Pienoismallit.net

Mika A.C. Heikkilä

Vallejon maaleista   7.4.2017 11:32
Sormenjäljet on tosissaan ikäviä. Hanki jostain #8000 ja #6000 Micro Mesh-hiomakankaita. Ensin testaat kasitonnisella, sitten vasta tuolla karkeammalla. Jos kasitonninen ei heti ala toimia, niin siirry saman tien kuusitonniseen. Jos liian pitkään hinkkaat kasitonnisella, saat kyllä pinnan kiiltäväksi, mutta sormenjälki jää siististi paikalleen😉.
Hiomatyynyt toki käyvät myös, mutta niiden kanssa tarvii vaan olla varovaisempi, ettei tule enempi vahinkoa. Kaikki hionta/kiillotus tulee tehdä veden kanssa. Ensin dippaat kankaan veteen, sitten paat toimeksi.
Saattaa olla, että maali lähtee hionnan vaikutuksesta, mutta tulipa edes yritettyä. Meikäläisellä nuo sormenjäljet ovat jatkuva riesa. Vinyylihanskojen käytöllä oon saanut hieman tuota kuriin.
Hölmöhkö Suomi-MT kysymys   30.3.2017 21:15
Alkoi vielä tuo "harmaa" kiinnostaa, on kyllä yllättävä sävy! FS-numeron perusteella - tällasen sivun löysin:
encycolorpedia.com/9d9d93
Tuolla mm. Humbrolin, Tamiyan ja Model Masterin vastaavuuksia löytyi.
Sen verran kun olen kuvia noilta myöhäisiltä ajankohdilta nähnyt, niin monasti on ollut koko tornin kylki ylimääräisten telakenkien peitossa, joten merkintöjä ei välttämättä liiemmin näy. Samaten kuskin ja radistin viereiset rungon kyljet on välillä koristeltu ylimääräisellä telaparilla.
Timo Rasimus kirjoitti:
Vahva suunnitelma tuoda tänä vuonna malli näytille, ensimmäistä kertaa sitten -90 luvun.
Saa nähdä riittääkö rohkeus, mutta näillä näkymin kyllä.
Oikein! Viime vuonna alkoikin jo näkyä, että porukat alkoi aktivoitumaan ja toivat enempi malleja esille. Muutenkin oli ihan hyvät pöhinät mallipöytien äärellä.
Mallix lehden yhteystiedot???   17.3.2017 15:36
Olkaa ystävällisiä ja laittakaa tänne palautetta - hyvää tai huonoa - täältä vastataan.
[email protected]
Paras zimmerit?   8.3.2017 11:36
Asko, ilmaisin itseäni hieman leväperäisesti. Atakin ohuita zimmerit-levyjä pystyy - outoa kyllä - liimaamaan jopa Vihreäkorkkisella, mutta muihin resiiniosiin joutuu käyttämään pikaliimaa. Hyvä kun tuli puheeksi, jossain vaiheessa pitäisi testata myös Tamiyan uutta Vaaleanvihreäkorkkista noihin zimmilevyhin.
Paras zimmerit?   7.3.2017 12:34
Atak tekee mun mielestä parhaat zimmeritit. Resiiniä, voi kätevästi liimata Tamiyan Vihreäkorkkisella. Saa Suomestakin Combat Modelsilta ja Scale-Supplyltä.
Lifecolorin maalit.   26.2.2017 17:47
Ole hyvä Veeti😊. Nuo suhdeluvut menee toki myös omien mieltymysten mukaan, itse tykkään hieman paksummasta seoksesta - hauskoja ruiskimisia😊.
Lifecolorin maalit.   26.2.2017 17:19
Helppo suhdeluku - kunhan maalit suht tuoreita:
1 osa Life Colorin omaa ohenninta - 3 osaa maalia
Mallix 01/2017 ilmestynyt   23.2.2017 11:32
Odotan jo kauhulla Miikan seuraavia megalaivaprojekteja😉