Pienoismallit.net

HannuL

Sukhoi Su-2R 8.5.2020 22:00 Malli
Hyvin onnistunut malli harvinaisemmasta aiheesta. ICM:llä tosiaan on ärsyttäviä ratkaisuja rakenteisiin. Usein joutuu rakentamaan moottorit kaikkia yksityiskohtia myöten.
Valmet Vihuri 13.4.2020 18:19 Malli
Kyllä on paras Vihuri mitä on kuunaan nähty. Oma ainakin kalpenne rinnalla. Tämä ansaitsi jo viikon mallin tittelin ottaen huomioon homman hankaluuden.
Kauppareissu 8.4.2020 19:30 Malli
Hyvin tehtyä mustaa huumoria.
Valmet Vihuri II 4.4.2020 17:45 Malli
Esa Määttä kirjoitti:
Mika on kyllä oikeassa siinä että lähes kaikki mallisarjat ovat rakennettavissa. Riippuu hieman mitä tavoittelee, mihin on tyytyväinen ja mitä rakentaa. Jokeen haudattu tankki huonosta lähtökohdasta ei ole niin työläs kuin täydellinen replika. Teemullakin on hyvä pointti: jos se kauempaa näyttää esikuvaltaan. Eli mihin tarkoitukseen malli on rakennettu. Tamperen näyttelyssä oli mahdoton määrä pikkuisia lentsikoita kertomassa Suomen ilmavoimien historiaa. On jopa tarpeetonta vaatia että tässä yhteydessä jokaisen niitin ja naarmun pitäisi olla kohdillaan. On tämä hieno harrastus kun voi loihtia ideoita todeksi, kertoa tarinoita, materialisoida historiaa ja tehdä jopa taidetta.
Hyviä näkökulmia. Vihuri on kamala jos sitä vertaa tämänkin sivuston parhaisiin malleihin ja myös digikamera on armoton virheenpaljastaja. Tuolla hyllyn päällä Myrskyn ja Mersun välissä kaukaa katsottuna malli tosiaan näyttää Vihurilta siinä missä vieruskaveritkin esikuviltaan.
Mig-21 BIS 31.3.2020 13:05 Malli
Oikein hyvä malli. Kameran valkotasapaino tms. ei liene kohdallaan kun kuvat ovat noin sinisävyisiä.
Valmet Vihuri II 31.3.2020 13:02 Malli
Tämän mallin rakentamisessa ei ollut oikeastaan mitään nautinnollista. Masokistimallailua. Seuraava malli olkoon sellainen, joka menee kasaan laatikkoa ravistamalla.
Mirage F1 30.5.2019 11:38 Malli
Hieno aihevalinta.

Tuohon AZ-malliin saa siirtokuvia esim. Aviationmegastoresta:

www.aviationmegastore.com…aft-scale-modelling-decals/product/?action=prodinfo&art=68498
Fokker D.XXI 28.2.2019 10:47 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Joo, on se PM turkkilainen.

Toinen juttu on se, että onko tämä Matchbox-malli PM-kopio, vai onko se ikivanhan Frog-mallin kopio?

Kertokaapa te paremmintietäjät totuuden.

yt.
MK
Matchbox on PM-kopio, jossa on joitain osia kopioitu Frogilta mutta ei läheskään kaikkea. Lisää tarinaa linkeissä:

Scalemates
Modelingmadness
Repuclic P-47D Thunderbolt 3.2.2019 11:13 Malli
Kiitos kommenteista. Tämä oli sellainen metallipinnan harjoitustyö. Olen käytännössä havainnut, että pensselimallarille vanhat kunnon emalimetallivärit toimivat paremmin kuin akryylit. Esim. juuri tämä Humbrolin polished aluminium leviää pensselillä nätin tasaiseksi pinnaksi.
Blackburn Roc Mk.I 30.1.2019 11:06 Malli
Onnistunut toteutus. Plussaa vielä poratuista kk-piipuista. Aika näpertämistä tässä mittakaavassa. Mietin, että mihinköhän tätä olisi Suomessa käytetty. Varmaan tiedustelukoneena olisi toiminut, hävittäjäksi tuo lienee huono.

Olisiko tämän paikka what if-osasto?