Pienoismallit.net

Juha Suomalainen

McDonnell Douglas F-15C 22.11.2022 11:19 Malli
Hyvältä näyttää! Huomio kiinnittyi ECM-podiin ja sen sijaintiin. En äkkiseltään nimittäin muistanut nähneeni kuvia C-mallin koneesta jossa olisi ulommat siipiripustimet. Yritin etsiä niin netistä kuin omasta kirjahyllystä eikä osunut.

Parissa kirjassa löytyi piirroksia joissa on ulompi ripustin ECM-podin kanssa ikään kuin mahdollisuutena asentaa. Kyseessä oli A- ja C-mallin koneet. Mutta kuvia ei näkynyt. Vetäisin tästä nopean johtopäätelmän että kyseessä oli optio joka ei koskaan tullut käyttöön operatiivisiin koneisiin. Eli jos paketointi on vuodelta -79 niin säiliö on varmaan siellä sillä perusteella että sen ajateltiin tulevan käyttöön. C-malli taisi olla tuolloin vasta tulevaisuutta laivueissa ja ne oli varistettu A/B-mallin koneilla.

Jos jollain parempaa tietoa niin korjatkaa ihmeessä.
Grumman F-14D Tomcat 26.11.2020 10:50 Malli
Linkissä esimerkki "CAG birdin" ja rivikoneen värieroista.
www.seaforces.org/usnair/VF/Fighter-Squadron-31.htm
[/quote]

Kiitoksia linkistä. Sieltä löytyy aika paljon mielenkiintoista tavaraa. Yritin etsiä sieltä myös tietoa merijalkaväen koneiden vastaavista käytännöistä. Muuten taitavat olla aika samat käytännöt (Air Wing-tunnukset peräsimessä, laivuetunnukset jne.) mutta erikoisuus löytyy. Siinä missä navyn puolella modex-numero on keulassa CAG-birdillä sata-sarjaa (100, 200 tms.), USMC:n koneissa saattaa esiintyä tupla tai tripla nolla (00 tai 000). Linkin takana olevalta sivulta löytyi itseasiassa vielä kuva missä lentää VMAQ-2 Playboys laivueen EA-6A ja EA-6B Prowlerit vierekkäin. Toisella tuplanolla ja toisella triplanolla. Kuva siis ajalta kun VMAQ-2 sai olla vielä Playboys. 90-luvulla poliittinen paine kasvoi liian suureksi vaihtaa laivueen nimi. Mutta tietääkö joku käytännön tämän tupla/triplanollan takana?
AH-1W Super cobra 26.2.2020 16:45 Malli
Ei tämä maalaus oikeastaan kovin pahasti huti mene. Kokonaan harmaata maalausta käytetään nykyään merijalkaväen Cobrissa. Mainittu kolmivärinen maalaus taisi olla käytössä USMC:n Cobrissa enemmänkin 80- ja 90- luvuilla, ehkä myöhemminkin. Joten hyvin mahdollista että kyseinen yksilö on lentänyt myös tässä harmaassa maalauskaaviossa.
Douglas A-4E Skyhawk 31.10.2019 20:09 Malli
Pauli Mannisto kirjoitti:
Ei ole tietoa onko noita käytetty. Ilmeisesti totta on kuitenkin se että teknisesti yhdistelmä on mahdollinen ja että VC-5:n koneita / pilotteja rotatoitiin Vietnamin sodan aikana sotatoimialueella.
Edellisessä viestissäni mainitussa Ospreyn A-4 kirjassa on myös taulukko Skyhawk-laivueista jotka osallistuivat Vietnamin sotaan ja tämän mukaan VC-5 ei Vietnamissa lentänyt ainakaan yksikkönä. Koneita ja pilotteja varmaan siellä nähtiin.
Douglas A-4E Skyhawk 31.10.2019 20:00 Malli
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Juu, pitäisi olla mikäli lehtitietoihin on uskomista. Jossakin (kun vielä muistaisi missä) alan lehdessä oli valokuva jossa A-4F laukaisi Shriken. Pitää varmaan slvittää toimivatko A-4set kimpassa esim EA-6 kanssa. AGM-45 mieltää ennemmin EF-105, F-105G, EF-4C tai F-4G siiven alle. Meni vähän ot:ksi.
Jatketaan hieman ot:lla. Äkkiseltään löytyi ainakin Modern Airborne Missiles (Bill Gunston, Salamander 1983) -kirjasta s. 134-135 kuva kun A-4C laukaisee Shriken koelennolla.

Lisäksi US Navy and Marine Corps A-4 Skyhawk Units of the Vietnam War (Peter Mersky, Osprey 2007) kirjassa sivu 96 on kuva kun A-4F laukaisee Shriken. Samalla sivulla ja edellisellä on lisäksi kertomusta Lt(jg) Denny Sappin lennoista Vietnamissa "Iron Hand"-tehtävissä joilla tuhottiin SA-2 ohjuspattereita. EA-6 tuesta ei tässä yhteydessä ollut varsinaisesti mainintaa mutta jäin käsitykseen että ainakin tässä tapauksessa ne lennettiin ilman. Toisaalta samassa mainittiin Iron Hand A-4-koneiden olleen osa suurempaa iskua joten tässä yhteydessä luulisi olleen myös EA-tuki mukana. Ja ajan jakso josta puhutaan on huhtikuu -72.

Mutta yhtä kaikki. Näyttää siltä että Shrike oli A-4 asevalikoimassa operatiivisesti eikä vain teoriassa ja testeissä.
F-4D Phantom II 14.9.2019 01:21 Malli
Phantomeita ei voi tehdä liikaa! Ei näitä helposti kyllästy katselemaan.

Kyselit aiemmin tuon SUU-42 säiliön mittojen perään. Innostuin kahlaamaan jokaisen omasta hyllystä löytyvän kirjan ja nettihakuja siihen päälle eikä mitään löytynyt. Mistä siis tiedon löysit? Mainintoja SUU-42:sen käyttämisestä Phantomeissa löytyi mutta edes yhtään kuvaa ei silmiini osunut. AC-130:sen siiven alle ripustettuna kyseisestä säiliöstä tuntuu kuvia kyllä olevan.

FAST FAC oli tosiaan ilmatulenjohtaja. Perinteinen FAC-tehtävä lennettiin pienillä, hitailla koneilla esim Cessna 0-2, mutta jollain alueilla oli ilmeisesti tilanne "kuumempi" jolloin todettiin tarvittavan nopeampia koneita jotka eivät ole niin alttiita maasta tulevalle tulitukselle. Nopeuksien kasvaessa huomattiin myös että tehtävään tarvitaan toinen miehistön jäsen. Aiemmin oli lentäjä hoitanut myös tulenjohdon mutta nyt huomattiin että tarvitaan erillinen tulenjohtaja. FAST FAC tehtäviä lennettiin ainakin aluksi (muistaakseni) kaksipaikkaisilla Grumman TF-9 Cougarilla ja F-100 Super Sabrella. Tämä nyt se mitä noin ulkomuistista tulee ja viisaammat saa lisätä.

Mitä lopputulokseen tulee niin hyvältähän tuo näyttää. En tiedä onko valaistuksesta johtuva mutta ehkä hieman silmiin osuu maalipinnan liiallinen kiiltävyys.

Kiitosta taas harvinaisemmasta koneyksilö/asekuorma valinnasta.
MiG-25 28.5.2016 16:21 Malli
Yefim Gordonin kirjassa Soviet and Russian aircraft in the middle east (Hikoki Publications) löytyy hieman juttua Irakin MiG-25:sta. Kirjan mukaan 1980 alkaen Irakiin toimitettiin ainakin 18 kpl MiG-25 koneita joista useimmat P-versioita ja joitakin tiedustelukoneita. Hävittäjät modifioitiin myöhemmin MiG-25PDS vastaaviksi. Vuonna -86 toimitettiin vielä 10 kpl MiG-25PD koneita. Eli tämän mukaan Irakin hävittäjä-foxbat alatyypit ovat P,PD ja PDS. PDM:stä ei mainittu mitän. Kirjassa on muutamia kuvia Irakilaisista 25:sta mutta ne ovat suurimmaksi osaksi otettu liittoutuneiden toimesta kun hiekkaan kaivettuja koneita löytyi kenttien laidoilta. Väripiirroksia löytyy myös muutamia. Tekstissä kuitenkin viitataan myös pariin muuhun kirjaan lähteinä joten ihan takuuvarmalta eivät nämäkään tiedot vaikuta. Muutoin suosittelen ko. opusta jos Irakin ja muiden lähi-idän maiden itä-peräinen kalusto kiinnostaa.
Ja mitä malliin tulee niin hyvältä toi näyttää. Oikein hyvältä.
F/A-18B Hornet 13.1.2016 11:54 Malli
Siivet lehden numerossa 4/88 oli tyyppiesittely Hornetista. Jutussa oli käytetty ilmeisesti samaa kuvaa kuin E-P:n mainitsemassa Rikets flygplanköp- JAS 39 Gripen-kirjassa joka tuolla yhden kuvan laidassa näkyy. Kuvatekstin mukaan "McDonnell otti myynnin tosissaan ja maalautti demonstraatiokoneeseen jopa Ruotsin tunnukset".

Eli tämän tiedon mukaan kyseessä ei siis ole what if-malli vaan yksi F/A-18B on todella lentänyt tre kronarin väreissä. Siivet lehden kuvaa katsoessa vaikuttaisi olevan ihan aito kuva. 80-luvulla trikit tuppasi olemaan hieman kömpelömpiä ja helpommin havaittavissa.

Joka tapauksessa hieno veto rakentaa Hornetti hieman harvinaisempaan asuun.