Pienoismallit.net

Mikko Pietilä

Ryhmärakentelu: MiG-15UTI   30.5.2015 15:22
MU-1:n merkinnöistä mitattua:
Ilveksen maksimimitta hännän kärjestä etutassun kärkeen: 834 mm
Ilveksen takana olevan ykkönen: 83*566 mm vasen kylki, oikea kylki 85*566 mm
Heittoistuimen varoituskolmion sivu 210 mm ja sen alla olevien VAARA-tekstien korkeus 20 mm (kolmio voi heittää viisi milliä suuntaansa, jäljellä oli lähinnä alumiiniin syöpynyt jälki).
Siipikokardin halkaisija (oli hankala mitata, voi olla virhettä): 820 mm
Runkokokardin halkaisija: 620 mm
Takarungon MU-1 tekstin korkeus: 250 mm

Tuota eturungon korkeutta en oikein ymmärtänyt, mutta sen pintalevyn, jossa ilves ja ykkönen ovat, korkeus levysaumasta saumaan tuulilasin takapaarteen kohdalla oli 958 mm.
Ryhmärakentelu: MiG-15UTI   29.5.2015 10:01
Kimmo Siika kirjoitti:
[/url]

Rupesin ajankuluksi piirtämään mukeloon 1/32 kuvia.. Rekisteri ja kokardit ovat "helpot" mutta ilveksen ja heittoistuin tarran koko on hieman hukassa? jos joku tietää minkä kokoiseksi nuo kuuluu skaalata niin tieto olisi mukava asia =)
Ja olenko olettanut heittoistuin tarran oikean malliseksi?? käytin MIG-21 olevaa mallina?
Ja mitä muuta tuohon olisi hyvä piirtää?? =)

Kimmo
Auttaisiko, jos merkintöjä (tai niiden rippeitä) kävisi MU-1:stä mittailemassa? Se onnistuisi ilman isoa vaivaa. Kerro vain tarkasti, mitä mittoja tarvitset.

Mikko
Asko Karjalainen kirjoitti:
Mielenkiinnon vuoksi…linkissä olevassa siirtokuva-arkissa on vasemmalla ylhäällä "löytöpalkkio". Mihin tämä liittyy?
Veikkaanpa, että oli lisäpolttoainesäiliön kyljessä. Vaikka koneesta pudotettu lisäpalli ei varmaan käyttökunnossa ollutkaan enää maahan osuttuaan, niin siinä lienee ollut 10 saksanmarkan edestä strategisia materiaaleja tai uudelleen käytettäviä komponentteja.
Suomi-Beaverin väri   16.12.2014 18:34
Ilmavoimien Koelentokeskuksessa Hallissa oli seinällä muistoesineenä Beaverin kyljestä leikattu kappale. Välitöntä pääsyä minulla ei sen luokse nyt ole, mutta ei se minusta kyllä ainakaan hopeanvärinen ole. Väittäisin, että harmaa.
Classic Airframs   4.11.2014 21:50
Onko tuossa Blenheimissä joku erityinen sudenkuoppa vai onko se vain tasaisen epätoivoinen?
F4U Corsairin eroavaisuudet   19.9.2014 20:01
Täällä on nyt Corsair-tietäjiä liikkeellä niin heitän kysymyksen (,jota olen joskus ennenkin ihmetellyt saamatta vastausta) taas ilmaan:

Onko joku syy tai tekninen tai historiallinen peruste sille, että (valokuvista ja AJ:n mainitsemista askelmakoloista päätellen) Corsairin ohjaamoon kiivettiin oikealta puolelta vastoin vallitsevaa käytäntöä, jonka mukaan lentokoneen ohjaamoon kiivetään samalta puolelta kuin hevosen selkään?

Mikko
Star Wars   4.9.2014 14:41
Miksi Fine Molds tuhoaisi muotit sen sijaan, että myisi ne Bandaille?
Eemil Jäntti kirjoitti:
Yksi käännös sanalle "hack" on myös: sekatyöläinen. Ehkä tällä tarkoitetaan koneen käyttöä mitä erilaisimmissa virman hommissa?
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Olen ollut siinä uskossa, että lentokoneiden yhteydessä tuo termi (esim. "squadron hack"), jolla on usein tarkoitettu sekalaisessa kevyessä yhteyskonekäytössä olevaa pientä tai vanhentunutta konetta, tulee briteille hevosmaailmasta.
Siellä se tarkoittaa yleiseen matkantekoon ja maastoiluun käytettävää hevosta, usein vanhempaa ja rauhallista pollea.
kts. en.wikipedia.org/wiki/Hack_%28horse%29
Näyttää ihan samalta perus Iwata-kopiolta kuin mitä, esim. Biltema myy 3 euroa halvemmalla. "Neula" on se reilut 10 cm pitkä toisesta päästä terävä ohut metallitanko, joka löytyy (jos löytyy) kun ruuvaat sen takaosan auki. Jos sitä ei tosiaan siellä ole, ainoa järkevä toimenpide on lähettää ruisku takaisin kauppaan. Jos neula sieltä kuitenkin löytyy, tarkista että se ei ole irti vaan liikkuu liipaisimen mukana.

Mistään muualta et järkevästi saa 25 euron ruiskuun varaneulaa ostamatta toista samanhintaista ruiskua.

Ja et ole ostanut paskaa, vaan hinta-laatusuhteeltaan hyvän perustyökalun, jolla pystyy tekemään monta juttua ihan hyvin. Ehjällä sellaisella siis.

Mikko
Kynäruisku   8.5.2014 08:38
Janne Markkanen kirjoitti:
Eka ruisku minulla oli Bilteman Iwata-kopio, joka kesti melkein yhden mallin ennenkuin suutin murtui.
Sen ruiskun kanssa olisi kannattanut mennä Bilteman palautustiskille. Niissä on tekovikaisia joukossa. Minulle kävi ihan samalla tavalla. Ekaa kertaa ruiskua putsatessa se pikkuruinen suutin murtui avatessa. Biltemannin myyjälle piti olla tiukkana, kun yritti syyttää, että olin runnonut sen rikki kädettömyyttäni, mutta uuden antoi tilalle. Toinen samanlainen on kestänyt käyttöä toistakymmentä vuotta.

Mikko