Pienoismallit.net

Juha Suomalainen

M: Kirjoja   8.11.2021 15:08
Myynnissä seuraavat kirjat:
-Squadron Signal, F8F Bearcat Detail in Action, 80 sivua. Kunto Hyvä 7€ VARATTU
-Squadron Signal, MiG-21 Fishbed Walk Around osat 1 & 2 Kansissa hieman kulumaa, muutoin hyvä kuntoisia. Yhteensä 15€ VARATTU
- Squadron Signal, Messerschmitt Bf109 in Action. 80 sivua. In action 243. K Hyvä. 7€
-Toinen Maailmansota, Wilmott, Messenger, Cross. WSOY 2005, 320 sivua. K Hyvä 8€
-Airpower Ilmavoimat. Nikunen. Apali 2009, 216 sivua K Hyvä 12€. Yleisteos ilmasodan kehityksestä ensimmäisestä maailmansodasta nykypäivään saakka.
-JetLiner Glory. Morton. Motorbooks 1997. 112 sivua K Tyydyttävä. 6€. Hieman kulumaa lukemisen jäljiltä. Paljon värikuvia liikennekoneista.
-Mirage III, 5 & 50. Minidocavia 19. Beaumont. 80 sivua Ranskan kielinen. Kirjassa esitelty kaikki eri versiot ml vientiversiot. Hyviä kuvia eri käyttäjien Mirageista. 6€
-Military Rotorcraft, 2000, 160 sivua. Kunto hyvä, Kansissa hieman kulumaa. Kirjassa käyty läpi sotilashelikopterien kehitystä, tekniikkaa, järjestelmiä ja aseistusta. 6€
-Soviet Cruise Missile Submarines of the Cold War, Edward Hampshire, Osprey 2018, Kunto Hyvä. Kirjassa esitelty mm. Echo, Juliett, Papa, Charlie, Oscar ja Yankee-luokkien sukellusveneet ml. Kursk. 9€
-International Directory of Military Aircraft 1996/97. Hakuteos sotilaskoneista. Airlife 1996 188 sivua. Kulumaa lukemisen jäljiltä 4€
-Jane´s Aircraft Recognition Guide. Lentokoneiden ja helikopterien tunnistuskuvasto. 505 sivua. 1995 Kulumaa paljon. 3€

Postikulut ostajalle. Paketti lähtee kun rahat tilillä. Myös nouto. Kirjat etelä Espoossa. Useamman kirjan ostajalle voi tasata hintaa alaspäin. Kuvia saa pyydettäessä. Ovat myös myynnissä huuto.netissä jossa kuvat kirjoista. Jatkot YV:llä
IT Lahtinen kirjoitti:
Mummonmökin rempan oheisprojektina raplattu Huussilaivueen pulja asennettu neomagneeteilla (huopanauloihin) ”private-toimiston” seinään.
Mahtava idea ja toteutus!

Itsellä oli alkanut pakkaaminen muuttoa varten ja sattumalta löysin aikoja sitten kasattuja malleja joiden en edes tiennyt olevan enää jäljellä. Pyyntö malleista tuli tänne juuri sopivaan hetkeen sillä vuorokautta myöhemmin olisivat varmaan lentäneet viimeisen lentonsa roskikseen. Mukava kun ainakin osalle tuli jatkoaikaa. Tuota kelpaa katsella ja ihmetellä täysistunnon aikana.
A: Annettu Ilmailulehtiä   23.6.2021 08:51
Annetaan n. 30+ kpl nippu ilmailulehtiä. Pääosin Air International, Airliners World ja Air Forces Monthly lehtiä vuosilta 20 ja 21 eli melko tuoretta tavaraa. Noudettavissa etelä Espoosta.
Nippu on aika iso ja painava joten lähtökohtaisesti en postita ellei ole valmis maksamaan postien lisäksi myös hieman lehdistäkin. Noudettuna ilmaista.
Lähtee muutaman päivän päästä paperinkeräykseen jollei kukaan halua. Yhteys YV:llä
Juha
Jouko Saari kirjoitti:
1. Tarkoitus on jättää rungon peräosa sarjan mukana tulevan telineen päälle noin sentin verran irti rungon etuosasta. Moottoria näkyy siis vain pieni kaistale. Kuvia noista rungon "leikkauspinnoista" löytyy huonosti. Yhden rakennetun pienoismallin kuvia löysin netistä ja Laukkasen kirjassa on yksi kuva, joka ei kuvausetäisyyden ja suttuisuuden takia paljoa valaise. Löytyisikö jostain kuvia noista rungon (F13-malli) katkaisupinnoista (detaljit ja väritys) ?
Jos yhtään auttaa niin squadron/signalin julkaisemista MiG-21 Walk Around part 1 ja 2- kirjoista löytyy muutama kuva. Valitettavasti ei vaan F13 mallista. Ykkösessä on pari kuvaa PFM-mallista moottorin vaihdossa ja ja kakkosessa useita värikuvia MF:stä.
Tarkempaa tietoa ei irtoa täältäkään. Hyllystä kuitenkin löytyy Squadron Signalin Ohio-Class Submarine On Deck-kirja. Ohio luokka on tietysti hieman tuoreempi mutta sävyt hyvin mahdollisesti sisällä samat. Vaalean vihreä on kuvien perusteella hyvin vaalea. Kirjassa on useammalla sivulla kuvia joissa on miehistön jäseniä päällään hiekka/khaki-värinen asu. Vaalean vihreä lähentelee jo tuota sävyä.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Eikös Tora Tora Torassa ole myös sisäkuvia B-17 koneesta. Saattoi kyllä olla 17E. Pitääkin tsekata. Autenttisuus on kysymysmerkki.

E-P
Katsohan myös Memphis belle. Sen kuvauksissa oli ainakin lentäviä B-17 koneita. Olivat tosin myöhempiä malleja kuin mitä hakemasi Fortress I. Mistä sitä tietää jos jotain mielenkiintoista siitäkin huomaa.
Hawk mk 51 ja mk 1   26.8.2019 21:25
Tero Tyni kirjoitti:
Antti Lappalainen kirjoitti:
Mk.51 on Mk.50 -mallin vientiversio ja Mk.50 on taas Mk.1 johon lisätty asejärjestelmiä.
Kyllä brittien mk 1:ssäkin on asejärjestelmiä. Laukkasen kirja on hyvä referenssi.
Laukkasen kirjasta selviää että asejärjestelmät tulivat vasta modifioituun T1:seen jonka tyyppimerkintä oli T1A.

En ainakaan itse näe mitään suurempaa syytä miksi ei britti T1:stä pystyisi rakentamaan
suomalaista Mk.51:stä.

Mk.51A on sitten eri asia sillä siinä on Laukkasen kirjan mukaan Mk60 sarajan siipi. Paljonko se sitten ulkoisesti eroaa 50-sarjalaisesta, en tiedä. Joku viisaampi varmaan osaa kertoa.
Fokker D.XXI Mercury   29.5.2016 12:11
Suomen ilmavoimien historia 3A Fokker D.XXI-kirjasta löytyy koneyksilöiden historiikit. Sen mukaan 1.10.52 tehtiin kirjanpidosta isompi määrä poistoja. Mukana ainakin Mercury-Fokkerit FR-83, FR-92, FR-95, FR-98, FR-100, FR-108, FR-110, FR-116.
Näin pitkään ei koneilla kuitenkaan lennetty vaan kaikki on luovutettu varikolle varastoitavaksi 1945. Näistä viimeisenä FR-116 2.11.45. Tosin tämä yksilö on tehnyt laskuvaurion edellisen vuoden toukokuussa jonka jälkeen luovutettu Karhumäki Oy:lle korjaukseen ja sieltä varikolle.
Varmaa tietoa ei äkkiä löytynyt mutta saattaa olla että viimeinen lentänyt yksilö oli FR-110 joka luovutettiin varikolle 13.9.45. Lisää tietoa aiheesta löytyy mainitusta kirjasta.
"hakaristi"   22.1.2016 16:56
Oma käsitykseni Hasegawan ja aika monen muun valmistajan malleissa esiintyviin sinisiin risteihin on että syy löytyy Saksan ja Ranskan(?) lainsäädännöstä. Näissä maissa on hakaristi kielletty aika tiukasti joten valmistajat tekevät sitten näitä omia säätöjään jos eivät halua tehdä omaa painosta kannesta ko. maiden markkinoille.

Esimerkkinä voi mainita Revellin II maailmansodan aikaiset Saksalaiskoneet. Luftwaffella oli siipien ja rungon palkkiristien lisäksi musta hakaristi peräsimessä. Katsokaa Revellin pakkausten kuvia niin hakaristi puuttuu.

Lisäksi en muista törmänneeni koskaan kuvaan ilmavoimien koneesta jossa olisi nämä esitetyt siniset ristit. Ei se tietenkään merkitse sitä etteikö jossain koneyksilössä olisi voinut väliaikaisesti näitä ristejä olla mutta ei ainakaan siinä laajuudessa missä ne esiintyy mallivalmistajien mukaan. Muistan bonganneeni kuitenkin sinisellä ristillä olevista malleista mersuja, fiateja, brewstereitä, curtisseja jne.