Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Tarkka-ampujat: Hahmottelua 20.2.2011 21:49 Rakennusblogi
Klapit näyttää hyvältä, mutta katse kiinnittyy aina uudelleen kirveen varteen. Suoravartinen kirves ei vain näytä silmään oikealta.

Mikko
Ford Torino Talladega 1969 5.2.2011 11:53 Malli
Hyvältä näyttää, vaikka en autoista mitään ymmärräkään.

Juuri siksi utelen: Onko kiiltävän valkoisen maalaamisessa valkoisen muovin päälle jotain erityistä kikkaa tai huomioon otettavaa? Harmaan tms. pohjamaalin kanssa vai ilman? Millä tämä on maalattu?
Onnistuuko ruiskun kanssa mattavalkoisella (jota on pakissa valmiiksi) ja sen päälle kiilto lattiavahalla?

Rakentamattomien kasassa on jenkkipoliisiauto ja edellisestä automallistani on ainakin 25 vuotta aikaa.

Mikko
B-17F Memphis Belle 31.12.2010 18:38 Malli
Tässä on tosi moni asia jo ihan kohdallaan! Uutta putkeen!

Jos olisit jättänyt pois tuon kolmannen kuvan, joka oikein korostaa irvistävää takarungon saumaa ja siiven jättöreunaa, olisi yleisvaikutelma ollut vielä parempi. Rehellisyydestä pisteet ja kyseinen kuva on myös malliesimerkki siitä, kuinka tosi iso vaikutus malliin sillä on, jos nuo isot saumat on huolimattomasti liimattu.

Olet oikealla polulla,
Mikko
Mitsubishi A6M5 Zero 29.5.2010 14:28 Malli
Tämä laittoi hiljaiseksi.

Miehestä, joka 12 vuotiaana rakentaa noin hyvin, ottaa tuollaisia kuvia ja kirjoittaa vielä mallin kuvauksenkin noin hienosti, kuullaan vielä! Uutta mallia työn alle vain.

Minusta kone olisi näyttänyt paremmalta ilman kyljen pakokaasujälkiä. Potkurin ja spinnerin väritys näyttää oudolta.

Mikko
PzKpfw IV: Panssarivaunu… 21.5.2010 19:44 Rakennusblogi
Luin tässä taannoin Tobrukin taisteluista kertovan kirjan, johon haastateltu Afrika Korpsin veteraani kertoi, että nimenomaan palmuja ei ko. sotaretkellä näkynyt missään. Tästä mainittiin erikseen sen vuoksi, että palmupuu oli koko proggiksen logossakin ja ennen lähtöä olivat kotimaassa kuvitelleet palmun olevan luonteenomainen osa maisemaa seudulla.

Mikko

disclaimer: tässä oli vain yksi lähde ja saatan muistaa väärinkin. Tarkoitus ei ollut olla ilonpilaaja tai virtsata tekijän nuotioon. En väitä olevani Pohjois-Afrikan kasvitieteen asiantuntija.
Me-110C mittaritaulu 15.4.2010 20:18 Malli
En ole vieläkään 100% vakuuttunut, mutta olkoon.

Aiheeseen liittyen asian vierestä, mielenkiintoisessa linkissä www.scribd.com/doc/11529009/Sperry-Attitude-Gyro esitellään keväällä 1945 Flight-lehdessä uutta designiä keinohorisontiksi. Siinä on taivas musta ja maa valkoinen. Tätä tapaa esittää koneen asento perinteisen "pointer and line"-systeemin sijaan esitellään ikään kuin uutuutena.

Minusta näyttäisi, että tuossa puheena olevassa systeemissä valkoinen viiva antaa ohjaajalle varsinaisen horisontti-informaation samalla lailla kuin mustapohjaisissa. Pohjan sävytys on lisätty, jotta asennon hahmottaminen (=kumpi puoli ylöspäin) olisi nopeampaa epätavallisissa lentotiloissa. Sävytetty tausta ei liiku nokka-ylös-alas-suunnassa, ainoastaan kiertyy kallistuksen mukaan.

Mikko
Me-110C mittaritaulu 15.4.2010 17:05 Malli
Ok. myönnän että saatoin mahdollisesti olla väärässä juuri tämän nimenomaisen Me-110-koneen keinohorisonttityypin kanssa. Tosin siinäkin tuon myöhäisemmän version tumma väritys on joko kummallinen liukuväritys tai sitten varjo. Jos se ei ole varjo ja tausta lähtee tummenemaan vasta vähän horisontin alapuolelta, en heti keksi mitään syytä tuollaiseen toteutukseen.

Esimerkiksi tässä linkissä sama(?) mittari taas näyttää yksiväriseltä:

www.cockpitinstrumente.de…Geratebretter/Original/gross/He111/Gross/HE%20111%20panel%20g.JPG

Jollain lailla noiden kaikkien muiden alimman linkin takaa löytyneiden keinohorisonttien käyttäjät ovat onnistuneet lentämään pilvessä yksivärisellä taustalla.

Kiitos muuten linkistä. Tuo on hieno sivusto.

Mikko
Old Crow 14.4.2010 15:13 Malli
Petri Kovanen kirjoitti:
Alusta on ehkä aavistuksen suuri pelkälle vaunulle. Mukaan sopisi hyvin 2-3 figuuria…
Toisaalta alusta voisi olla suurempikin, jos haluaisi vielä paremmin vangita esikuvana olleen valokuvan fiiliksen siitä, että vaunulla on onnistuttu törmäämään juuri siihen koko pellon ainoaan puuhun.

Mikko
Me-110C mittaritaulu 14.4.2010 14:46 Malli
Lainaus:
Tuolta löytyy:
www.luftarchiv.de

Alapuolen pitäisi olla musta, kun "viiksen" takana näkyy keskikohtaa osoittava valkoinen viiva.
???
Kun vaihtaa kielen englanniksi, ja valitsee "Misc Equipment" ja "instruments" tulee kuva "Künstlicher Horizontista", jossa minun silmääni on kyllä ihan tasaisen sininen tausta. Rummun mallisen taustan alaosa on varjossa ja tummempi, mutta ei se minusta kyllä musta ole.

Sama kuvantulkinta pätee sivun alaosasta löytyvään Me-110 E:n mittaritaulun kuvaan.

Mikko
Me-110C mittaritaulu 14.4.2010 13:23 Malli
PMi kirjoitti:
Missä on keinohorisontin horisontti? Täysin sinisellä on hiukan vaikea lentää pilvessä. Eiköhän puolet pitäisi olla mustalla jotta saataisiin keinohorisonttiin se tarvittava horosontti. No, voihan se olla pyörähtänyt hiukan virrattomana että vain sinistä näkyy, mutta sittenkin.
Nykymuodin mukainen sini-ruskea tai muuten kaksivärinen keinohorisontin tausta taitaa olla sodanjälkeisiä juttuja. 5 minuutissa en löytänyt netistä hyvää kuvaa juuri Me-110:n keinohorisontista, mutta en myöskään minkään maalaista sodan aikaista mittaritaulua, jossa olisi ollut kaksivärinen keinohorisontti.

Mikko