Pienoismallit.net

Veikko Karppinen

Fokker D.VII (Alb) 14.6.2021 15:39 Malli
Hienoa, luvassa on siis värikäs kavalkadi Fokkereita - ja varsinkin, jos tuo Udetin kone on se puna-valkoinen "Du doch nicht" -kone, ei se Jasta 4:n tavallisemmassa asussa oleva kone (Eduardilla ei taida olla 1:48-paketointia Udetin D.VIIF -koneesta).
Fokker D.VII (Alb) 13.6.2021 14:22 Malli
Jäähdyttimessä loveus pakoputkelle? Tarkoitatko jähhdyttimen yläreunan muotoa?

Juu, se Rodenin mittaritaulu taitaa vastata lähinnä Fokker-tehtaan käyttämää mallia - tuossa Fokker Anthologyn "Albatros-osassa" on piirros tyypillisestä Albatros-tehtaan käyttämästä mittaritaulusta.

Mitäs versioita olet tästä Fokker-teemasta suunnitellut tekeväsi?
Fokker D.VII (Alb) 13.6.2021 12:39 Malli
Näyttävän näköinen Fokker. Minun pilkunviilaajan silmiini iskee pari asiaa: vahvasti korostetut peräsinrakenteet voivat olla näyttäviä, mutta enpäs muista nähneeni vanhoissa valokuvissa noin voimakkaita jälkiä peräsinten rakenteesta. Kone on kirjattu Albatros-tehtaan tekemäksi, mutta laskutelineakselin muotosuoja ("laskutelinesiipi") on OAW-tehtaan käyttämää mallia (näinhän Roden syystä tai toisesta ohjeistaa rakeenusohjeessaan). Osassa siipien päissä olevissa nostomerkeissä on pientä heittoa sijainnin suhteen - niidenhän tulisi olla siipisalkojen päiden kohdalla (ja hyvänä ohjeena oikeaan sijotuslinjaan ovat siipitukien kiinnityspisteet, nehän on kiinnitetty siipisalkoihin).

Ja pari pienenpientä yksityiskohtaa: Jasta 43 näytti tyypillisesti lisänneen koneidensa runkoon ohjaamon vasemmalle puolelle aukon valopistoolia varten ja tällainen näyttäisi olleen myös Jakobsin koneessa. Ja tyypillisesti koneista paikattiin luodinreiät pyöreillä kokardin värisillä paikoilla ja Jakobsin koneesta on kuva, jossa rungon oikealla puolella kansallisuustunnuksen edessä on kaksi tällaista paikkaa.

Ja vielä yksi "kummajainen": Albatros Publicationsin Fokker D.VII Anthology -kirjasarja (vuodelta 1997-2002) kuvaa tämän koneen samassa väriasussa kuin Matin tekämä ("Fokker-vihreä" nokka ja musta keskirunko). Mutta Jasta 43 sai kesäkuussa 1918 joukon Fokker D.VII -koneita Jasta 18:lta sen siirryttyä toisen Armeijaryhmän vastuualuelle. Nämä koneet luovutettiin Jasta 43:lle. Jasta 18 oli siis tuttu "korppilaivue", jonka koneiden eturunko oli maalattu ohjaamoaukon takareunaan asti punaisiksi (kuten myös tyypilliseti ylätason yläpinta) ja perärunko ja peräsinpinnat taas valkeaksi. Näiden koneiden ulkoasua Jasta 43:n lentäjät sitten muokkasivat mieleisekseen (esim. lisäsivät eturungon punaisen päälle valkeat raidat). Ja edesmennyt ensimmäisen maailmansodan ilmailuasiantuntija Dan San Abbot oli sitä mieltä, että myös tämä Jakobsin kone olisi ollut näitä entisiä Jasta 18 -koneita, joiden värityksessä Jakobs oli vain jatkanut rungon punaista väriä korkeusvakaajan etureunaan asti ja lisännyt nuo omat tunnuksensa. Mene ja tiedä.
Austin Mini Cooper S 9.5.2021 11:12 Malli
Automallailusta mitään tietämättömänä: itselläni on Micro-Mesh-hiomatyynysetti, jossa on 9 karkeutta välillä 1500-12000 (tuon olen hankkinut joskus Combat Modelsilta) ja saman sylttytehtaan hiomakangassetti, jossa puolestaan 5 karkeutta välillä 3600-12000 (tuo setti on Alcladin paketoima ja olen ostanut sen Hannantsilta).
Spad S.XIII 6.5.2021 18:03 Malli
Juu, Escin vanha mallisarja ei taida olla se paras vaihtoehto 1:72-mittakaavan SPAD:iksi, mutta kyllä siitäkin näyttää saavan aivan mukavan mallin.

Aikaisempien kommenttien lisäksi pari havaintoa (varoitus etukäteen - seuraava sisältää pilkun viilausta). SPAD ei ole aivan simppeli takiloitava. Siivissä ulompien siipitukien yläpäästä alasiiven juureen tulevat jänteet ovat itse asiassa tuplajänteet (joissa usein vaijerit olivat "paketoitu" yhteen), jolloin noihin vetoihin paksumpi lanka on ok. Mutta jos mallista olisi halunnat tarkemmin esikuvaansa vastaavan, niin siihen tulisi lisätä muutama takilointijänne: siipitukipareissa oli ristiin menevät jänteet (ulommissa etummaisen tuen yläpäästä takimmaisen tuen alapäähän ja päinvastoin, mutta keskimmäisissä esim. etummaisen tuen yläpäästä keskellä olevan vaakatuen ja takimmaisen pystytuen liitokseen). Samoin rungon ja ylätason välisissä tuissa oli ristikkäiset jänteet ja laskutelineessä neljä tukijännettä.

Ja toinen pointti koskee enemmän epäselvää yksityiskohtaa, kansallisuustunnuksia. Escin ohjeissa ei ole siipitunnuksia, mutta esim. Eduardin ohjeet samalle koneyksilölle (S.2900) sisältävät kokardit molempiin siipiin. Baracca lensi ilmeisesti useammalla SPAD XIII -koneella, joissa tämän suhteen taisi olla eroja (ja onhan mahdollista, että kunkin koneyksilön maalausta muutettiin ajan myötä). Esim. Baraccan lentämästä koneesta S.2445 on tehty replika, jossa ylätaossa ei ole kansallisuustunnuksia, mutta alatason alapinnalla kansallisuustunnuksena on Italian lipun värikentät: oikean taso ulompi puolisko vihreä, vasemman tason puolestaan punainen ja molempien tyvet valkeat.

Samoin koneissa saattoi olla eroja rungossa olevien laivue- ja henkilökohtaisten tunnusten osalta: Baraccan koneista on valokuvia yleensä vasemmalta sivulta, jossa on tuo "Cavallino Rampante" (myöhemmin autourheilusta tutuksi tullut Baraccan sukuvaakunan hevoshahmo), mutta ainakin Baraccan SPAD VII -koneessa S.5382 (jolla hän lensi myös viimeisen, kuolemaan johtaneen lentonsa) oikeassa kyljessä oli hevosen sijaan hänen laivueensa griippi-tunnus. Ja ilmeisesti tämä griippi ole myös koneessa S.2445, mutta miten lie ollut laita tämän S.2900-koneen?
Ducati 916 10.1.2021 09:49 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Onneeee, lisää vaan kaksipyöräisiä.
Juu, kaksipyöräinen voisi olla myös mahdollinen seuraava kohde, mutta nyt remonttievakko aiheuttaa paussin rakenteluun.
Ducati 916 4.1.2021 16:24 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Tulihan se pokaali myös moottoripyörämallista, ja vielä ensimmäisestä…

Onnittelut!
Kiitos! Kyllä tämä viikon mallin status tuli yllätyksenä. Mutta tälläinen oman vakioalueen ulkopuolella käynti on piristävää.
Ducati 916 22.12.2020 18:46 Malli
Kiitos positiivisesta palautteesta.

Mikan peräänkuuluttamat todella wanhat pyörät (esim. sieltä Suuren Sodan ajoilta) taitavat olla aika hankala mallailukohde, malleja lienee kovasti vähän tarjolla.

Tuo "välipala"-heittoni ei ollut ollenkaan tarkoitettu viittaamaan rakentamisen vaikeuteen/helppouteen, vaan vain viittaamaan siihen että tämä on tosiaan erilaista kuin se minulle tutumpi kangaspuiden rakentelu. Saa nähdä millaisia syrjähyppyjä tässä vielä tulee kokeiltua.

Pyörän ulkoasun suhteen halusin mahdollisimman hillityn ulkoasun, joten alkuperäinen vanteiden väri ja katteiden dekaalit passasivat mainioisti tuohon ajatukseeni. Ja tuo katteiden kiinnitys sarjan mukana tulleilla ruuveilla: ajatukseni oli vaihtaa kiinnityssysteemi pieniin magneetteihin (jotta katteet olisivat tarvittaessa helpommin irroitettavissa), mutta tilaamani setti on vielä tulollaan (toivottavasti) jossakin joulupostiruuhkan seassa.
Fokker Dr1 127/17 26.10.2020 13:50 Malli
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Veikko siis juuri tästä yksilöstä ? Classic Publicationin Fokker Dr1 kirjassa …
Juu, kyllä kommenttini koskevat juuri tuota koneyksilöä.

Ja ei mulla ole varaa tuohon Paul Leamanin kirjaan - siitähän evilbayssä pyydetään 1000 puntaa ja Abebooksista sen saisi edullisesti 600 punnalla ;-), joten siltä löytyvät referenssit ovat multa näkemättä. Mutta jos tuosta kirjasta löytyy 127/17 juuri Tapion kuvaamassa asussa, niin oikein mielelläni tulen oikaistuksi.

Kommenttini pohjautuvat mm. Ronny Barin tulkintaan 127/17:n lopullisesta asusta (Ronny Bar on tuttu mm. Wingnut Wings -sarjojen maalauskaavio-ohjeista):

www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB1.htm
www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB2.htm
www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB2.htm
www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_RB4.htm

Ja juu, Aviatticilta löytyy komea sarja dekaaleja Paronin dreideckeriin - nyt tarjolla olevat on "viritetty" Rodenin sarjalle ja tälle "Mengnut Wings" -sarjalle "viritetyt" ovat luvassa tuonnenpana.
Fokker Dr1 127/17 26.10.2020 11:19 Malli
Hieno pienoismalli ja figuuri. Mutta jo edellä annettujen kommenttien lisäksi kommentti koskien koneen maalausasua:

Oliko tämä kone jossain vaiheessa maalattu juuri tuohon asuun? Itse olen nähnyt siitä kuvia alkuperäisessä "tehdasasussa" (siis vihreäraitaiset yläpinnat/siniset alapinnat), "laivueasussa" (punainen moottorisuojus, siipi- ja laskutelinetuet ja pyöränsuojukset) ja "lopullisessa asussa", jossa ylätason yläpinnan ja vakaajien/peräsinten lisäksi myös rungon takaosa (sivut kansallisuustunnuksesta taaksepäin ja yläpuoli parikymmenta senttiä ohjaamoaukon takareunasta taaksepäin) oli maalattu punaiseksi. Tällöin mahdollisesti myös rungon takaosan alapinta oli maalattu punaiseksi. Tässä asussa myös rungon kansallisuustunnusten valkeat pohjat oli sotattu punaisella, joka oli osittain kulunut pois.

Maalausasusta vielä: rungon alapinnan sinisen värin tulisi "taittua" kapeana reunana kyljen alareunaan. Siipien johtoreunan ylä/alapuolen värirajan olisin itse tehnyt keskelle johtoreunaa.

Ja piintyneenä pilkunviilaajana vielä pari kommenttia:

Koneen kyljessä oleva sarjanumero alkaa "Fok.FI", mutta tuo "F" oli vain tämän konetyypin kolmessa esisarjan koneessa (101/17, 102/17 ja 103/17) ja muissa sarjanumero alkaa "Fok.DRI". Kuvista en oikein saa selvää onko koneen vasemmassa kyljessä potkuriakselin linjaa kuvaava musta viiva (siis 1:1-koneessa metrin pituinen ja sentin levyinen viiva, joka lähtee kaasuttimen ilmanottoaukon takareunasta).