Pienoismallit.net

Veikko Karppinen

Uusia Suomi-malleja tulossa   16.11.2021 08:41
Näyttäisi dekaalipaja Air-Graphicsin uudessa 1:72 "BAE Hawk in Worldwide Service Part 1" -setissä olevan myös HW-340 ja HW-353 juhla-asussaan.
air-graphics.uk/shop/ols/products/air72-019-bae-hawk-in-worldwide-service-part-1
Peter Jacksonin aarteet   9.11.2021 16:58
Mielenkiintoinen eilen julkaistu dokkari "Peter Jackson's Military Treasures", joka kertaa hänen "harrastuksestaan" Suuren Sodan muistoesineiden käräämiseksi ja sen aikaisten lentokoneiden henkiin herättämiseksi:
www.forces.net…eter-jacksons-military-treasures-how-watch-our-new-and-exclusive-documentary

Tuo dokkari ei kyllä mainitse mitään esim. Wingnut Wingsin myöhemmistä vaiheista.

Isoilla pojilla on välillä vähän kalliimmat harrastukset.
Kotare Models   15.9.2021 08:42
Marko Hoo kirjoitti:
Uutta yritystä pukkaa sananmukaisesti. Tuttuja nimiä Wingnut Wingsistä kehittelemässä uutta firmaa. Kotipaikkana Uusi-Seelanti ja tuotteina kotisivujen (https://www.kotare-models.com) mukaan korkealaatuiset pienoismallit.
"Battle of Britain" -vuosipäivän kunniaksi Kotare Models näyttää julkistaneen ensimmäisen mallinsa: www.kotare-models.com/products/k32001-132-spitfire-mkia-late
"The first all new 1/32 Battle of Britain era Spitfire Mk.I kitset since 1967."
Mika Mäkiniemi kirjoitti:
Onko kellään tietoa mistä näitä dekaaleja saa, Sisumodelsista (entinen Kuivalainen) kysyin mutta brexitin takia Englannista ei voi tilata ?
Siis AML:n setti "Fokker D.VII in Finnish Service"? AML:hän on tsekkiläinen firma, joten miksi EU-rajan väärältä puiolelta, miksei vaikka suoraan sylttytehtaalta: eshop.aml.cz/en/veterans-1-48/512-fokker-dvii-in-the-finnish-service.html
Hurricanen KANGASSIIVET   9.12.2020 17:12
Vesa Seppänen kirjoitti:
Eräs Kysymys >> SPAD S V11 Canon; Mitäs muutoksia tykkiSpad: ssa tavalliseen oli?
Tuon "tykki-Spad:in" kehitys lähti liikkeelle Georges Guynemerin pyynnöstä - hänen mukaansa Spad S.VII.C1:n aseistus ei ollut riittävän tehokas. Niinpä yhteen koneeseen asennettiin 37 mm Puteaux-tykki Hispano-Suiza -moottorin sylinterilohkojen väliin siten, että sen piippu kulki moottorin alennusvaihteen läpi potkurin napaan. Asennus vaati muutoksia koneeseen: uuden alennusvaihteen takia moottori oli asennettava aikaisempaa alemmas, jonka seurauksena moottoripellitys uusittiin, mm. siinä ei enää tarvittu "pullistumia" sylinterilohkojen yläpäitä varten. Samalla myös koneen nokkaa pidennettiin. Tykkiasennus toi lisäpainoa, jolloin ylätasoa siirrettiin etenpäin, jotta koneen painopiste ei siirtyisi. Lisäksi siipien kärjet pyöristettiin.

Koneen tuotantoversio sai tunnuksen S.XII.Ca1 ja ainakaan Scalemates ei listaa yhtään rakennussarjaa tuosta S.VII.C1:n tykkiprototyypistä tai S.XII.Ca1:stä. Mm. Kageron julkaisemassa kirjassa "Spad S.IX - S.XXIV" on tarkempi kuvaus tästä tykki-Spadista ja profiilipiirros Lt. Georges Felix Madonin Spad S.XII.Ca1 -koneesta.
Hurricanen KANGASSIIVET   9.12.2020 08:58
Vesa Seppänen kirjoitti:
Tiedättekö mitään Sopwith Camel n käytöstä yöhävittäjänä, siinä oli 2kpl Lewis kk:t
siipiin laittettu ylös etuviistoon jotta ne ampui Zeppeliinejä 1WW :n nujakassa ! ??? Löytyiköhän mistään kuvaa mokomasta kokeilusta?
Sopwith Camelin yöhävittäjämuunnos oli F.1/3 ("Comic"), jossa runkoaseistus (2 Vickers-konekivääriä) oli poistettu ja siipeen asennettu 2 Lewis konekivääriä. Näiden asennus tehtiin kaarevaan kiskoon, joka mahdollisti aseen siirron taaksepäin (ja samalla kääntämisen yläviistoon), jotta lentäjä saattoi vaihtaa aseen panoslippaan. Tästä yöhävittäjäversiosta tulee huomata, että aseen lataamisen mahdollistamiseksi ohjaamo oli siirretty taaksepäin (joten "perus-Camelista" ei saa mallattua suoraan yöhävittäjäversiota).

Sivuhuomautuksena: laivaston käyttämässä Camel-versiossa (2F.1, jossa normaaliaseistus oli yksi Vickers rungossa ja yksi Lewis ylätasossa) siipi-Lewisin asennus oli toteutettu siten, että ylätason keskellä oli suorakaiteen muotoinen aukko, johon kk oli asennettu. Kk:n jalustassa oli keinumekanismi aseen kääntämistä ja latausta varten.
Tähän ryhmikseen ilmoittauduin mukaan kuusi vuotta sitten aloittamallani Tamiya Honda NSR500:llä, joka jäi aikoinaan varikolle lähinnä siksi, että en ollut tyytyväinen pyörän etuhaarukkaan. Nyt korvasin sen Top Studion haarukkasetillä, jonka jälkeen olen lisännyt pakoputket ja detaljikilkkeitä. Tamiyan sarjan pyörä on Movistar Pons-tallin, mutta teen siitä Japanin GP-sarjassa 1999 ajaneen Shinichi Itohin pyörän.

hwww.pienoismallit.net/media/kuvat/15/75/01/157501.jpg
Ryhmärakentelu: Kilpa-ajoneuvot   14.11.2020 13:50
Nyt heräsi mielenkiinto. Oma mallailuni näyttäisi siltä, että ilman selvää takarajaa moni aloitettu malli jää kesken (aina seuraava projekti on mielenkiintoisempi kuin työn alla olevan saattaminen loppuun?). Ja takarajana minulla on toiminut viime aikoina jokin pienoismallitapahtuma, mutta niitähän ei nyt ole coronan myötä ollut, joten tästä ryhmiksestä saisi taas sen tarpeellisen porkkanan/piiskan. Aihepiiri on kyllä kovasti eri kuin viimeaikojen mallailuni (kangaspuut), mutta siitä huolimatta tai juuri siksi homma kiinnostaa. Jos ryhmiksen säännöt sallivat mukaantulon jo aloitetulla mallilla, niin se voisi olla 5-6 vuotta puolivalmiina lojunut Tamiyan Honda NSR500 (MotoGP-pyörä kultaisen kaksitahtikauden loppupuolelta).
Uutuuksia maailmalta   30.6.2020 11:22
Marko Hoo kirjoitti:
Meng tuomassa huhujen mukaan markkinoille 1:32 Fokker Dr.I mallin. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että spekulointia löytyy siitä, että perustuisi Wingnut Wingsin valmistelemaan malliin.. Tuota mallia enemmän kyllä kiinnostaa se, että alkaako Mengiltä tippumaan muitakin Wingnutin suunnitelmiin tai tuotannossa aiemmin olleisiin malleihin perustuvia pienoismalleja.
Isot pojat tietävät kertoa (esim. www.ww1aircraftmodels.com -sivuston foorumilla), että itse asiassa Wingnut Wings oli ulkoistanut Dr.I-sarjan muottien teon Mengille. WNW:hän ei itse tehnyt muotteja (eikä valutyötä), vaan tilasi valtaosan kiinalaisilta alihankkijoilta ja pariin mallisarjaan korealaisilta - näistä tämä Dr.I juuri yksi.

Ja WNW:n kohtalosta on Dave Wilson tehnyt hyvän yhteenvedon, joka löytyy: forum.ww1aircraftmodels.com/index.php?topic=11118.0
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Veikko Karppinen: Onko omakohtaista kokemusta siitä halpisviuhkasta? Onko perinteistä DIN-EN-ISO standardit täyttävää laatua vai suuripiirteisempää "Close enough for the Government Work"-tasoa. Ne parin tonnin paketit on varmaan vakavasti harrastukseensa suhtautuville.
Juu, juuri tuon väriviuhkan suhteenhan ei ole kysymys siitä, että sen valmistaja yrittäisi tulkita kykynsä mukaan RAL-väristandardia, vaan ko. sylttytehdas (RAL gGmbH, RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e. V.) hallitsee ko. standardia. Joten noinkohan maailmalta löytyy parempaa referenssiä ko. standardista kuin heidän tuotoksensa - ja heiltähän tosiaan löytyy näistä värikartoista eritasoisia/hintaisia tuotteita. Minulle on kyllä mainiosti riittänyt juuri tuo "RAL K7" -viuhka.