Pienoismallit.net

HannuL

Tuttuja leikkipaikkoja 70-80-lukujen taitteesta Pitäjänmäellä. Katselin Google-kartoista hieman tarkempia nimiä noille lapsuuden leikkipaikoille. Paikallistin Mäkkylänmetsän Helsingin ja Espoon rajalta Espoon puolelta. Metsä on itseasiassa kallio jota reunusti venäläisten rakentamat juoksuhaudat ja tulipesäkkeet. Kallion laella oli ainakin kaksi raskaan it-tykin asemaa sekä kallion juurelta löytyi kaksi luolaa, ilmeisesti ammusvarastoja. Noissa leikittiin ja ihme oli, että mitään onnettomuuksia ei tapahtunut. Olihan kallion päältä luolan ovensuun kohdalla noin kymmenen metrin suora pudotus. Luoliin oli jännittävä mennä sisään taskulamppujen kanssa, ne olivat täynnä kaikenlaista sekalaista roinaa. Nykyään taitaa asutus ylettyä jo aika lähelle, toivottavasti ei kokonaan ole noita laitettu pois.

Kolmas it-tykkiasema löytyi Kokkokalliolta Konalantien läheltä. Kalion päällä oli taas betonireunainen it-tykkiasema ja kallion juurella luola. Tämä luola oli jo tuolloin varustettu turvakaiteella koska asutus oli aivan vieressä.
Jaa unelmasi Revellin kanssa   12.4.2014 12:54
Anna äänesi Suomi-mallille:

Bf109G-6
Gnat
Vihuri
Pasi
DB3
SB2
Saab96
RG32M
En varsinaisesti tiedä asiasta mitään mutta olen päätellyt niitä käytettävän pimeällä tiivissä osastolennossa jotta koneet eivät törmää toisiinsa. Ne antanevat valoa juuri sen verran, että lähellä olevien toisten koneiden pilotit ne näkevät mutta eivät silti paljasta koneita tarkkailijalle kauempana. Eivät siis ole mitään purjehdusvaloja.
Jaa unelmasi Revellin kanssa   3.4.2014 21:30
Nyt pikaäänet Suomi-malleille:

Gnat
Vihuri
Pasi
DB3
SB2
Saab96
Jaa unelmasi Revellin kanssa   30.3.2014 09:05
Valmetin oma Vihuri kaipaa ääniäsi:
Vihuri
Jaa unelmasi Revellin kanssa   21.3.2014 16:43
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Varmaan tämä se Gnat mistä on ollut puhe? Miksei tuossa ole skaalaa merkittynä? Voisi ehdotuksen lähettäjä päivittää sinne sen 1:48 niin alan urakalla klikkailemaan ääniä. ;)
Kone on merkitty skaalaan 1:72. Pitäisikö se lisätä myös 1:48:iin?
Teemu Siltanen kirjoitti:
Voisin koittaa saada tästä hieman lisämotivaatiota hiipuneeseen harrastusintoon, ja ilmoittautua mukaan kaapista löytyneellä Hasegawan 109G-6 1:72 Suomimallilla.

Paketin avaus tuotti iloisen yllätyksen, laatikosta löytyi myös Eduardin etsisetti! Kaikkea sitä on tullut hommattua…
Ethän vain suunnittele Juhannusraaseria D-tunnuksella? :)
Jaa unelmasi Revellin kanssa   20.3.2014 18:47
JJ kirjoitti:
Jopas on Gnat repinyt kaulaa
Lieneekö intialaiset asialla? Tuonne voi muuten käydä äänestämässä noin tunnin välein. Ei muuta kuin hakkaamaan Suomi-malleille ääniä koneeseen.
Jaa unelmasi Revellin kanssa   19.3.2014 09:09
Olli Lahtinen kirjoitti:
Nyt kaikki joukolla Panssarilaiva Ilmarista äänestämään.
Lisäätkö linkin tähän niin homma toimisi vieläkin paremmin.
Mukana Hasen Suomi-Mersulla 1/72 MT-402 Juhannusraaseri D vuodelta 1949.