Pienoismallit.net

Mika A.C. Heikkilä

Tank-figuureja Suomesta?   13.6.2007 23:16
Täältä löytyy Tankin figuja. Samaten kaikkea muuta inhottavaa ryönää:)

www.modelpoint.us…014a5bb7dfc880aeb51181.e3eSc38LcheTe34Pa38Ta38LbNv0?sc=2&category=152

Ovat todella hienoja. Näitä figuja löytyy kuulemma myös, yllättäen, Pietarin mallikaupoista.
CMK: Brewsterin ohjaamo   11.5.2007 23:48
En tässä nyt halua mitenkään piruilla, mutta et sitten tullut kysyneeksi "k-kaupan" pitäjältä kyseistä asiaa… No, vastaus on simppeli: kyllä tuo CMK:n setti käy Suomi-Brewsteriin.
Itse asiassa juuri tänään kävin myös itse korjaamassa pois kyseisen setin sieltä uikuttamasta muiden jäljelle jääneiden Brewster settien seasta. On kyllä melkoisen hyvä setti hintaansakin nähden! CMK:n settiin, kun vielä yhdistää halutessaan vaikkapa Eduardin Zoom setin tai kokonaisen interior setin, niin onkin jo aika loistavat tarpeet kasassa.
Täältä voi vielä käydä tsekkaamassa miltä koneen ohjaamo näytti: www.virtualpilots.fi/feature/photoreports/bw-372_photos/
Uusia sakemanneja luvassa...   10.5.2007 11:05
"KITS IN JUNE AND JULY
Subsequent efforts will see us continue with the Avia B.534 Series IV (Razorback) next month, together with the Mirage IIIC in the Weekend Edition line. There will be a new set of figures in June, with RAF WW II Pilots, which will be a very nice set of six figures, with five pilots and one mechanic. July will see another Fw 190A, in this case the A-6. New figure sets will continue, with the addition of a set containing six Russian pilots and ground crew…"

Että jotta, kyllä tuota injektiomuoviväkeäkin tulee Eduardilta kesällä ropelipäille! Etenkin RAF:n pilotit ja mekaanikko (yksi vain, blaah) ovat varsin tervetulleita meikäläiselle. Eivätköhän nuo venakotkin voisi olla jonkinlainen konversion kohde. Voisi jopa nöyrtyä tekemään niistä suomalaisia…

Jaguarilta on myös saatavana tosi hienoja Mike Goodin (teki juuri myös figun Ultracastille) skulptaamia resiinifiguja 1/48 skaalaan. Oli niitä tuossa viikko pari sitten vielä myynnissä Tieto-Nikkarissakin.
Poranteriä   10.5.2007 10:51
Tomi M. kirjoitti: "Luonnollisesti terä kannattaa kiinnittää istukkaan siten, että sitä on mahdollisimman vähän näkyvissä."
Olen vuorostani saanut sellaista palautetta paikalliselta kelloseppä/mallarilta, jotta itse asiassa kannattaa kiinnittää terä istukkaan siten, että terää on melko paljonkin näkyvissä! Näin annetaan terän taipua vapaasti, jolloin se ei saman tien napsahda poikki. Itselläni on hyviä kokemuksia kyseisestä neuvosta. Onhan se melko villin näköistä, kun terä huojuu ja heiluu puolelta toiselle, mutta kyllä se vaan kaveri kestää! Muun muassa 0,2 mm terä kesti säännöllistä käyttöä muutaman vuoden, kunnes innostuin painamaan sormiporalla etsiosaa poratessani liialla forssilla…
Poranteriä   9.5.2007 20:04
Eilen kävin ostamassa Helsingin Kalliosta Suonionkatu 3, 0,2 mm ja 0,3 mm teriä. Myyvät 2,50 ja 3,00 Euroa/kpl. Asiallinen palvelu. Postimyyntiäkin harjoittavat kuulemma. Osoitteesta: www.kellonosat.fi
Figuureiden tilaaminen   1.5.2007 23:08
Juuri lauantaina pitelin käsissäni Andrean Samurai asusteessa heiluvaa figua! Kyseessä oli tuo Tom Cruisen esittämä 54 millisen kokoinen "Viimeinen samurai". Soittele Tieto-Nikkariin, niin eiköhän se sieltä liikene. Andrean figut ovat kyllä yleensä tosi laadukkaita, joten…
sd.kfz 251/1 väri   25.4.2007 18:34
No, tuo Hemilän kaverin Karran varhainen Tiger I oli mielestäni tosi hieno tuossa Model Expossa, joten kannattaisi varmaan häneltä kysäistä. Karra oli hyvin käyttänyt jotakin Humbrolin sinisiä filttereinä! Taas tässä nähdään, että on tosi tärkeää, että tulee välillä uusia ihmisiä tähän harrastukseen, niin kaikki me ei käytetä aina niitä samoja muutamaa Humbrolin sävyä. Muuten kaikki mallit alkavat aikaa myöten myös näyttämään samanlaisilta.
Itse en nyt ole vähään aikaan, varsinkaan tällä taiteilijan "taiteellisella-kaudella", maalannut noita Panzer Grey hommia. Pari vuotta sitten maalasin kyllä sen hupsun ranskalaisen resiinisen kuorma-auton aluksi Vallejon 052 German Grey-sävyllä, jonka jälkeen vaalensin paikat joihin valo osuu samaan väriin sekoitetulla 027 Light Brown sekoituksella. Tuo 052/027 mikstuura onkin sitten jo mallaritaiteilijoiden omaa harkintaa, miten vaaleaksi sen seoksen vetää.
Joka tapauksessa on hyvä pitää mielessä, että kaikkien filtterien ja muiden jälkeen paljon vaivaa nähdyn ruiskumaalauksen pystyy pilaamaan hetkessä, jos ei mallin pinnasta löydy alun perin tarpeeksi kontrastia tumman ja vaalean alueen välillä.
Jos muuten porukkaa kiinnostaa, niin pidän IPMS:n viikkokokouksen yhteydessä 15.5. ke power point - ja tanssityttöshown sekavista ruiskumaalauskokemuksistani, joten tulkeehan paikalle!
sd.kfz 251/1 väri   24.4.2007 21:11
Toki tuo on fotorealistisen ja historiallisen "oikea" Panzer Grey tuo Eskon ehdottama sävy, mutta jos aiot yhtään käsitellä malliasi, niin siitä tulee kyllä älyttömän tumma… Tässä tosin puhuu mallailun "taiteellisen suuntauksen" edustaja:)
Näin ollen kehottaisin pitäytymään tuossa ensin valitsemassasi 145 sävyssä, koska mitä enemmän mallarit käyttävät uusia sävyjä sen parempi! Muutenhan kohta kaikki mallit alkavat muistuttaa enemmän ja enemmän toisiaan.
Voithan toki käyttää jälkeen päin vielä tuota 67- sävyä erityisesti varjokohdissa tai muuten vain efektinä.