Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Tällä sivustolla on useitakin oikeita lentokoneinssejä. Tämä ei tiedä varmaksi, onko kermanvärinen väri pinnoitteen "alkuperäinen" väri vai ei. Epäilee kyllä vahvasti näin olevan. Eiköhän materiaali polteta kiinni metalliin lämpötilassa, joka on vähintään yhtä kuuma kuin mitä käytössä esiintyy.

Mallarille sillä ei luulisi olevan mitään väliä. Lentopalveluksessa olevassa hävittäjäkoneessa ei ole ikinä kiinni moottoria, jolle ei olisi penkissä tehty koekäyttöä, joten mallissa suutinten sisäpuoli on aina tuon värinen. Jos väri edelleen käytössä jotenkin merkittävästi muuttuisi, olisi kuvissa eri värisiä suuttimia samassa koneessa, sillä moottoreita ei mitenkään välttämättä vaihdella samaan tahtiin.

Mikko

(,ja nyt joku tietysti heti kaivaa jostain valokuvan, jossa suihkusuuttimessa on joku segmentti vaihdettu ja eri värinen kuin muut…)
Suomi NH-90 istuinjärjestely   21.8.2011 22:00
Moi,

maksimimäärä jakkaroita meidän koneissa on 16. neljä puolellaan ovien edessä ja neljä ovien takana. Oikealla puolella oven takana oleva (takaa laskien neljäs), ns. kuormamestarin istuin, on tyypillisesti käännetty nenä menosuuntaan.

Käytössä sitten hyvin usein jätetään molemmilta puolilta edestä laskien neljäs penkki pois oviaukkoa pienentämästä. Varsinkin oikealla puolella näin tehdään vieläkin useammin, koska penkki on pelastusvinssin edessä.
Edelleen, jos on tarkoitus koulutuksen tai muun syyn takia käyttää matkustamossa olevaa joystick-ohjainta, jolla konetta voi autopilotilla siirrellä leijunnassa, saatetaan kolmas penkki oikealta puolelta jättää myös pois.

Ainakin jossain välissä tuossa oikean puolen kolmannella jakkaralla pidettiin usein pelastuslauttaa (=iso keltainen laukun näköinen möhkäle), koska se on siinä nopeasti käsillä ja ko. penkki on tärinän vuoksi muita paikkoja vähän epämukavampi. Sitä, millaiseksi käytäntö on myöhemmin vakiintunut, en varmaksi tiedä.

Tuolin poistaa tai asentaa paikoilleen n. minuutissa, joten konfiguraatio saattaa muuttua ihan kunkin lennon tarpeiden mukaan.

Mikko
Piasecki H-21 A   11.8.2011 22:07
Moi,

en ole kyseisen konetyypin asiantuntija, mutta huutelen vieraisiin pöytiin aiheen vierestä ja nipotan viimeisessä kappaleessa olleesta ajatusvirheestä:

Helikopteri tarvitsee leijumiseen sitä vähemmän tehoa, mitä isompi roottorinkehän halkaisija on.
Toisin sanoen moottoritehon lisääminen ja roottorin halkaisijan kasvattaminen olivat samaan suuntaan vaikuttavia parannuksia. Ei pidä siis ajatella, että lisäteho olisi mahdollistanut roottorinlapojen pidentämisen.

Mikko
Kynäruisku   20.12.2010 20:31
Ei pidä unohtaa sitäkään vaihtoehtoa, että samassa ajassa kuin tekee nettikauppaan tilauksen tai roudaa itseensä kauppaan paikan päälle, kynäruiskutelineen rakentaa esim. vanhasta rautalankahenkarista vääntämällä.

Minulla on sellainen. Sairaan ruma, mutta tekee tehtävänsä. Jalustana on laudanpätkä, johon on lisäksi tehty isolla poralla muutama erikokoinen reikä, joissa maali- ja liimapurnukat pysyvät turvallisesti pystyssä.

Eipä siinä isoja rahoja säästänyt, mutta rakentelu ja näprääminen tavallaan kuitenkin liittyy tähän harrastukseen. (niin tietysti liittyy nettikaupoissa surffailu ja/tai harrastusliikkeissä ihmettelykin.)

Mikko
Karjalan Arska kirjoitti:
Mikko Pietilä kirjoitti:
Osaako joku Hannantsia viime aikoina käyttänyt muistella, koska niiden "New Website" on tullut käyttöön?
Mikko
Muistaakseni tämän vuoden alkupuolella.
Viime yönä tulleen mailin mukaan Hannants kehottaa peruuttamaan sellaiset kortit, joilla on tehty heiltä ostoksia 23.3.2010 jälkeen.

Mikko
Osaako joku Hannantsia viime aikoina käyttänyt muistella, koska niiden "New Website" on tullut käyttöön?
Viime tilaus sieltä näkyy olleen 2009 kesäkuussa, mutta ei ole kuvan palaa, onko se ollut "uuden" vai "vanhan" sivuston aikana.

Mikko
Vilnan mallikaupat   23.9.2010 12:38
Tästä ei varmaan paljoa ole apua, mutta anyroad;

Noin 8 vuotta sitten Vilnassa viimeksi käydessäni "Bernardinu Gatve"-kadun itäpään tienoilla, samoilla nurkilla kuin katedraali, oli vanhan kivitalon kivijalassa antiikkiliikkeen takahuoneessa myynnissä mallikirjallisuutta ja malleja.
Kirjat olivat lähinnä liettuaksi ja venäjäksi. Malleissa oli paljon muovipussiin pakattuja idässä ikivanhoilla muoteilla valettuja sarjoja pilkkahintaan.
Itse ostin parilla eurolla pussin, josta syntyi kaksi Frogin vanhoilla muoteilla valettua Fairey Gannettia, kunhan teki toisen fillarit sisällä ja potkurit "pyörimässä". Muovi tosin oli hassua taloussuklaan ja bakeliitin välimuotoa.

Ehkä enemmän kuriositeetti kuin se, mitä kysyjä hakee. Kuitenkin, jos pyörii noilla nurkilla, kannattaa pitää silmät auki.

Mikko
Hummelin punavalkoiset kepit   29.6.2010 20:04
Jukka Purhonen kirjoitti:
Mutta tykistön perusopinnot käyneenä voin kertoa, että tämän tapaisia keppejä käytetään tykin sivusuunnan kiinnityspisteenä.

Jatkokeskustelua varten kysymyksiä:
- kuka aiemmin asiasta kuulematon pysyi ymmärsi?

Jukka
Itseäni on pitkään ihan oikeasti kiinnostanut, miten tykit suunnataan maaliin, mutta en vielä kolmannellakaan lukemisella ymmärtänyt tuota selostusta.

- mikä on kiertokaukoputki? Osa tykkiä vai erillinen instrumentti?
- milllä suunnat määritetään? Kompassilla magneettisesti? kartalta kiintopisteillä? jotenkin muuten?
- mikä on "suuntakehä"?
- mitä nuo piirulukemat tarkoittavat?
- jne.jne.

Löytyykö sama selostus esim. netistä jostakin, kuvien kanssa ja yleiskielellä?

Älä ota tätä vi**uiluna. Yritit sentään selittää asiaa meille maallikoille. Kiitos.
Näitä intin juttuja, joille on joskus 100 vuotta sitten kehitetty ihan oma sanastonsa, ei ole helppo selittää. Tämäkin juttu varmaan vaatisi pienen kirjan verran selostusta.

Mikko,

joka sentään palveli intin viimeiset 6 kk rannikkotykistössä ja jopa kerran kuuli, kun talon takana ammuttiin tykillä!
Itselläni on ikuisuusprojektina Nikon tarjoamien vaihtoehtojen välimuoto. Rakentelen sitä RC-vehkeeksi enimmäkseen sarjan osista. Toisaalta aika pienitöisilläkin trimmaamisilla ja puukon käytöllä moni paikka parantaa ilmettään huomattavasti.
Työtä vaan siinä on sen verran paljon siinä vaiheessa, kun alkaa rakennella kamaa kansille, että muut nopeammat ja selkeämmät projektit tykkäävät mennä oikealta ohi.

"Julma meri", sekä kirja että elokuva, ovat välttämätön oheisvirike tuomaan rakentelumotivaatiota!

Linkkejä:
www.steelnavy.com/Sackville.htm
www.cbrnp.com/RNP/Flower/MODELS/Lessons_learned.htm
www.cbrnp.com/RNP/Flower/

Tässä on hyvä kirja, vaikka käsitteleekin vähän eri alatyyppiä:
www.play.com/Books/Books/4-/280218/The-Flower-Class-Corvette-Agassiz-/Product.html
(Jos omatunto venyy, sen voi myös löytää PDF:nä netistä.)

Mikko
Onko ne muuten hurmahousut vai hurmehousut? Jälkimmäinen tuntuisi värin puolesta loogisemmalta nimitykseltä.

Mikko