Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Bristol Blenheim (BL-149… 12.4.2008 18:34 Rakennusblogi
Hyvältä näyttää.

Miten nuo tapitukset tehdään niin, että vakaajat tulevat oikealle kohdalleen ja oikeaan asentoon?
Nopeasti laskien tapin reikiä poratessa ne voi saada neljällä eri tavalla väärin sen lisäksi, että kahden tapin reiät voi porata liitoksen eri puoliin niin, että tapit eivät sovi paikalleen…

Mikko
renown 12.4.2008 11:18 Malli
Kuinka iso vene tuo on? Uiko se (ts. onko sarjasta rakennettavissa RC-malli, vai onko se puhtaasti staattiseksi malliksi tarkoitettu) ?

Mikko
NH-90 TTH Suomen maavoimat 6.2.2008 17:07 Malli
Mustat raidat ovat karkeapintaista teippiä (tyyliin tosi karkea hiekkapaperi) pidon takia. En ole tullut ikinä valmistajan porukoilta kysyneeksi, miksi vinoraidoitus.

Itselläni on vähän piilokarsastusta, joten tuollaiset kuviot monasti ottavat silmään. Raidat ovat tässä tapauksessa kuitenkin yli 50 mm. leveitä, eivätkä ole aiheuttaneet mitään ongelmia edes lennolla. Eikä lattian ja raitojen välinen kontrastikaan ole kovin iso.

Tuo Pekan löytämä 2006-kuva esittää mainosmiesten mock-up:ia. Siinä on mm. väärät penkit (Martin Bakerin penkit, jotka vaihtuivat jossain vaiheessa saksalaisiin) ja penkkien lay-out on erilainen kuin missään lentävässä versiossa.

Matkustamon penkkien pystyputket, jotka näkyvät ikkunoista selvästi (paljon muuta ei näykään) ovat koneessa mustaksi eloksoitua alumiiniprofiilia.

Mikko
NH-90 TTH Suomen maavoimat 6.2.2008 08:28 Malli
Kalle kirjoitti:
Kiitos linkeistä!
Siis tuo matkustamo on musta lukuunottamatta lattiaa ja istuimet ovat mustat?
Seinät ja katto ovat mustat. Istuimet ovat mustat. Pääntuessa lukee tummanpunaisella
"WARNING
DO NOT STOW
FEET OR
EQUIPMENT
UNDER THE SEAT"

Sävyeroista johtuen voisi seinät ja katon maalata mustalla ja istuimet hyvin tummalla harmaalla.
Tuo tekstikään ei nyt niin kauheasti hyppää silmille, että kannattaisi ruveta tekemään 14-16 kappaletta siirtokuvia sitä varten, varsinkaan tähän mittakaavaan ja sarjan penkkiin, joka muodoltaan poikkeaa esikuvastaan aika lailla. mm. olkavyöt tulevat penkin läpi suunnilleen hartioiden korkeudelta, ei ylhäältä asti kuten sarjan penkissä.

Mikko
NH-90 TTH Suomen maavoimat 5.2.2008 20:21 Malli
Kalle kirjoitti:
Löytyykö jostain referenssi- kuvia tuohon suomi versioon? Noitten sisäosien kanssa olen ollut ihan mallin maalausohjeitten + parin jostain prototyypistä otetun kuvan varassa.
Ei ole tullut vastaan referenssikuvia sisäpuolelta mistään tuotantoversiosta. Ne muutamat hassut googlella löytyvät kuvat ovat erilaisista mock-up:eista tai myyntimiehille esittelykäyttöön tuunaatuista prototyypeistä. Niissä näkyvät värit ja yksityiskohdat ovat melkein järjestään virheellisiä.

Ei taida auttaa muu kuin odottaa, että jossain koneet esitellään yleisölle sisältäkin ja kuvia tulee julkisuuteen.

www.navy.gov.au/units/817sqn/future.html Tämän sivun keskimmäisessä kuvassa näkyy lattian väritys. Muut värit eroavat suomalaisesta koneesta. Penkit näyttävät samalta, mutta meidän on mustat.

Lohdutukseksi: www.vectorsite.net/aveh101_6.jpg siinä meitin NH-203 lentää tehtaan miehistöllä Provencen maisemissa . Maalaus tosin ei ole lopullisessa kuosissa.

Mikko
NH-90 TTH Suomen maavoimat 5.2.2008 17:06 Malli
Jos runko ei ole jo paketissa, lisää toki kuskien vöihin "munavyöt". Oikeassa NH:ssa on 5-pistevyöt.

Oikean koneen matkustamossa melkein ainoa näkyvä väri musta. Lattia on harmaa, mustilla vinoraidoilla. 1:1-koneessakaan ei ikkunoista näy kauheasti sisälle, joten mallissakaan ei kannata detaljoinnin kanssa liikaa stressata.

Keskiviivalla nenä ulospäin olevia miehistönkuljetuspenkkejä tuskin tullaan suomalaisissa koneissa näkemään.

Mikko
"Minenleger" 2.1.2008 21:02 Malli
Hieno! Kuvia katsoessa piti välillä oikein muistuttaa itselle, mikä mittakaava on kyseessä.

Keskustelujen puolella oli Revellin 2008 uutuudet, joissa oli Fletcher-luokan hävittäjä 2. maailmansodasta 1/144. Siitä saisi tuolle kaverin. (Kävi myös mielessä, että siitä saisi RC-veneenkin ainakin tyyniin allasvesiin.)

Mikko
Messerschmitt BF-109 G2 24.12.2007 17:59 Malli
fi661 pertti kirjoitti:
onnittelut Mikko…todella kauniisti tehty Mersu. Vaan pieni yksityiskohta siinä häiritsee; eli tuo runkorekisteri ainakin tällä vasemmalla puolella. Mutta muuten todella hieno malli…pertti
Voi Tuska! Ei olisi pitänyt laittaa kuvia tänne näytille. Tämän jälkeen tuo hyppää silmille joka kerta.
Mitähän olen ajatellut, kun olen siirtokuvia liimannut, tuo luukkukin on tosi hyvä referenssi.
Oikeassa kyljessä on samalla korkeudella.

Ei nyt löydy siirtokuvien maalausohjeet enää mistään, olisikohan ollut vika niissä?
Tälläkin kaverilla nimittäin on runkotunnus tainnut mennä vähän ylös:
forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=13154

Mikko
Messerschmitt BF-109 G2 24.12.2007 11:08 Malli
Pyörät ovat (muistaakseni) MDC:n resiiniset. Siirtokuvat samasta firmasta. Istuinvyöt on etsit, mutta muuten kone on laatikosta.

Pyörät oli vähän hankalasti valettu. Pieni sahan lipsahdus irroitettaessa valupalikasta ja vasemman puolen rengas meni alapuolelta selvästi liian littanaksi.

Mikko
Hawk Mk51 13.5.2007 16:35 Malli
Ei se asetelma nyt niin kauhean kummallinen ole, vaikka tytostä onkin kyse. Hallin kylällä lentokentän laidalla kasvaneelle ekaluokkalaiselle Hawk on yhtä luonnollinen osa katukuvaa kuin HKL:n bussi Helsinkiläiselle.

MPi