
Kalle Korkala kirjoitti:
Upea Pantteri! Nuo kulumat olet saanut oivallisesti esiin - erinomaista työtä. Itse rakensin myös Pantterin Tamiyan sarjasta ja samoin koin, hyvin tehdyt osat ja selkeä, looginen kokoamisohje.

Kuvasta ehkä pienen pieni miinus: Kapea ns. syvätarkkuus, eli tankin perä sekä putken etuosa "blurraavat". Johtuu zoomin käytöstä ja/tai suuresta sulkimen aukosta. Eli jos järjestelmäkameralla kuvaat niin vähemmän zoomia (kamera fyysisesti lähemmäs) ja ennen kaikkea sulkimen aukko pienelle (eli numerolukuna suuri). Valaistuksesta riippuen saattaa vaatia pari sekuntia valotusaikaa, mutta sitten vain kamera jalustalle ja aikalaukaisu. Toki eri asia jos olet tämän tarkoituksella tehnyt, voi olla myös tehokeino?

YT
Kalle
Hei Kalle! Kiitos kommentistasi ja kuvausvinkistä! Pitää perehtyä hieman tarkemmin kameran asetuksiin.
Messerschmit Bf-109 G6 4.2.2017 14:34 Malli
AJ kirjoitti:
Moi Juuso, Taas täytyy kompata kehuja yllä, onpa nätti Mersu. Miku edellä antoikin jo asianmukaisen rakentavan kritiikin lavoista - yksinkertaistettuna kuluneet tai rikkinäiset lavat eivät pidä kauan konetta kauan ilmassa, siksi lapojen pitää olla kunnossa
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
nyanssitietona yhdessäkään potkurikoneessa ei lavan nopeus ole lähelläkään äänennopeutta, sillä, lapa ei kestä aerodynaamisia värähtelyilmiötä lähestyttäessä äänennopeutta. Tämän rajoitteen takia potkurikoneiden nopeusennätysten tekeminen lopetettiin. Tehtaiden tekemissä potkureissa on yleensä aina ilmoitettu maksimi sallittu pyörintänopeus, jota ei saa missään olosuhteissa ylittää ja lavan kärjen ilmanopeuteen vaikuttaa myös lentokoneen ilmanopeus lennon aikana. Puolestaan kun kone on paikallaan, niin silloin lavan kärjellä on vain kehänopeus, plus mitä nyt tuulenpuuskat hiukan sekoittavat.
Joka tapauksessa erittäin nätti Mersu, rakentaminen, maalaus, säistys jne… ovat kaikki osuneet kohdalleen - erityisesti pidän mainiosta camosta. Hieno Mersu!
Moi AJ! Kiitokset kommentistasi ja seikkaperäisestä tietopommista! :)
Messerschmit Bf-109 G6 4.2.2017 14:31 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
On vaan niin hyvin onnistunut että vautsivau. Kamo on tosiaan herkkua silmälle, kuin myös säistys. Siististi tehty kuomu ja muutkin tarkkuutta vaativat osat.

Kaipaisin Juusolta hieman tarinaa mallin rakentamisesta. Eduardin malli menee varmasti kasaan melkein laatikkoa ravistamalla, mutta onko tämä pensselituotos, millä tuon spinnerin vihreät sait noin tarkaksi ( siirtis/siirtikset?), mistä antennilanka, millä säistys pakokaasuvanoihin, mitä "mönjää" pyörissä jnejne. Ja vähän kokemuksia, että mikä tuntui vaikeimmalta yms. Ja eipä haitaksi olisi kertomus kuvaamisesta.

Vastaavaa tietoahan täällä on Mersuista, mutta jokainen malli on oma maailmansa ja minä ainakin luen mielenkiinnolla tarinaa mallin valmistuksesta varsinkin, kun alan tekemään vaikkapa Me-Bf-109:n. Pienet tiedonjyvät tällaisista huippusuorituksesta ovat arvokkaita meille kaikille. Varsinkin junnuille.
Tarina koneen rakentamisesta - lyhytkin - poikii yleensä lisäkysymyksiä ja lisää mielenkiintoa seurata aikaan saatua keskustelua.

AJ:lle kuuluu kiitos tämän mallin ja muidenkin hänen kirjoituksien sisällöstä, offtopic-sivistyksestä ja valtavasta määrästä linkkejä.

T-Timppa
Moi Timo! Kiitos kommentistasi ja pistin juuri vähän lisätietoa rakentamisesta! :)
Messerschmit Bf-109 G6 1.2.2017 21:40 Malli
Miku C kirjoitti:
Hieno Mersu, mutta ihmettelen monen mallarin tapaa tehdä potkurin lapohin kulumaa, vaikka ne sodan aikaisissa valokuvissakin ovat pääsääntöisesti tiptop-kunnossa, jopa vähän huonokuntoisemmassakin kalustossa. Jos olen väärässä, niin joko osanee kertoa mikä niitä kuluttaa suhteessa muuhun koneeseen, ei ainakaan ilmavirrassa pyöriminen? Mutta kuten sanottu, niin muuten hieno malli.
Hei Miku! Nuo naarmut saattavat olla hieman liian isoja ja näkyviä, mutta uskoisin, että ilmatorjuntatulen aiheuttamat sirpaleet voisivat naarmuttaa lapoja.
Sherman M4A3E8 "Easy… 24.12.2016 13:45 Malli
Upea Easy eight!
Tiger I Ausf. E 9.12.2016 13:20 Malli
OV kirjoitti:
Onnittelut viikon mallista!
Kiitos! :)
Tiger I Ausf. E 25.11.2016 22:35 Malli
[quote="Jean Forsberg"]
On se nätti!
Kokonaisuus vaikuttavan tasapainoinen säistämisineen sekä metallitelojen kanssa. Tykkään!!
[/quo

Kiitän!
Tiger I Ausf. E 24.11.2016 22:11 Malli
Jari Ainasoja kirjoitti:
No nyt on uljaan näköinen ilmestys. Erittäin onnistunut Tiikeri maalauksen ja säistämisen puolesta. Erityisesti säistäminen ja kuluttelu & kolhut ovat mun makuun. Metallitelat ehdottomasti hyvä hankinta tähän malliin. Sattuvatko olemaan friulmodelin telat ?
Kiitos! Juu nuo ovat friulmodelin valmistamat, mutta ne on tarkoitettu dragonin malliin.. Eli hammasrattaita piti hiukan hioa, että ne sopivat.