Pienoismallit.net

Rane

Perustietoni

Harrastanut mallailua
Yli kymmenen vuotta

Lisää minusta

Mallailuhistoriani noudattaa niin tuttua kaavaa jottei sitä tässä kannata kovin tarkasti kertoa, mutta lyhyesti: Pikkupoikana lentokoneita kertaistumalla valmiiksi (ja yllätys yllätys, maalaamattomana). Sitten kiinnostus siirtyi enempi laivapuolelle (muovimalleja kumminkin). Kymmenien eritasoisten tekeleiden jälkeen harrastus 70-luvun alkupuolella hiipui ja lahjoitin koko kokoelmani pois enkä enää uskonut palaavani tuon harrasteen pariin.

Mutta vuonna 1984 näin jossakin kuvalehdessä mainoksen Hellerin Pamir-laivasarjasta Mieleen alkoivat nousta ne monet aikoinaan haaveiksi jääneet mallit ja pääkopassa alkoi viritä ajatus, mitäs jos kokeilisi uudestaan! Hiukan vanhempana taidot saattaisivat olla paremmat - tai sitten ei. Ei siis muuta kuin kuvastoja tilaamaan.

Puumalli Lilla Dan näki päivänvalon 1988 vuoden näpertelyn tuloksena ja samana vuonna aloitin puisen Cutty Sarkin rakentamisen. Se pohjautuu G. F. Campbellin legendaarisiin piirustuksiin ja aihiona on Billing Boatsin perussarja. Tämä on erinäisten viivästymisien takia edelleen pääprojektini. Titanic tuli tehtyä siinä sivussa.

Miksi tällaista maakrapua kiinnostavat laivat? Purjelaivoissa eniten viehättää niiden persoonallisuus ja köysistön näennäinen sekamelska ja samalla kuitenkin täydellinen johdonmukaisuus. Lisäksi laivat ovat aina yksilöitä. Mallailualueena laivat, siis myös konevoimalla kulkevat, näyttävät olevan kuitenkin pienemmällä harrastajapohjalla kuin lentokoneet, tankit ja autot.

Olen tehnyt myös tilaustyönä historiallisen tehdasalueen mallin ja eräs kutkuttava aihepiiri onkin rakennusarkkitehtuurin historiallinen kuvaus mallailuna sekä myös 3D-grafiikkana.

Suosikkiaiheeni

Uusimmat rakentamani mallit

Vieraskirja

Kane kane eiku siiiiis Rane Roll
Upeeta jälkeä tuon ison C.S:n kanssa. Pilssipumppu eritoten tosi hieno. Vielä hiukan sarkaa edessä.. =)
Rane 27.7.2010 13:21 Vastaa lainauksella
Iso CS on muuten alotettu kesällä 1988! Siihen aikaan BB:n sarjoja sai vielä niin että sai erikseen perussarjan (puuosat) ja muun tilpehöörin. Hankin vain perussarjan ja erikseen sellaisia lisukkeita joita hyvällä omallatunnolla voi käyttää, kuten esim. naakeleiden tapit, blokeja ym. Projekti oli vuosikaudet huilimassa. Tänä keväänä urakoitsin noiden jäkkiharusten kanssa, ne kun on ollut varsinainen riippakivi. Nyt vielä blokit raakoihin niin sitten se on lähes pelkkää "narujen " asentelua. Piti yrittää saada laiva valmiiksi ennen kuin isoveljensä restaurointi tulipalon jäljiltä, vaan en ehtinyt.
Mitäpä sitä kiireellä pilaamaan töitään. :) Minulla odottelee laatikossa 1:100 Le Soleil Royal, ja sen kermakakun kimpussa vietänkin luultavasti vuosikausia. Harkitsen sen sarjan osalta silmäkiekkojen ja plokien korvaamista vähän laadukkaammilla osilla.