Pienoismallit.net

Juha Suomalainen

M: Kirjoja   28.12.2022 03:11
Lisätty uusia myyntiin
A: Ilmailulehtiä   17.12.2022 11:31
Ja uusi nippu jakoon joululukemiseksi. Samoilla spekseillä kuin aiemmin. Tällä kertaa suurin osa kuluvalta vuodelta eli löytyy paljon tekstiä Ukrainan tapahtumista. Lähtee ennen joulua paperinkeräykseen ellei joku nouda pois.

Juha
M: Kirjoja   8.11.2021 15:08
Seuraavat kirjat myyntiin:
-Suurimmat ilmataistelut. Alexander ja Malcom Swanston. Minerva 2010, 224 sivua. Hyvä kuntoinen 7€
-Soviet Cruise Missile Submarines of the Cold War. Edward Hampshire. Osprey, New Vanguard 260. 2018, 48 sivua. Kuin uusi 11€
-Aircraft Nose Art. JP Wood, Salamander 1996, 144 sivua. Kansipaperissa pientä kulumaa, muuten hyvä. 8€
-Airpower Ilmavoimat, Heikki Nikunen. Apali 2009 216 sivua. Hyvä. 12€
-Toinen Maailmansota, Wilmott, Messenger, Cross. WSOY, 320 sivua. 2005. Hyvä 8€
-Price of Vigilance. Attacks on American Surveillance Flights, Larry Tart & Robert Keefe.2002, 587 sivua. Pokkari. Kansissa hieman kulumaa, tyydyttävä 4€
-Ilmailun aikakausi, Ostelius, Seeve. Kustannustalo Helsinki. 1946. 406 s. Yleisteos ilmailusta jossa käydään läpi mm. toista maailmansotaa ja liikennelentämisen kehitystä. Kansissa huomattavasti kulumaa. Muutoin ok. 10€
-The Falklands Naval Campaign 1982. Campaign 361. Osprey Publishing. 2021. 96 sivua. Kuin uusi. 14€
-MiG Aircraft since 1937. Putnam. Bill Gunston & Yefim Gordon. 288 sivua. Kansipaperissa hieman kulumaa, muutoin hyvä kunto. 13€
Hintoihin lisätään postikulut. Myös nouto mahdollinen, kirjat Espoonlahdessa. Useamman kirjan ostajalle voidaan viilata kokonaishintaa hieman alemmas. Kuvia saa pyydettäessä.
Yhteydenotot yv:llä.
IT Lahtinen kirjoitti:
Mummonmökin rempan oheisprojektina raplattu Huussilaivueen pulja asennettu neomagneeteilla (huopanauloihin) ”private-toimiston” seinään.
Mahtava idea ja toteutus!

Itsellä oli alkanut pakkaaminen muuttoa varten ja sattumalta löysin aikoja sitten kasattuja malleja joiden en edes tiennyt olevan enää jäljellä. Pyyntö malleista tuli tänne juuri sopivaan hetkeen sillä vuorokautta myöhemmin olisivat varmaan lentäneet viimeisen lentonsa roskikseen. Mukava kun ainakin osalle tuli jatkoaikaa. Tuota kelpaa katsella ja ihmetellä täysistunnon aikana.
A: Ilmailulehtiä   23.6.2021 08:51
Annetaan n. 30+ kpl nippu ilmailulehtiä. Pääosin Air International, Airliners World ja Air Forces Monthly lehtiä vuosilta 20 ja 21 eli melko tuoretta tavaraa. Noudettavissa etelä Espoosta.
Nippu on aika iso ja painava joten lähtökohtaisesti en postita ellei ole valmis maksamaan postien lisäksi myös hieman lehdistäkin. Noudettuna ilmaista.
Lähtee muutaman päivän päästä paperinkeräykseen jollei kukaan halua. Yhteys YV:llä
Juha
Jouko Saari kirjoitti:
1. Tarkoitus on jättää rungon peräosa sarjan mukana tulevan telineen päälle noin sentin verran irti rungon etuosasta. Moottoria näkyy siis vain pieni kaistale. Kuvia noista rungon "leikkauspinnoista" löytyy huonosti. Yhden rakennetun pienoismallin kuvia löysin netistä ja Laukkasen kirjassa on yksi kuva, joka ei kuvausetäisyyden ja suttuisuuden takia paljoa valaise. Löytyisikö jostain kuvia noista rungon (F13-malli) katkaisupinnoista (detaljit ja väritys) ?
Jos yhtään auttaa niin squadron/signalin julkaisemista MiG-21 Walk Around part 1 ja 2- kirjoista löytyy muutama kuva. Valitettavasti ei vaan F13 mallista. Ykkösessä on pari kuvaa PFM-mallista moottorin vaihdossa ja ja kakkosessa useita värikuvia MF:stä.
Tarkempaa tietoa ei irtoa täältäkään. Hyllystä kuitenkin löytyy Squadron Signalin Ohio-Class Submarine On Deck-kirja. Ohio luokka on tietysti hieman tuoreempi mutta sävyt hyvin mahdollisesti sisällä samat. Vaalean vihreä on kuvien perusteella hyvin vaalea. Kirjassa on useammalla sivulla kuvia joissa on miehistön jäseniä päällään hiekka/khaki-värinen asu. Vaalean vihreä lähentelee jo tuota sävyä.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Eikös Tora Tora Torassa ole myös sisäkuvia B-17 koneesta. Saattoi kyllä olla 17E. Pitääkin tsekata. Autenttisuus on kysymysmerkki.

E-P
Katsohan myös Memphis belle. Sen kuvauksissa oli ainakin lentäviä B-17 koneita. Olivat tosin myöhempiä malleja kuin mitä hakemasi Fortress I. Mistä sitä tietää jos jotain mielenkiintoista siitäkin huomaa.
Hawk mk 51 ja mk 1   26.8.2019 21:25
Tero Tyni kirjoitti:
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mk.51 on Mk.50 -mallin vientiversio ja Mk.50 on taas Mk.1 johon lisätty asejärjestelmiä.
Kyllä brittien mk 1:ssäkin on asejärjestelmiä. Laukkasen kirja on hyvä referenssi.
Laukkasen kirjasta selviää että asejärjestelmät tulivat vasta modifioituun T1:seen jonka tyyppimerkintä oli T1A.

En ainakaan itse näe mitään suurempaa syytä miksi ei britti T1:stä pystyisi rakentamaan
suomalaista Mk.51:stä.

Mk.51A on sitten eri asia sillä siinä on Laukkasen kirjan mukaan Mk60 sarajan siipi. Paljonko se sitten ulkoisesti eroaa 50-sarjalaisesta, en tiedä. Joku viisaampi varmaan osaa kertoa.