Pienoismallit.net

HannuL

Korkeajännitys & Siivet   5.8.2008 17:52
Raimo Leino kirjoitti:
No varsinkin niitten alkuperäisten Korkkareitten piirtäjät ja kässäreiden kirjoittajat olivat melkein kaikki brittejä, joten…
Muistelisin jostain lukeneeni, että Korkeajännitys(Commando) olisi alunperin tarkoitettu eräänlaiseksi brittiarmeijan värväys/mainostuslehdeksi.
Vitsiketju   29.7.2008 13:01
Tankki Täyteen on hyvä sarja.
Matkalla avaruuteen?   29.7.2008 12:02
Raimo Leino kirjoitti:
Tsuhna kirjoitti:
Kannattaa tutustua Stanislav Lemin tuotantoon.
Asiaa pohditaan ainakin teoksissa Solaris, Eeden ja Voittamaton.
Olen lukenut noista kolmesta vain Solariksen ja se kyllä aikoinaan (lukioikäisenä) teki minuun vaikutuksen.
Tietysti Stanislav Leminkin sinänsä hienoissa pohdinnoissa (utopioissa?) on jarruna ihmismielen ja ihmisen mielikuvituksen rajallisuus. Eli kun luin Solariksen, niin lopputuloksena oli suunnaton ketutus, mutta toisaalta kuitenkin tarve saada lisätietoa asiasta - vaikka tämä asia onkin käsitelty vain vajavaisella ihmisälyllä. Minkäs teet, kun muunlaisesta älystä ja ajattelumallista ei ihmiskunnalla ole mitään käsitystä?
Lem on itse sanonut tekevänsä lähinnä parodiaa scifistä. Ainakin tuo Star Trek-tyylinen scifi on ollut kohteena, siis sellainen, jossa ihmiset ovat tekemisissä melkein ihmisten näköisten avaruusolioiden kanssa. Noissa jutuissahan ovat avaruuden asukit muuten kovasti ihmisen kaltaisia mutta niillä ihmeellisiä möykkyjä ja kasaumia naamassa.
Matkalla avaruuteen?   29.7.2008 11:54
Muistaakseni Konsta Pylkkänen on mitannut avaruuden pituuden ja leveyden. Hän antoi katseensa kiitää tyhjyydessä ja tietyin väliajoin hän merkkasi tupakka-askin kanteen kynällä etappimerkinnän. Kun katse viimein törmäsi seinään oli saavutettu avaruuden ulkolaita. Niin simppeliä se on.
"Pienet" ilmavoimat   24.7.2008 12:23
Minulla on Etelä-Afrikka vaihe päällä. Työn alla T-6 Texan Springbok-Casteel- tunnuksin.
Hakaristit?   24.7.2008 12:15
Martti Y. kirjoitti:
Hitlerillä oli ajatus koko kansalle soveltuvasta kansanautosta (volkswagen), mutta projektin tönäsi ihan käyntiin kait F. Porsche?
Tuo oli kai sitä kansallissosialismin sosiaalista puolta, autoilu voisi olla myös muidenkin kuin rikkaiden huvia.
Bf-109 G-10-Suomi versio?   27.3.2008 08:16
Jos tekee What if-mallin…
O: Humbrol 209   28.2.2008 17:47
Sattuisiko kellään olemaan Humbrolin 209 Fire Orange-väriä ja halua luopua siitä korvausta vastaan? Tai tietäisikö joku saako sitä jostain suomalaisesta kaupasta. Kuivalaisella ei näyttänyt olevan.
Ihan mille tahansa metroasemalle?
Amodelin laatu?   24.2.2008 16:58
Minun tekemissäni A-modelin malleissa on ollut runsaasti valupursketta ja muuta ylimääräsitä muovia. Kun nuo on saanut hiottua/veistettyä pois ovat mallit olleet kohtalaisen mittatarkkoja. Kokeile sinäkin viilalla, hiomapaperilla ja askarteluveitsellä, sieltä saattaa paljastua alta aivan kelvollinen malli.