Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

CVN-65 valaistusapua?   25.3.2010 21:19
Yövalaistukseen vaikuttaa dramaattisesti sekin, mille aikakaudelle malli sijoittuu. Jossain vaiheessa (en uskalla arvailla milloin, ehkä vuoden -90 isossa remontissa (?)) on siirrytty NVG-yhteensopivaan valaistukseen, jolloin kokonaisuus on väkisinkin muuttunut totaalisesti.

Mikko
Antti Lappalainen kirjoitti:
Kalle Rantanen kirjoitti:
Voisihan se olla, mutta HA ja HB eivät kuitenkaan sovi tähän sarjaan.
Aivan totta, eli Hughes lienee todennäköisempi.
Mainittakoon vielä kuriositeettina, että 00-luvun alussa sotilasilmailuviranomainen ehti jo myöntää tunnuskirjaimet ja runkonumerot Maavoimien suunnittelemille helikopterityypeille:
KH Kuljetushelikopteri
TH Taisteluhelikopteri
JH Jatkokoulutushelikopteri

Näistä TH ja JH jäivät sitten hankkimatta ja KH nimettiin myöhemmin PV:n johdosta tulleen mahtikäskyn perusteella sekaannusten välttämiseksi NH:ksi. (jos joku on ihmetellyt esim. Revellin rakennussarjan siirtokuvissa olevaa KH-tunnusta, tässä tausta)
HH olisi sopinut tähänkin teemaan.

H-alkuisuudesta luovuttiin, koska Ilmavoimien suihkarikalusto sattuu myös olemaan H-alkuisia. NH:ta ei alun perin meinattu ottaa käyttöön sillä perusteella, että Nikitojen poistumisesta ei ole kamalan pitkää aikaa.

Mikko
panelirajojen korostaminen   15.12.2009 09:18
Mallarien keskuudessa muoti-ilmiönä oleva lentokoneiden panelirajojen liioiteltu(*) korostaminen on näköjään levinnyt 1:1-mittakaavaankin:

www.warbirdinformationexchange.org/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=32664&view=next

www.key.aero/view_news.asp?ID=965&thisSection=military

Hyvää Pikkujouluaikaa!

Mikko

(*) kyseessähän on makuasia. Tarkoitus ei ole alkaa aiheesta flame-sotaa. Omaan silmääni saumojen korostaminen usein särähtää, koska silmä ei oikeistakaan koneista niitä kovin selvästi poimi esiin.
MiG-15 bis ihmettelyä   22.10.2009 09:09
Eero Vainikka kirjoitti:
-Late-mallin puolesta puhuisi myös "radio altimeter antenna" (mikälie suomeksi…) oikean siiven tyvessä…
En tunne MiG-15:n avioniikkaa, mutta radio altimeter kääntyy suomeksi ihan suoraan "radiokorkeusmittari". Elikkä laite, joka mittaa koneen korkeutta maanpinnasta tutkaperiaatteella radiopulssin heijastumisajan pohjalta. Sitä käytetään normaalin ilmanpaineeseen perustuvan korkeusmittarin rinnalla, jotta vältytään ilmanpaineen muutosten ja/tai alla olevan maaston tuntemattoman korkeuden aiheuttamilta epävarmuuksilta.

Mikko
Ruiskumaalauslaatikko   2.8.2009 18:53
Michael von Bell kirjoitti:
Kokeilen tuossa jonkin aikaa sitten liesituuletinta kun en olut saanut tuota maalaukoppia vielä siirettyä muuton yhteydessä omaan paikaan. Kokeilun pääteeksi poistoputki toimi jälkipolttimena kun alcladin maalit sytty tuulettimessa, meinasi tulla p****t housuun oli nimittäin aikamoinen pamaus.
Hienoa, että kerroit tapauksesta. Olen vuosien mittaan lukenut yhden jos toisenkin nettikeskustelun tästä aiheesta. Joka ketjussa on aina varoitettu moottoreiden kipinöistä, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun oikeasti joku kertoi liuotinhöyryjen syttyneen.
Olin jo pitkän aikaa sitten kuitannut koko asian vanhojen akkojen juttuina. Tämän jälkeen olen viisaampi, jos joskus pääsen oman vetolaatikkoni rakentamiseen asti.

Mikko
AH64 Apachen maalaus   5.7.2009 19:22
Satunnaisesti valittu jonkun valmistajan "olive drab" taitaa mennä vähän turhan vaaleaksi, ainakin jos ei haeta jotain vuosikaupalla Persianlahdella kauhtunutta konetta.

ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_fs.htm tarjoaa "US helo drab" väriksi ainoastaan Xtracolorin sävyä, eikä ehdota muiden valmistajien sävyjä. (tosin jostain syystä värisävyn numero on tuolla X152, kun ainakin minulla olevan purnukan kyljessä sävy on X153. Jos ostat tai tilaat jostain, ole tarkkana ja katso, että värin nimi ja FS-numero on oikein).

Mikko
Fokker D.XXI Special Hobby   30.6.2009 17:23
Mikko Tuononen kirjoitti:
Marko Teerioja kirjoitti:
Miten tuo voisi olla totta? Mikä on "tehdasuusi", johon voidaan viitata ilman esikuvaa?
Hävittäjäkone ei ole kestokulutushyödyke, mutta tehdasuusi sekin on kun se valmistuu tuotantolinjalta, olipa kysymys (aikanaan) potkurikoneesta tai (nykyisin) suihkukoneesta.
Pidän perheeni leivänsyrjässä mm. tekemällä vastaanottokokeita tuotantolinjalta tuleville upouusille helikoptereille. Jos oikein tarkkoja ollaan, ne eivät missään vaiheessa ole täysin neitseellisen "tehdasuusia". Siinä vaiheessa, kun kaikki viimeisetkin osat on saatu paikalleen, on maalipinnoissa jo havaittavissa työn tai nestetäyttöjen mukana tulleita jälkiä. Tosin pieniä, mutta kuitenkin.

Asiaa korostaa kyllä se, että sotilashärvelin mattapintainen maali on herkkä kaikenlaisille jäljille, ja omaan silmääni sekin, että vastaanoton aikana koneesta syynätään joka ainoa paikka tarkasti.

Mikko
Tarjouksia   23.6.2009 19:13
Hannantsilla näkyy olevan ale, jossa on mm. suomalaiskoneita 1/3 alennuksella. Ainakin Hasegawan 1/72 Bf-109, I-16 ja Brewsteri ja Special Hobbyn 1/48 Fiat ja 1/72 Myrsky. Punnan kurssikin on aika alhaalla. Toisaalta firmalla on minusta yleensä ollut aika tyyriit postimaksut.

Meni lomarahoista iso siivu. Toisaalta kai sitä pitää tukea suomalaiskoneiden valmistamista jo ihan periaatteesta.

www.hannants.co.uk…Y=3&R=1&order[]=arrived+desc&order[]=code+asc&offset=100

Mikko
Airfix Fokker F-27   14.6.2009 17:28
Kummista muoteista oli kotoisin Revellin (?) laatikossa joskus 80-90 luvun vaihteen aikoihin myyty Ilmavoimien ja Finnairin siirtokuvilla varustettu julkaisu?

Mikko
Jens Viitala kirjoitti:
Onhan noita äänigeneraattoreita, joista saa höyrymoottorin äänen ja kun laittaa vielä savugeneraattorin, niin tunnelma on autenttinen.
Itselläni on ikuisuusprojektina RC-ohjattu Flower-luokan korvetti. Mietin siihen äänigeneraattorin laittamista, mutta joku asiantuntija oli höyrylaivalla matkustaneena tietävinään, että koneen ääni ei kuulunut edes laivan kannelle. Niinpä en vaivautunut.

Onko kellään muulla ns. varmaa tietoa asiasta?

Mikko