Pienoismallit.net

Mika A.C. Heikkilä

Over the hills and…… 24.2.2010 16:58 Rakennusblogi
Hyvän näköistä pintaa olet saanut aikaiseksi tuohon kallioon! Pitänee vissiin vaan itsekin koettaa joku kerta. On käynyt muutaman kerran mielessä tehdä itse kalliota, mutta tähän saakka olen ollut vähän skeptinen siitä, miltä lopputulos näyttää. Nuo kuvat luovat jo jonkunlaista optimismia!
McLaren MP4/5B 25.1.2010 10:27 Malli
Hienosti maalattu ja kasattu formula. Siirtokuvatkin on laitettu mielestäni todella virheettömästi paikoilleen, siitä isot plussat! Hieman tosiaan ottaa silmään tuo spoilerin takakeno. Eikö sitä olisi saanut tapitettua jollain konstilla? Samaten noiden gummien keskisauma lievästi haittaa kokonaisvaikutelmaa, joka olisi muuten todella hyvä. Olisiko innostusta tehdä jotain säistystä tähän malliin? Itseäni aina viehättää nämä formulat, etenkin jos niitä on kuvattu kisan lopussa aivan kulahtaneina.
Mitsubishi A6M5/5a Zero… 18.1.2010 12:28 Rakennusblogi
Kyllä näköjään hyvin toimii tuo yhdistelmä! Itseänikin kiinnostaisi joku päivä tehdä japsikone ja tämä on kovin innostava blogi siltäkin osin. Laitahan kuvia jatkosta!!
Char B1 bis: Valmis Char B1… 9.1.2010 12:21 Rakennusblogi
Hieno on! Kyllä tuo ruiskuttelu toi heti paremman yleisvaikutelman malliin! Chipitkin ovat tosi hyvin onnistuneita. Niin sitä pitää! Onneksi olkoon, nähdään Expossa. Mikäs on seuraava malli?
Char B1 bis: B1 Bis säistyksiä 30.12.2009 01:04 Rakennusblogi
Hieno homma! Hyvä, kun ihmiset tajuaa, että korjailu ruiskulla on melkoisen helppoa! Maalipinnat ovat ohuita, kun homman osaa ja ruiskulla pieteetillä suoritetun korjailun jälkeen malli on yleensä paljon hienompi kuin aikaisemmin. Tuskin maltan odottaa kuvia korjailun jälkeisestä mallista!
Char B1 bis: B1 Bis säistyksiä 28.12.2009 21:23 Rakennusblogi
Ihan hyvältä näyttää! Pikkaisen tummaksi menee tosiaan noiden filtterien ja muiden efektien jäljiltä minun mielestäni, mutta nää on tietty mielipidekysymyksiä. Sikäli voi olla hankalaa saada noita chippauksia näkyviin, että kun pinta on näinkin tumma. Jos niitä chippejä haluaa kokeilla tuonne yläpinoille, niin kandee vetää ensin joku perusväriä vaaleampi chippi ja sitten vasta sen päälle tummempi, vaikkapa tuo Vallejon Camo Black Brown on aika kiva (numeroa en muista, oisko #822). Tuo vaaleampi on perusteltavissa ihan realistisuuden nimissä. Maalipinnalta kuluu käsittääkseni ensin pois pöly ja lika, jolloin vaaleampi maalipinta paljastuu ja sitten vasta tulee paikka paikoin näkyviin myös tummempi primer tai metallipinta joita kumpaakin tuo C.B.B. hyvin edustaa.
Lumiukko 22.12.2009 20:13 Malli
Tosi hauskaa joulua kaikille! Erityiskiitokset vielä Tomi sulle näistä mallailullisista hetkistä, jotka tämä saitti meille suo!
Sd.kfz 250/8: Valmis 19.12.2009 12:43 Rakennusblogi
Joo, välillä tuntuu siltä, että dioramassa pitäisi muka aina olla joku valtavan koskettava sanoma ja briljantti idea. Ihmekös tuo, että yleensä ne jää tekemättä. Allekirjoittanut ainakin on kyllästynyt selittämään, mitä omissa tuotoksissa muka milloinkin tapahtuu tai on tapahtumatta. "Mikä tuossa on ideana" - pitää varmaan jatkossa kirjoittaa dioramaan puhekuplat, ettei tarvii alkaa lässyttää ja keksiä selityksiä…
T-34/85 18.12.2009 09:37 Malli
Ei hassumpaa! Maalipinta ja rakennusjälki on ihan hyvän näköistä! Veditkö ruiskulla vai pensselillä? Mukavaa, että filtteröinti istuu noin hyvin käteen. Mielestäni rajoitettu värikylpy (engl. pinwash) uppoviivoihin ja detaljien ympärille piristäisi kyllä vielä mallisi yleisilmettä rutkasti. Helpoimmalla pääsisit, jos vetäisit ensin kiiltävän lakan pintaan, jolloin tuo rajoitettu värikylpy tosiaan menisi vain toivottuihin paikkoihin, eikä ylt' ympäri mallia. Sitten vaan mattalakka pintaan, kunhan värikylpy on totaalisesti kuivunut. Oletko harkinnut pigmenttejä ainakin alarunkoon ja teloihin?
Spitfire IXc: maalausta ja… 15.12.2009 12:02 Rakennusblogi
Hyvin näyttää ainakin näihin kuviin onnistuneen tuo maskaaminen! Tai sitte saattaa olla, että olet vaan valinnut sopivat kuvakulmat xD
Hieman turhan keltaiselta tuo kone vaikuttaa mun silmään, vai kuuluuko sen ollakin tuollainen?