Pienoismallit.net

Juuso Tattari

Mig-21 PF 20.6.2021 22:34 Malli
Terve! Nopealla silmäyksellä olisin voinut vaikka vannoa, että kyseessä on 1/48 mittakaavan kone. Hienoa jälkeä ja maltillinen kokonaisuus. Mallin alustaa kannattaisi kuitenkin nostaa valokuvakehysten reunojen yli, niin malli olisi paremmin esillä. Malli ns. uppoaa alustaansa heikentäen kokonaisuuden vaikuttavuutta.

-Juuso T.
Convair F-106A Delta Dart 1.12.2020 19:00 Malli
Lisäsin toivotut detaljikuvat.
Convair F-106A Delta Dart 30.11.2020 18:15 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Tuleepas tänne nyt paljon suihkuhävittäjiä. Mutta haetannooko tuo koska on ainakin vertailumahdollisuksia pintojen suhteen. Kaikkia ei tosin voi verrata toisiinsa.

Tämä malli Juusolta on mielestäni mennyt varsin hyvin kasaan, siirtikset loistavasti asettuneet ja maali/lakkapinta mallissa huikean nätti. Jopa siivistä peilaa rungon siirtokuvia.
Siistiä työtä ja ei tätä kannata liata tuon enempää. Istuimen litkutus sen sijaan on hyvä idea, koska ei kai sieltä pesty tai voitukaan pestä kaikkea.

Nuo lakkojen kiiltoasteet näkyvät heikosti, mutta kuvatkin voi heittää ja eihän ne kiiltoasteet hirveästi vaihdelleetkaan.
Upea on..
Hups, puolikas tippui tähdistä. Lipsahti. Toivottavasti ei vaikuta kokonaisuuspojoihin ratkaisevasti.
Terve Timo ja kiitos kommentista! Harmaat pinnat on käsitelty satiinilakalla ja keulan anti glare paneeli on käsitelty mattalakalla. Referenssien perusteella monissa koneissa keula oli todella kiiltävä, lähes peilipintainen, ja hieman eri sävyinen kuin anti glare paneeli.

Mitä suihkukoneisiin tulee, niin olen itse hieman kyllästynyt toisen maailmansodan koneisiin ja nämä Century Series koneet ovat muotoilultaan varsin eksoottisia. Tämä olikin mukavaa vaihtelua mersuihin ja spitteihin.

Kuvat tosin ovat mitä ovat, koska kännykän kamera ei aivan riitä näin ison mallin kuvaamiseen. Yritän ottaa tuosta keulasta havainnollistavamman detaljikuvan kunhan ehdin!
Grumman F-14D Tomcat 30.11.2020 10:41 Malli
Terve! Kiva nähdä Tomcatin D-versiota värikkäässä ulkoasussa, kun nämä ovat usein tylsän harmaissa "low viz" merkinnöissä. Mallisi on tasapainoinen ja viimeistely on huoliteltua. Kuvat ovat myös onnistuneet hyvin.

-Juuso T.
T-10M 4.4.2020 16:00 Malli
Jaakko Lehtovirta kirjoitti:
Kerta kaikkiaan upea! Hienosti olet saanut eloa iänkaikkiseen vihreään, vaunu näyttää saaneen ulkoilmaa kunnolla, muttei kuitenkaan ole täysin räjähtänyt, kuten vain sota-ajan vaunut olivat. Kauhean paljon kehittämistä en kyllä keksi. Ketjulle en keksisi käyttöä, vaunuissa kun on vetovaijerit vakiovarusteina, mutta toisaalta on aina kiva laittaa jotain persoonallista. Mukavana yksityiskohtana rusehtavat panoslaatikot itkk:lle.

Vain yksi asia vähän häiritsee: nuo telatukit ovat kuorittua pölkkyä, eli päädyt ja pinnat samaa vaaleaa väriä - havaintojeni mukaan yleensä maalattu, mutta maali kuluu aika lailla pois. Sota-aikaan oli pystymetsästä kaadettuja, kun telatukki ei vielä ollut tehdasvaruste. Mutta jos on kuvalähde, sitten toki sen mukaan. Mieltä lämmittävä teräshirviö!
Terve Jaakko ja kiitos kommentista! Tosiaan mietin myös pitemmän aikaa tuota telatukin väritystä, koska tuohon osaan oli selvästi muovattu kaarnamainen tekstuuri. Paras ratkaisu tähän olisi ollut etsiä luonnosta sopivan kokoinen oksan pätkä ja rakentaa sille kiinnikkeet. Malli oli kuitenkin jo maalattu ja viimeistelty tässä vaiheessa joten päätin maalata sen ohjeiden mukaan tumman ruskealla.

-JT
Grumman F4F-4 Wildcat 3.1.2020 16:04 Malli
Juha Savola kirjoitti:
Kyllähän tästä on helppo tykätä: hyvin pantu kasaan ja maalattu sekä asianmukaisesti vanhennettu. Pohjasta ja alapinnasta näkee, että hiekkaisia lentokenttiä on käytetty operointiin, mikä sopii hyvin taustoitukseen. Tämän perusteella olisi kyllä odottanut potkurissa enemmän maalipinnan hioitumista (jota en nyt näe lainkaan). Teron lailla olisin uskonut siellä sun täällä maalipinnan kulumista läpi ainakin allaolevaan (keltaiseen?) sinkkikromaattiin asti.

Omissa Wildcat-kuvissani antennilanka menee ohjaamon takana kummallekin puolen runkoa, mutta mallissasi nähdäkseni vain toiselle puolen. Oliko tämäkin referenssikuviin perustuva ratkaisu?
Hei Juha ja kiitos kommentista. Tosiaan painin tämän antennilangan kanssa hetken ja ehdin jo kiinnittää oikean puolen antennilangan runkoon. Päädyin kuitenkin noudattamaan valmistajan ohjeita, koska kuvien perusteella antennilangan suhteen oli useita variaatioita. Kuvien perusteella joissain koneissa oli myös korkeusvakaajista runkoon kulkevat IFF radiojärjestelmän antennilangat.

Käsittelin potkurin lapojen ulkoreunat grafiittikynällä kevyesti, koska en halunnut efektistä liian voimakasta. Lisäsin myös yhden detaljikuvan oikeanpuolen siivestä, jossa näkyy selvemmin keltaisella vesivärikynällä tehdyt sinkkikromaatti kulumat. Päätin rajata kulumat enimmäkseen huoltoluukkuihin.

-JT
Grumman F4F-4 Wildcat 2.1.2020 14:21 Malli
Tero Ekholm kirjoitti:
On kyllä nätti Wildcat. En kyllä keksi juurikaan mitään nipotettavaa, ehkä vähän paljasta metallia paikka paikoin vähän näkyviin?

Wildcat on kyllä sympaattisen oloinen kone, vähän kuten Hurricane Englannissa. On jäänyt nuorempien ja nätimpien varjoon. Muistaakseni Wilcatilla pärjäsi varsin kohtuullisesti jopa A6M Zeron alkupään malleja vastaan. Tosin taktiikka piti hioa sopivaksi, eikä kaartotaisteluun auttanut juuri jäädä.
Terve ja kiitos kommentista! Minulla oli alunperin tarkoitus tehdä isompia chippailuja, mutta referenssikuvien perusteella näiden Wildcattien maalipinta ei kulunut yhtä rajusti kuin myöhempien koneiden. Grumman ilmeisesti käytti näissä varhaisemmissa koneissa kestävämpiä maaleja?

-JT
M1 Super Sherman 5.11.2019 23:35 Malli
Timo Rasimus kirjoitti:
Oikein siisti Sherman, ja omaan asiaa tuntemattomaan silmääni hyvin aidon Shermanin näköinen ja oloinen.
Tuo takaosan pressu on onnistunut todella hyvin. Näyttää juuri siltä miltä pitääkin.
Historiapläjäyksestä aina hatun nosto.
Kiitokset kommentista!
M4E8 "Easy Eight" 7.6.2019 12:01 Malli
Pasi Hotti kirjoitti:
Juuso Tattari kirjoitti:
Moi! Varsin vaikuttavan näköinen vaunu hyvillä yksityiskohdilla, erityisesti itse rakennetuista lisäosista tulee plussaa. Säistäminen on myös mielestäni nappisuoritus. Telat kuitenkin hieman latistavat kokonaisuutta. Metallitelat olisivat tuoneet lisää ryhdikkyyttä ja painon tuntua lopputulokseesi.

-Juuso T.
Moi! Kiitos paljon. Jotain omaahan on pakko aina laittaa mukaan. :) En oikein tiedä mitä tarkoitat metalliteloilla?
Moi! Tarkoitin siis erikseen hankittavia valkometallisia ns. "Workable" talaketjuja.Linkki
M4E8 "Easy Eight" 6.6.2019 23:42 Malli
Moi! Varsin vaikuttavan näköinen vaunu hyvillä yksityiskohdilla, erityisesti itse rakennetuista lisäosista tulee plussaa. Säistäminen on myös mielestäni nappisuoritus. Telat kuitenkin hieman latistavat kokonaisuutta. Metallitelat olisivat tuoneet lisää ryhdikkyyttä ja painon tuntua lopputulokseesi.

-Juuso T.