Pienoismallit.net

Veeti

Sd.Kfz.223 Leichter… 2.4.2017 17:21 Malli
Moi,

Rakennus- ja maalausjälki näyttävät hyvältä. Vaaleilla maaleilla vaaditaan tosiaan monta maalikerrosta. Washeiksi suosittelen emalipohjaisia esim. AKlta, Vallejon akryylisten sijaan. Akryyliwashit käyttäytyvät kuin enemmän laimennettu maali, eli ne eivät keräänny koloihin yms., mihin ne kuuluvat, yhtä hyvin kuin emaliwashit.

Pyöriin voisi myös levittää washia.

Varusteet tuovat eloa malliin, mutta niiden maalauksesta seuraavasti: Teräskypärä aavikonkeltaiseksi, kenttäpullojen alaosat ruskeiksi ja yläosat vihreiksi, ja jerrykannut aavikonkeltaisiksi. Akryyliwashit toimivat erinomaisesri pressuihin, laukkuihin ja muihin vastaaviin.
M4 Sherman 3.3.2017 11:14 Malli
Todella hyvin onnistunut malli! En keksi muuta kehityksen aihetta kuin että kuraroiskeita voisi olla enemmän alarungossa ja vähemmän kannen päällä. Simppelillä lyijykynällä saisi konekivääreihin metallisen kiillon. Hylsyt ovat hieno lisä.
"Wasserbomben, tiefer… 15.2.2017 10:50 Malli
Mielestäni todella hieno idea ja hyvin onnistunut toteutus. Itseäni eivät haittaa nuo edellämainitut epäkohdat, mm. valopilkut syvyyksissä näyttävät minulta kaukaisempien syvyyspommien räjähdyksiltä. Mutta eniten miellyttää itse idea, joka on kiinnostava ja hyvin keksitty. Tälläistä korkeussuunnassa etenevää dioraamaa en ole ennen nähnyt.
T-26/R-35 22.12.2016 18:05 Malli
Takaosasta en saanut kännykkäkameralla kuvaa kun ei pystynyt tarkentamaan siihen.

Pigmenttejä en omista kovin montaa sävyä mutta kyllä niitä on paria sävyä, kuvissa eivät varmaan erotu niin hyvin. Halusin aika kevyen pölytyksen.

Kiitos kommenteista.
T-26/R-35 18.12.2016 10:03 Malli
Kommentoikaa edes vähäsen, ei pelkistä numeroista mitään hyötyä ole!
Mark IV Tadpole 5.8.2016 19:10 Malli
Lisään pian parempia kuvia vaunusta ja vinjetistä

Edit: ei taida tullakkaan
SO-75 29.7.2016 01:13 Malli
Kiitos kommentista.

Vaikuttaa todellakin että joissain kuvissa tykki on maalattu harmaalla kun taas loppuvaunu on toista väriä. Tämä tukee teoriaa kahdesta vaunusta.

Tämä konversio oli hauska tehdä, joten heti kun saan käsiini 1/35 T-26:den niin teen saksalaisen PaK 98/38 auf T-26 :den.
Beutepanzer KV-1(r) 12.7.2016 14:22 Malli
Kiitos Petri.

Pidän tuosta sinun vallatusta KV-2:sta paljon, todella hienosti säistetty. Samainen vaunu isolla hakaristillä kävi myös mielessä kun mietiskelin minkä KV:n ottaisin aiheeksi.

ps. totta puhuen malleja valmistuu niin tiuhaan tahtiin näin lomaaikaan etteivät kaikki ehdi näytille tännekkään ;)
Beutepanzer KV-1(r) 12.7.2016 01:07 Malli
Kiitos kaikille kommenteista.

Jani, vinjetti on harkinnassa, jos onnistun saamaan käsiini hyvän figusetin niin teen yhdessä oikean vaunun kuvissa näkyvistä hetkistä, jossa miehistö poseeraa vauriotuneen tiiliseinän edessä. Kiitos nimiselvennyksestä, joskus suomenkieliset termit jäävät välistä kun käytän niin paljon englantia.

Pekka, en tiedä tavaroiden kiinnityksistä, näin ovat tynnyrit oikeassakin vaunussa ja jyhdessä kuvassa makaa jerrykannu täysin vapaana vaunun päällä. Kuvistä olen kyllä päätellyt sen, ettei vaunu vaikuttaisi olevan etulinjassa, pikemminkin jossain reservissä tai vastaavaa, jossa ei tarvitse tornin liikkumuskykyä kyseenalaistaa. En tiedä tosin varmuudella.

Mikko, ruostetta oli alkuperäisissä suunnitelmissa paljon, mutta öljyillä sähläämisen jälkeen en halunnut vaarantaa niitä käyttämällä tääs ohenninta, enkä omista ruiskua josta voisi suojakerroksen päälle suihkauttaa. Pientä ruostevalumas kuitenkin tornin sivuilla pulteista ja näköaukoista.
ELC AMX 90 bis: Vihdoin valmis 5.7.2016 14:39 Rakennusblogi
Todella hyvä idea, omiltakin WoT-ajoilta ELC oli yksi lempivaunuista. Pidän pienista ja keveistä vaunuista yleensäkkin, monien maiden ilmakuljetettavat vaunukokeilut ovat tuottaneet erikoisia tuloksia.

En ole itse kokeillut skrätsäilya, tosin on semmoinenkin projekti mielessä. Ei se ainakaan helpolta näytä, mutta en sinun mallissasi näe virheitä. Näyttää ihan esikuvaltaan. Nyt kun Googlea katselen niin muutkin ELC-versiot näyttävät aikas sympaattisilta :D.

Hienosti olet myös saanut värin kohdalleen. Lokasuojiin olisi voinut laittaa vähän lisää samanlaista pölyä kuin telakoneistossa, mutta se on makuasia. Toinen makuasia on että olisin laittanut vähän tummaa washia joihinkin paikkoihin. Mutta se on edelleenkin suhteellista.

Kuvaaminen on hiukan kyseenalaista mutta ei minulla ole asiasta mitään varaa sanoa.

Dioraama on mielestäni erittäin onnistunut.

En ole ennen mitään malleja arvioinut(enkä tätäkään tähdillä), joten tätä ei kannata ottaa kovin vakavasti.

Hieno vaunu siis! Toivottavasti pääsee kunniapaikalle hyllyssä. Lisää tammöisiä vekottimia, harvinaisimmat ovat kiinnostavimpia ja prototyypeiksi jääneet erikoisimpia.