Pienoismallit.net

Jaakko Lehtovirta

Veeti Heikkinen 6.4.2021 17:17 Käyttäjäprofiili
Hyvää syntymäpäivää, Veeti! Toivottavasti saat pienoismallin lahjaksi, ja näemme täällä lisää upeita mallikuviasi!
Pz III L 1.4.2021 11:20 Malli
Tyylillä ja taidolla maalattu malli, maastokuviointi on hyvin uskottavasti toteutettu ja säistäminen jätetty maltilliseksi. Itse koen tämän "keltaisen" kaluston maalaamisen uskottavasti edelleen ylivoimaiseksi haasteeksi. Tässä on hyvä onnistunut mallikappale. Vähän miinusta tulee noista Tamiyan teloista, jotka eivät asetu luonnollisesti. Eipä sille kovin paljoa voi, jollei vaihda teloja tykkänään. Mutta OTB hieno vaunu.
Egytiläinen T-62, 1973 21.3.2021 14:59 Malli
Kiitos positiivisesta arviosta, Mika! Pakkaa käymään niin, että pitkän viimeistelyn jälkeen malli alkaa maistua puulta ja tuntuu epäonnistuneelta - kunnes sen ottaa hyllystä uudestaan. Näin tälläkin kertaa. - Alustoja en tee jo tilanpuutteen takia, toisekseen pidän sitä vähän eri taiteenlajina. Mutta hieno laji sekin!
German Machine Gunner 21.3.2021 11:22 Malli
Tämä on kyllä fantastinen! Enpä tiennyt, että Tamiyalla on noin tasokkaita ison mittakaavan figuureita. Mutta viimeistely ja maalaus on se, mikä tämän kruunaa. Kangas näyttää kankaalta, metalli metallilta, nahka nahalta ja iho iholta. Onko silmissä dekaalit vai onko ne maalattu? Todella uskottava katse.
T-54 ja T-55… 7.2.2021 15:25 Referenssi
Kiitokset Olli, tämäpä oli hyödyllinen postaus! Miten mahtoi olla lisäpolttoainesäiliöiden kanssa, olivatko ne tummanvirheitä? Vai aiempaa vihreää? Niistä on niukasti kuvia.
girls & panzer ooarai… 25.1.2021 18:17 Rakennusblogi
Valmista tuli vaikeuksista huolimatta! Hauska nähdä näitä Girls und Panzer -mallejakin. Nehän ovat ihan kunnon malleja, vaikka aihe onkin silkkaa mielikuvitusta. Resiinifiguurit ovat tosiaan vaikeampia kuin muoviset: maali ei tahdo tarttua, on käytettävä pikaliimaa, jonka kanssa saa olla varovainen, ja veitsen kanssa saa myös olla varovainen. Maalaan resiiniosat ja figuurit aina ensin pohjamaalilla, joka on jotain Tamiyaa vahvempaa, kuten vaikkapa Humbrolia, johon tarvitsee sitten erilaisen ohenteen. Mutta sen päälle on sitten helpompi maalata "normaalisti". - Sitten vaan seuraavien haasteiden kimppuun!!
IS-2 kevättalvi 1945 19.1.2021 11:52 Malli
Kiitos Pete! Alusta olisi tosiaan kiva, mutta säilytystilan puutteen vuoksi teen vain malleja.
Pieleen meni 7.1.2021 12:46 Malli
No kyllä varmasti on ollut murskaava isku pienelle mallarille. Luulenpa, että mummon veljeäkin on jäänyt nolottamaan. Ehdotan traumanpurkuprojektia: tee samat mallit nykytekniikalla uudestaan! - Tamiyan "Hanomag" oli samaan aikaan etäisellä haavelistallani. Sen hinta oli kova, mutta ne figuurit olivat dramaattisen näköisiä!
Sturmi Ps.531-4 23.11.2020 13:26 Malli
Mukavan näköinen värimaailma ja erinomaista sivellintyötä, ei riittäisi oma osaaminen enää. Sävyt ovat uskottavan näköiset, vaikka en osaa sanoa kuinka "oikeat". Vähän pölyä kaipaisin alarunkoon, vaikka vaunu olisi kuinka siisti, hiekkateillä kun meillä aina ajeltiin ja paljolti edelleen. Ehkei pöly vaan näy kuvissa. Mutta ei tarvitse ylenpattisesti vanhentaa, jos ajatus on, että vaunu ja sen maalaus ovat tuoreet. Sisäosista tulee aina realismin tuntua, vaikkevät ne kattavat olekaan. On jotain, mitä katsoa luukuista.

Mika: Kersantti on ihan tyypillinen vaununjohtaja. Vaunumiehistö on ryhmä, ja ryhmää johtaa lähtökohtaisesti aliupseeri. Upseerit johtavat joukkueita - vänrikki tai luutnantti, ja komppaniaa johtaa sitten yliluutnantti tai kapteeni, yleensä. Koska nämä ovat kuitenkin panssarivaunujoukoissa kukin myös oman panssarivaununsa johtajia, noin joka kolmas tai neljäs vaununjohtaja on tällä laskukaavalla upseeri.
SU-100 11.10.2020 14:23 Malli
Hieno kokonaisuus alustoinen ja figuureineen. Neuvosto-Uzbekistan on vähän harvinaisempi iskulause. Vaunun vihreä perusväritys on minusta erinomainen, elävän ja rosoinen näköiset pinnat.Telakoneistosta ei juuri kuvista näy, mutta eipä T-34-alustasta juuri muuta näykään kuin pyörät. Ruostuneet pinnat /etupanssarin telakengät ja nuo jääpiikit lokasuojien päällä) hyppäävät minulla vähän monotonisina silmään, vaikka kyllähän ulkona olevien vaunujen sojaamatomat metalliosat ruostuvat. Mutta kuten sanoin, kokonaisuus on erinomainen ja pikku dioraamassa on hyvä tunnelma. - Yksi pikku tekninen lipsahdus on tainnut tapahtua (ja tämä tieto tusin ilahduttaa): tykin pyöreä suojapanssari taitaa olla 180 astetta väärään suuntaan. Tuon pullistuman reikineen pitäisi osoittaa vasemmalle eli ajajan luukun suuntaan. Mahtaisiko olla vielä korjattavissa? Tai sitten vaan elät sen kanssa ja siirryt seuraavaan!

Oliko Zvezdan malli hyvä kasata ja olivatko yksityiskohdat mielestäsi riittävät? On vielä kokeilematta heidän uudempi tuotantonsa, jota on kehuttu.