Pienoismallit.net

Juuso Tattari

3D-tulostus   12.5.2022 09:28
Hei!

Olisiko jollain tämän sivuston käyttäjällä SLA 3D tulostin sekä aikaa ja kiinnostusta tulostaa pari osaa korvausta vastaan?

-Juuso T.
Nosto
Hei!

Hakusessa olisi SBS:n vamistama suomalaisen t-72 vaunun hartsi tykkitorni. Olen myös kiinnostunut pelkästä suomalaisesta varustelaatikosta.

YT,

Juuso T.
Lakat ruiskumaalaukseen   13.8.2020 09:22
Pasi K. kirjoitti:
Moro, mitä lakkoja käytätte/suosittelisitte ruiskulla levitettäväksi Tamiyan akryylien päälle? Kiiltävä ja matta. Ja millä/miten ohennus.
Hei! Itse käytän Tamiyan lakkoja ohennettuna Gunzen Leveling Thinnerillä. Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia tämän yhdistelmän kanssa. Ohennan lakan 50/50 suhteella. Jos haluat saada todella kiiltävän pinnan niin lopuksi suihkuta pelkää ohennetta vielä märän lakan päälle.

-Juuso
Kiitokset kuvista!

-Juuso
Pentti Minkkinen kirjoitti:
Kuva päätelinekuilusta. Nokkatelinekuilu samoilla sävyillä
www.pienoismallit.net/profiilit/476/kuvat/kuvapankki/kuva_111140/
Hei! Kuvan perusteella pyöräkuilut ovat siis anodisoitua alumiinia? Kävin viime viikonloppuna katselemassa Jätkäsaaressa olevaa Mig-21 BIS konetta ja huomasin, että siipien puolella olevat kotelot oli maalattu RLM-02 sävyä muistuttavalla maalilla? Onkohan tässä koneessa tehty samalla tavalla?

-Juuso
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Kyllä vaan Neuvostoliiton AMT-14 koodilla toimivat värit sopivat ohjaamoon mainiosti.
kiitos tiedosta! AMT-14 löytyy onneksi jo hyllystä. Käytettiinkö tätä harmaan sävyä myös pyöräkuiluissa? Ja olivatko ilmajarrujen sisäpinnat hopealakattuja vai maalattu jollain pohjavärillä?

-Juuso
Esko Koskinen kirjoitti:
Meidän 195cm juniori onnistui tunkemaan itsensä viime kesänä samassa museossa olevaan MiG:in ohjaamoon ja pois tuleminen olikin sitten oma hommansa.

Äherrykselle nauraessani kiinnitin huomiota todella erikoiseen lähinnä varmaan turkoosiin sisäväriin:

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/54/34/155434.jpg

Venäläistä ohjaamoturkoosia saa varmaankin monelta valmistajalta, tässä yksi hyvä vaihtoehto.
Hei! Kuvassasi on ilmeisesti Mig-21 BIS koneen ohjaamo.. Minulla oli hakusessa aikaisemman F-13 mallin ohjaamon väri.

-Juuso
Ari Oksanen kirjoitti:
Ilmavoimamuseon virtuaalimuseossa ilmavoimamuseo.fi/nayttelyt/virtuaalimuseo/ pääsee kurkistamaan MG-92:n ohjaamoon sisältäpäin. Joskin värejä vähän vääristää kuvatessa vallinnut valaistus. Reino Myllymäen kirjassa Ohjaamot, Suomen sotilaslentokoneet on myös värikuvia MG-78:n ohjaamosta.
Hei ja kiitokset linkistä! Ei tullut tällainen vaihtoehto edes mieleen.

-Juuso
Hei!

Minulla on työn alla Trumpeterin Mig-21F-13, josta olisi tarkoitus rakentaa Suomen Ilmavoimien kone ja tarvitsisin apua ohjaamon oikean värisävyn kanssa. lmeisesti ohjaamon väri on jokin hieman siniseen taittava harmaan sävy? Kyseisen konetyypin ohjaamosta tuntuu olevan huonosti kuvia saatavilla.

Onko tuossa Trumpeterin sarjassa jotain muuta muokattavaa, että siitä saa tehtyä suomalaisen koneen? Ainakin IFF antennit on poistettava..

-Juuso T