Pienoismallit.net

HannuL

Mersun siipitykit   24.5.2011 18:37
Mielestäni ne olivat tuota samaa RLM76:sta kuin koneiden alaosatkin.
Uusia Suomi-malleja tulossa   27.3.2011 21:12
Kun meillä nyt on jo Myrskyt ja Pyryt olemassa niin koska saadaan kunnollinen Vihurì?
Piko juna 80-luvulta   27.3.2011 21:08
Terve Elina

Käsittääkseni mikä tahansa pienoisrautatiemuuntaja, joka muuntaa 230 voltin verkkovirran 12 voltin tasavirraksi olisi sopiva. Toisaalta vielä 1980-luvulla kaikki maahantuodut sähkölaitteet testattiin toisin kuin nykyään, joten olettaisin että itä-saksalainenkin muuntaja olisi riittävän turvallinen.

Piko valmisti tuolloin kahdenlaisia kiskoja. Muistaakseni PIKO JUNIORIT olivat ns. peltikiskoja, joihin ei välttämättä nykyisin löydy kovin hyvin lisää rataa. Peltikikiskon erottaa rautakiskosta siitä, että kisko on ikäänkuin ontto ja toisen kiskon liitintappi työnnetään toisen kiskon sisälle. Jostain kirppareita voi löytyä ko. kiskoja vieläkin. Parempilaatuiset kiskot olivat umpimetallia ja ne liitetään toisiinsa erillisellä liitäntäkourulla. Kirppareilla olen nähnyt jonkin verran myös 80-luvun Piko-vaunuja ja -vetureita.

Meillä tehtiin kotona itse myös erikoinen yhdyskappale, jolla voitiin liittää peltikiskot tavallisiin kiskoihin. Juotettiin vain yksi pelkiskon pala tavalliseen kiskoon ja siitä eteenpäin toiseen suuntaan oli toiset kiskot toiseen toiset.

Pienoisrautateillä voi ajaa melkein kaikkien valmistajien kalustoa sekaisin ja myös liittää niiden kiskoja toisiinsa. Aina kaikki ei sovi millilleen yhteen mutta se ei ainakaan meillä menoa haitannut. Poikkeus on Märklinin tuotteet, jotka on rakennettu kolmikisko vaihtovirtajärjestelmään. Myöskään Märklinin vaunuja ei voi käyttää muiden valmistajien radoilla ellei niihin ole vaihdettu eristettyja pyörien akseleita.
Minulle käytännössä ainoa mittakaava. Siinä pysyy hinta kohtuullisena eikä tarvitse hankkia ruiskua.
M: Myydään muutama malli   16.12.2009 11:10
YVE lähetetty
Käsittääkseni Schrägemusik korvasi juurikin takakk:n ja taka-ampujan. Se törötti ylös etuviistoon siitä kohdasta missä muuten olisi taka-ampuja.
Uusia Suomi-malleja tulossa   7.8.2009 21:51
Eetu Tahvonen kirjoitti:
En ole saanut käsiini kuin linkkiä, joten postaan sen -->

Vastatakseni uumoiluun siitä kuinka vertautuu lafkan vanhaan sarjaan:
No joo…
Jos vanha sarjansa on kovinkin susi, niin sitten tämä uusi voi hyvinkin olla parempi. Itse taidan jättää tuon aivan suosiolla ostamatta.
En ole varsinaisesti vakuuttunut. Nyt on kuitenkin jo vuosi 2009 ja ohjaamo käsittää istuimen ja pilottifiguurinm sekä detaljointi näyttää aika krouvin oloiselta (tsekatkaa linkin ketjun nelossivulta kk-kuhmujen toteutus, ei terve…). Siirtokuvien Suomi-aiheesta tottakai plussaa, ihan kansikuvaksikin valittu, mutta vähän nihkeeltä vaikuttaa, ei edes stencil-teksteja dekaaliarkilla, ja keskustelun perusteella niissäkin kohdistushäikkää.
Kiitos linkistä. Eipä tosiaan ole hankinnan arvoinen. Mielenkiintoista keskustelua tuolla brittisaitilla Suomi-Mersuista.
Uusia Suomi-malleja tulossa   18.7.2009 09:31
Onko joku saanut käsiinsä jo Airfixin uuden 1/72 Bf 109 G-6:n suomalaisilla kokarditunnuksilla? Näkyy jo joissain nettikaupoissa olevan saatavana. Mallinhan pitäisi olla new tooling eli oletettavasti paljon parempi kuin heidän vanha sataysin G-mallinsa.
Vitsiketju   7.11.2008 21:26
Kaksi kärpästä käveli katossa.
-Kyllä ihmiset sitten ovat tyhmiä, tokaisi kärpäsistä toinen
-Miksi niin ajettelet, kysyi toinen
-No, ensin ne rakentavat näin hienon ja kalliin katon katon ja kävelevät sitten lattialla.
Intin jälkeiset unet   17.8.2008 17:40
Omasta inttiajasta on jo parikymmentä vuotta. Armeijaan paluu-unet ovat tulleet noin viiden viimeisen vuoden aikana. Niissä ollaan kyllä aina tietoisia, että juttu on aiemmin suoritettu mutta syystä tai toisesta siellä vaan ollaan taas alokkaana. Ilmapiiri on silti hyvin positiivinen ja unessa minua hieman ylimielisesti hymyilyttää koska osaan jo tehdä kaikki vaadittavat asiat ja olen niitä aiemmin ryhmyrinä muillekin opettanut.

Tulkitsen unien olevan jonkinlaista kaipuuta nuoruuden kulta-aikoihin.