Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Macchi C.202 Folgore 16.10.2011 00:28 Malli
vau-efektin maltillisuuteen varmaan vaikuttaa se, että esikuva on ennestään tuntematon. Oudosta konetyypistä ei ole valmista mielikuvaa, miltä oikea kone näyttää.

Oletuskuvassa mittakaava näkyy laskutelineistä ja laskutelineluukkujen paksuudesta, muusta ei. Omaan silmääni näyttäisi kivammalta ilman siiven johtoreunan kulumisjälkiä.

Antennilanka on hämmentävän hieno.

Mikko
Brewster B-239 23.7.2011 15:40 Malli
Suorastaan loistava malli 12-vuotiaan tekemäksi!

Tässä vielä tuo liioiteltu niititys tekee siirtokuvien asettumisen entistäkin vaikeammaksi, joten pelkkä kirkas lakkakaan ei välttämättä olisi riittänyt.

Itsekin huomaat varmaan mallia käsissä pyöritellessä, että vinosssa oleva vakaaja vaikuttaa tosi pahasti mallin yleisilmeeseen. Siivet, vakaajat ja laskutelineet kannattaa liimata tosi huolellisesti oikeaan asentoon. Jos osat eivät sovi napakasti toisiinsa, pitää osat tukea jollain jigillä kohdalleen liiman kuivumisen ajaksi.

Uutta mallia vaan työn alle! Näistä Revellin Suomi-koneista Hurricane on selvästi rakennussarjana uusin, paras
ja helpoiten kasattava. Suosittelen, jos tulee vastaan.

Mikko
Curtiss Hawk 75A 21.7.2011 15:55 Malli
Hyvältä näyttää!

Äskeisessä kommentissa oli jo tärkeimmät puutteet. Paljon tärkeämpää on, että tässä on tosi monta asiaa tehty ihan oikein. Rakenna vain ahkerasti lisää malleja, niin lopputulos paranee kohisten!
Joka mallissa kun tekee kokeilee jotain uutta juttua (lakkaa siirtokuvien alle, ohjaamon maalaus…) ja kädenjälki samalla paranee, niin edistys on huimaa. Oikotietä ei ole, mutta onneksi pitkää tietä kulkiessakin paranemisen huomaa.

Mikko
HH-1N "USMC SAR" 19.6.2011 13:12 Malli
Kalle Rantanen kirjoitti:
Tommi M kirjoitti:
Malmin lennoston kopterin tästä saisi kai helposti?
Roottori menisi ainakin uusiksi ja kuvista päätellen ainakin moottorikatteiden ympäristöstä löytyy eroja.
Bell 412:sta (, joita rajan Bellit siis ovat,) on olemassa sarja Italerilla ja Revellillä. En tiedä, onko molemmissa samat muovit laatikossa.

Rajan Bellin pyrstöä tuli varusmiehenä vahattua sen verran monta kertaa, että pitäisi varmaan joskus hankkia tuo sarja ja katsoa, mitä siitä syntyisi. Tähän asti on vain maalauskaavio ja merkinnät loisto-oransseineen ja valkoisineen pelottanut niin paljon, että en ole saanut aikaiseksi.

Mikko
Westland Whirlwind 18.6.2011 09:15 Malli
"Aika hyvä" on osuvasti sanottu. Olen vilpittömästi samaa mieltä. Lisää vaan harjoittelua (ja varmaan vähän ikääkin), niin kädentaidot paranee ja jälki komistuu. Oikotietä ei ole. Onneksi harjoittelu on kivaa.

Tosi moni asia on jo hakeutumassa kohdalleen.
Seuraavassa mallissa voisit kokeilla ainakin kuomun raamien maalaamista (suojaa teipillä alueet, joita ei saa maalata) ja teipin käyttämistä suorien maalirajojen aikaansaamiseen (tässä mallissa esim. keltaiset potkurinkärjet ja siiven johtoreunat sekä pohjan harmaan raja yläpintoihin). Potkurit ja niiden spinnerit kannattanee maalata ennen malliin kiinnittämistä.

Mikko
Polikarpov i-153 14.6.2011 15:08 Malli
Oikein hyvä! Tässä on moni asia kohdallaan. Uutta mallia putkeen.

Parannettavaa tietysti on. esim. siiven johtoreunan värirajat vähän suttuiset, pakokaasuraidat ei näytä luonnollisilta, vaijerit näyttävät liian massiivisilta…
,mutta ei käden jälki parane kuin rakentamalla.

Mikko
Spitfire Mk I 7.6.2011 11:45 Malli
Spittejä ei ikinä näe liikaa.

Minullakin tuo oviluukku pisti silmään. Sarjan osa on kovasti liian jykevän näköinen, eikä tuota sorkkarautaakaan ollut monissa MkI koneissa (oliko missään?).

Alapinta näyttää hyvältä. En 90% malleista tykkää litkutetuista saumoista, kun ei silmä niitä saumoja näe 1:1-koneissakaan. Tässä jostain syystä efekti toimii.

Mikko
Spitfire PR. XIX 23.5.2011 10:04 Malli
Spittejä ei ikinä näe liikaa!
Lisäkuvat, lähempää otettuina ja varsinkin nokan seutuvilta olisivat tervetulleita. Näyttää hyvältä, mutta mittakaava ei pääse oikeuksiinsa, kun kuvissa ei näy yksityiskohtia.

(missäköhän on vika, kun tämä ei ainakaan minulla näy etusivun "uusimmat kuvakansiot"-otsikon alla? Onko järjestelmä rakennettu niin, että siellä näkyy yhdeltä rakentajalta vain yksi malli?!)

Mikko
F-51D Mustang 6.4.2011 08:46 Malli
Hieno polle!
Säestän Teppoa siinä, että levyrajojen korostaminen on mennyt vähän överiksi. Varsinkin spinnerin poikittainen sauma näyttää ylikorostetulta. En löytänyt 5 minuutissa googlella valokuvaa, jossa se olisi näkynyt selvästi.

Mikko
f4u-7 corsair 26.2.2011 23:35 Malli
Eemil Jäntti kirjoitti:
Tuo potkurin asento voisi olla aavistuksen säntillisempi (so. geometrisesti symmetrinen mäntämoottorin tahdit huomioonottaen.)
Hyvä suoritus.
Tätä kommenttia en ymmärtänyt ja kiinnostaisi kuulla lisää aiheesta. Minkä teknisen syyn vuoksi 18-pyttyinen* ja alennusvaihteella varustettu tähtimoottori pysähtyisi johonkin tiettyyn geometrisesti symmetriseen asentoon?

Malli on hieno.

Mikko

*En löytänyt muutaman minuutin googlaamisella tai kirjahyllystäni juuri -7 -version speksejä. Moottori voi olla muukin kuin 18-sylinterinen, mutta tähtimoottori kumminkin.