Pienoismallit.net

Kalle Korkala

Focke-Wulf D-9 17.4.2017 22:50 Malli
Nätti ja soiva peli, onneksi olkoon hyvästä työstä!
YT
Kalle
Douglas DC-2 Hanssin Jukka 10.4.2017 10:03 Malli
Hieno malli E-P! Hatunnosto teille, jotka pystyvät 1:72 skaalassa tekemään kauniita malleja! Ainoa kritiikkini kohdistuu tuulilasin metallikarmien maalauksiin. Mutta helppo kritoisoida täältä kun teen itse vain isompiskaalaisia lekoja. Joka tapauksessa erinomainen työ ja historiikki oli myös hyvä!
YT
Kalle
Yokosuka MXY7 Ohka 6.4.2017 14:09 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Hieno malli. Yksityiskohtiin en mene, koska en tee 1/48 malleja.
Tuosta aukkoasiasta senverran, jottei käsitteet mene sekaisin. Pienellä aukolla (iso f arvo) saa syväterävän kuvan. Isolla aukolla (pieni f arvo) tarkentuu vain tietylle etäisyydelle ja tausta jää epätarkaksi.
Pieni aukko vaatii pitkää valotusaikaa, mutta sitä varten on jalustat ja itselaukaisu.
Hyvä korjaus Mika, juuri näin. Vanhalla höperöllä menee välillä termit sekaisin eritoten kun nuo mitta-arvot ovat päinvastaiset. Johtunee siitä, että kameran aukon mitta-arvo ilmaistaan lukuna, joka on itseasiassa 1/f-arvo kun kamerassa ilmaistaan vain tuo itse f-arvo. Sorry höperöintini.
YT
Kalle
Fokker C.X. 5.4.2017 19:12 Malli
Oho, aika hieno malli. Mitä käytit siiven kiristysvaijereihin?
Yokosuka MXY7 Ohka 5.4.2017 13:03 Malli
Kiitos kommentistasi ja valokuvausvinkeistäsi! Kyseisen kuvan lyhyt syväterävyys on tarkoituksella luotua. Koska koneen vasemmalta puolelta oli jo kattavasti kuvia, halusin katsojan silmien keskittyvän esittelytauluun, mutta en kuitenkaan halunnut ottaa pelkästä esittelytaulusta kuvaa, joten loin hillityn "blurrauksen" käyttämällä pientä aukkoa. Toki se on kiisteltävissä, että onko se hyväksi käyttää tuollaista kuvaa tässä yhteydessä :)
[/quote]

Moro, kuvakritiikkini oli aiheeton, sorry. Tosiaan syvyysterävyydellä voidaan fokusoida katse tiettyyn kohtaan ja tämän olet kuvassasi hyvin toteuttanut. Itse tykkään tietynlaisesta "maalauksellisesta" ilmapiiristä. Tuo blurraushan on omalla tavallaan impressionismia, jossa fokusoidaan yhteen kohtaan ja tausta jää "sumun" taakse. Olin vastauksessani vähän hätäinen ja vielä kerran; Erinomainen työ kaikkine lisukkeineen!
YT
Kalle
Yokosuka MXY7 Ohka 4.4.2017 12:13 Malli
Hieno malli mielenkiintoisesta aseesta, harvoin näitä näkee. Hyvää työtä! Ainoa kritiikki kuvasta, jossa esittelytaulu etualalla - malli taustalla blurraa. Eli kuvan syvyysterävyys pieni. Jos ei itsetarkoitus, niin syvyysterävyyttä voi lisätä säätämällä kameran aukkoa isommalle (eli mitta-arvona pienempi), toki sulkimen aukioloaikaa voi joutua lisäämään. Itse käytän yleensä mallikuvissa suurinta aukkoa mitä kamera antaa ja valotusaikaa n. 2 sec. Ja tietenkin kamera jalustalla ja aikalaukaisu.
Boeing 737-300 Simpsons Jet 30.3.2017 15:58 Malli
Hienosti tehty malli, myös taustat puhuttavat positiivisesti!
YT
Kalle
Antonov AN-22 30.3.2017 15:56 Malli
Jälleen hieno malli pikkuskaalassa!
YT
Kalle
Matkalla kohti etulinjaa 27.3.2017 09:43 Malli
Aivan mahtava työ! Komppaan Sepon kommenttia. Hienosti olet saanut "rähjäisen realistista" tunnelmaa mukaan. Vaununjohtaja tosi upea myös. Sinultakin kysyn kun tuo kiinnostaa, että paljonko kului kokonaistyöaikaa?
YT
Kalle
Junkers JU-52/3m… 24.3.2017 19:13 Malli
Hieno malli!
YT
Kalle