Pienoismallit.net

Juuso Tattari

Bf 109E-7 Trop 27.9.2018 01:06 Malli
Jukka Tumme kirjoitti:
Moi Juuso. Hieno Malli. Itsekin yritin joskun 80-90 lukujen vaihteessa tehdä samaisen aavikkoyksilön tuolloin mallien tason huimasti nostaneesta Hasegawan 1/48 E-mersuperheestä. Se ei ainakaan silloin onnistunut, sillä ruiskutaitoni eivät riittäneet siihen, että vihreät läikät eivät olisi räiskineet liikaa ympärille. Toki nykyään välineet ja maalit ovat kehittyneet. Kysyn kuitenkin, oletko ruiskuttanut vihreät läikät vapaalla kädellä vai sapluunien avulla.
Terve Jukka! Tummat läiskät on maalasin vapaalla kädellä Gunzen RLM 70 (H65) värisävyllä. Maalissa oli noin 85-90% ohennetta (mr. leveling thinner) ja maalasin 0,15mm suuttimella n. 10 PSI paineella. Merkitsin ensin valkoisella vesivärikynällä läiskän keskikohdan ja hahmottelin kevyesti muotoa. Tuon paineen ja maali/ohenne sekoitusta kannattaa testata ensin esimerkiksi valkoiselle paperille.

-Juuso T.
Bf 109E-7 Trop 23.9.2018 17:01 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Huitsin hieno aavikkoversio E-tyypistä. Ei liikaa säistetty, mutta enemmänkin hiukan voisi olla.
Teitkö nuo paneeliurien niittien jäljet itse jollain valmiilla "niittirullalla" vai oliko ne noin vaikuttavat jo valussa? Hieman pisteitä vie nuo paneelirajojen ylikorostukset.
Kokonaisuuden lisäarvoa antaa moottorin näkyvyys ja sinne tehdyt johdotukset ja hienot metallien litkutukset. Näyttää aidolle ainaskin minusta.

Mielestäni muutamia kertoja kuvia katsoneena ja hieman netin syövereistä tällaisen aavikkomersun kuvia löytäneenä vilpittömästi pojotan kyllä nelkulla.
Terve Timo ja kiitos kommentista! Nuo niittirivit ovat tosiaan jo valmiina valussa. Metalliset osat maalasin ensin Alcladin alumiinilla ja käsittelin ne Tamiyan mustalla panel linerillä.

-Juuso T
Spitfire Mk. IXc 2.9.2018 12:33 Malli
Kiitos kaikille kommentoijille!

-Juuso T.
Spitfire Mk. IXc 28.8.2018 22:14 Malli
Esko P. kirjoitti:
Annoin ilmeisesti liian korkean arvion ja siksipä kirjallinen kommentti.
Tämä on mielestäni todella upea spitti. Värit ovat ihan kohdillaan, litkutus on onnistunut todella hyvin ja vanhennukset ovat silmääni todella realistisen näköiset. Malli on mielestäni todella ammattimaisesti tehty, erilaiset mallailugekniset kikat ovat hyvin hallussa ja säistämisessä tehdyt ratkaisut ovat perusteltuja. Malli henkii kokonaisvaltaista mallailutaitoa.
Pientä nimitystä voisi antaa esim. pyörien vähän monotonisesti väristä.
Pitäisikö mallissa olla antennilangat (huom. tämä ei vaikuttanut antamaani arvioon)?
Kyllä minua ihmetyttää tästä annetut kolmoset, taas vaihteeksi. Ehdottomasti ainekset viikon malliksi kasassa!
Terve Esko ja kiitos kommentista! Itsekkin pähkäilin tuon antennilangan kanssa. Selasin paljon aikalaiskuvia sekä britmodellerin foorumeita eikä tähän aiheeseen löytynyt selvää vastausta. Päätin ainakin toistaiseksi jättää antennilangan pois. Täytyy odotella asiantuntioiden mielipidettä asiasta ja korjata mahdolliset puutteet.
Spitfire Mk. IXc 28.8.2018 21:11 Malli
Kalle Korkala kirjoitti:
Hieno Spitti! Kuvat onnistuneet. Ainoa nillitys tulee pohjakuvasta, jotenkin paneelirajat ja maalaus eivät matsaa - voi olla myös omien silmieni epämatsaus. Hieno malli joka tapauksessa!

YT
Kalle
Terve ja kiitos kommentista! Tosiaan tuolle azure blue värille oli vaikea löytää sopivaa panel lineriä.. Kokeilin ensin samaa ruskeaa kuin yläpinnoilla ja lopputulos oli aika kamala. Päädyin käyttämään AK:n grey and blue camo paneelilitkua. Eli ainakin litkun nimen perusteella pitäisi sopia sinisen sävyjen kanssa. :D
Sopwith F.1 Camel 9.7.2018 21:14 Malli
Onnittelut viikon mallista! Olet osannut muuttaa hienosti muovin kankaaksi ja puuksi!

-Juuso T
Republic P-47D Thunderbolt… 15.5.2018 19:45 Malli
Onnittelut viikon mallista! Metallipinta on muutamasta kohdasta hieman rakeinen, eli pintakäsittelyä ennen maalausta olisi tarvinnut enemmän, metallipinnat ovat armottomia :D. Mallin yleiskuva on muuten tasapainoinen.

-Juuso T.
MiG-15 12.2.2018 08:45 Malli
Terve Eugene! On kyllä vaikuttavan näköinen metallipinta ja hienovaraiset niittirivit luovat mielestäni syvyyttä malliisi. Näissä neuvostoliittolaisissa hävittäjissä on oma mystiikkansa; saattaa johtua agressiivisesta ja käytännöllisestä muotoilusta? Harmi, että kyseinen mallisarja on nykyään heikosti saatavilla.

-Juuso T.
Supermarine Spitfire mk.I 16.1.2018 20:21 Malli
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Hieno Spitfire, rakennusjälki on siistiä ja viimeistely- sekä vanhennustekniikat on hyvin hallussa. Värirajojen terävyydestä on jo kommentoitukin. Perustuuko maalauskaavio mallin valmistajan ohjeisiin?

Pohjan maalauksesta päätellen ajankohta on joulukuu 1940 tai vuoden -41 alku. Tarjosiko rakennusohje myös vaalean sinistä spinneriä ja runkonauhaa? Erikoisuus, jotka sisältyivät Joulukuun 1940 omakone tunnus-ohjeistukseen. Tai puolikiiltävää väripintaa? Type S (Smooth) tyypin suojavärit piti olla yleisesti käytössä 1940 loppuun mennessä.

Kaikkiaan tyylikäs ja hallittu lopputulos.

E-P
Terve EP ja kiitos kommentista! Tosiaankin maalasin mallin tamiyan ohjeiden mukaan ja ohjeiden mukaan spinnerin ja raidan väri oli xf-21 "sky", eikä ohjeissa ollut ajankohtaa. Tuo lakkapinta hieman epäonnistui, kun jäi vähän rakeiseksi.. Taisin maalata hieman liian paksulla sekoituksella.

Kiitos myös kaikille muille kommentoijille rakentavasta palautteesta, varsinkin naamiokuvioinnin suhteen!

-Juuso T.
Supermarine Spitfire mk.I 12.1.2018 23:18 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Hieno ja taidolla tehty spitti ja juurikin siitä versiosta, joka ehkä kuitenkin oli tärkein, Mk I. Itse kaipaisin kuitenkin vielä hillitympää vanhennusta/säistämistä. Makuasia tuo varmaan lienee.
Terve Mika ja kiitos palautteesta! Näin jälkikäteen ajatellen nuo ruutijämät ovat ehkä hieman liian tummat ja tuo mattalakka jäi hieman rakeiseksi.. Rakeinen pinta korostaa kulumia entisestään..

-Juuso T.