Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Tuntematon Sotilas 31.3.2016 22:05 Malli
Timo Nyyssösen pienoismallinrakentajan käsikirjassa on sivun mittainen kappale suomenhevosen mallaamisesta ja esimerkki kuvineen siitä, miten tuollaisesta enemmänkin puoliveriratsun näköisestä aihiosta modataan suomiputte.
Posti-Golf 16.6.2015 09:23 Malli
Malli on mainio, mutta onkohan posti oikeasti päästänyt autot noin ruokottomaan kuntoon? Siinä osassa valtionhallintoa, jossa itse olen töissä, on esiintyny mm. yli puoli miljoonaa ajettuja Carina- ja Corolla-henkilöautoja, mutta niissä on kyllä ollut näkyvät ruostevauriot paikkailtu ja tuulilasinpyyhkijätkin paikallaan.
Handley Page Halifax MkV 18.9.2014 12:12 Malli
Nostalgiaa!
Muistan joskus 80-luvun puolenvälin aikoihin lukeneeni liitokoneoperaatioista kertovan kirjan "Hiljaisten siipien sotaa" www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1021350 ja sen jälkeen kuolanneeni Hämeenlinnan Centrumin mallihyllyssä pitkään tätä rakennussarjaa.
Italerin Horsa tuli rakennettua makuuhuoneen kattoon vähän sen jälkeen, mutta tämän sarjan rakentaminen toteutui vasta muutama vuosi sitten Coastal Commandin versiona Revellin julkaistua sen uusintapainoksena.

Jostain syystä kovimmat kicksit saan tästä harrastuksesta edelleen silloin, kun rakennan jotain poikavuosina lukemiini kirjoihin liittyvää aihetta. (Guy Gibsonin Lancaster, Pierre Clostermanin Tempest, Johnny Johnsonin Spitfire jne. Näitä lempiaiheita on vielä odottamassa ainakin: Gato-luokan sukellusvene (Aja Ääneti, Aja Syvällä), Bristol Beaufort (Torpedolentäjät))

Mikko
Maalipurkkien sulkeminen 11.5.2014 22:42 Niksi
Jos purkin kannen pintoihin on jo ehtinyt kuivua maalia, puristimella runnominen saattaa taivuttaa purkin reunat sisäänpäin niin, ettei purkkia saa enää ikinä tiiviisti kiinni.

Näin muistan itselleni joskus käyneen, kun keksiin saman idean.
Patria Invi(n)cible X2025 19.5.2013 20:59 Malli
Se mitä tuolta koneen takaa näkyy Patrian tehtaita, ei ole kyllä yhtään Hallin hallien näköisiä. Eikä Hallissa ole tuollaista mutterilaatoilla päällystettyä plattaakaan tai tuon näköistä kuskia. :)

Onko Patrialla oma Skunk Works jossain? Hyvin ovat pitäneet salassa.

Mikko
Mustang P-51D 9.12.2012 12:48 Malli
"En tiedä mikä malli tämä on mutta Hasegawasta miulla on huomattavasti laadukkaampi käsitys."

Olisikohan kyseessä sama Hasegawan sarja, jonka itse olen kasannut joskus 80-luvun puolenvälin huitteilla? Voinut olla laadukas 30 vuotta sitten. Siinä ainakin oli tuo sama koneyksilö kyseessä, ehkä samat siirtokuvatkin.

Mikko
Matkalla tonttiin 14.10.2012 22:41 Malli
Eemil Jäntti kirjoitti:
Edittinä aiempaan kommenttiini tuli näin asiaa lisää pähkäillessä mieleen, että lentokoneteknisesti ohjaamattomana siivekkeet (kuten muutkin ohjainpinnat) yleensä keskittyvät.
Paitsi jos joku siiven läpi moottoriin menneistä kuulista on mennessään katkonut siivekkeiden ohjausvaijereita, niin miksei jopa kuvan kaltainen tilanne, jossa molemmat siivekkeet ovat poikkeutettu samaan suuntaan, voisi olla mahdollinen?

Myönnän, että menee saivarteluksi.

Olisiko kuski pakkopudottanut pommikuorman pois siinä välissä, kun moottori alkoi ensimmäisen kerran pysähtyä ja työntää savua?

Joka tapauksessa hyvän näköinen malli ja selvästi herättää ajatuksia ja mielenkiintoa, kun aiheuttaa tällaista keskusteluakin.

Mikko
Agusta Bell AB 212 ASW… 22.8.2012 20:09 Malli
AJ kirjoitti:
Jäin funtsimaan, että miten tuo extra 5+ tn on vaikuttanut hekon lentokäyttäytymiseen, varmaankin raskasta ohjata ja lentää…
Antti lienee tarkoittanut, että vahvistamalla runkoa maksimilentopaino on nostettu 5080 kiloon. (,joka on wikipediankin mukaan 212:n MTOW)
Ei viiden tonnin kopterin maksimipainoa tuplata ihan vain runkoa vahvistamalla. :)

Mikko
Agusta Bell AB 212 ASW… 16.8.2012 08:39 Malli
Hieno malli ja aihevalinnastakin annoin puoli tähteä lisää!

Varusmiehenä rajan 412-kopterien pyrstöjä vahanneena pisti tuossa silmään, että konetyypille ominainen pyrstöpuomin voimakas nokeentuminen on jäänyt puuttumaan. Nopean kuvahaun perusteella 212 on ihan yhtä paha tuossa suhteessa. Moottorien pakokaasut lämmittävät puomia, jolloin noki palaa maaliin kiinni oikein huolella.

Mikko
M247 sgt York_2 28.5.2012 21:59 Malli
AJ kirjoitti:
Paljonkohan M247 it-vaunufloppi maksoi amerikkalaisille veronmaksajille; vaikka vaunuja vaan valmistettiin 50 kpl:tta, niin kehitystyö lienee ollut kallista.
Googlella löytyi jonkun jenkkiupseerin YE-kurssin lopputyö, jossa todetaan rahaa palaneen 1,8 miljardia taalaa. Siitä rahasta saatiin projektin lopettamisen jälkeen 300-500 miljoonaa "pelastettua" niin, että niistä oli veronmaksajalle jotain hyötyä muissa aseprojekteissa. Loppu menikin sitten kankkulan kaivoon. Nämä ovat siis 80-luvun alun taaloina vielä nykyrahaa arvokkaampia. www.dtic.mil/cgi-bin/GetTRDoc?AD=ADA297415

Toisaalta tuo summa on vähemmän kuin yhden B-2 pommikoneen kokonaishinta. Ei ihme, että kylmä sota vei toisen supervallan konkurssiin.

Mikko