Pienoismallit.net

Jaakko Lehtovirta

T-28 16.4.2022 22:40 Malli
Kiitos JiiTee! T-28 oli tuotannossa 1933-1940, joten kyllä, tämä on alkupään T-28. Näin varhaisia en ainakaan itse löytänyt kesän 1941 lukuisissa kuvissa. Ehkä ne oli jo ajettu loppuun siihen mennessä.
Pressu on tehty kasvopyyhkeestä tavallisen erikeeper-tyyppisen liiman avulla. Toimi muuten ihan hyvin, mutta se ei millään tahtonut jäädä pysyvästi mutkalle toivotulla tavalla. Lopulta piti käyttää aika kovia keinoja.
T-28 12.4.2022 19:16 Malli
Kiitos Timo kehuista ja kommenteista. Kuran tummuus on olevinaan märkyyttä, mutta en tiedä toimiiko. Kontrastit tulivat tosiaan aika isoiksi, etenkin tuossa sivuprofiilissa. Figuuri ei oikeastaan kuulu tähän muuten kuin on mittakaavaa antamassa, ja huonosti sitäkin, koska mies on aikamoinen korsto. Tarkkasilmäinen tietäjä huomaa, etteivät arvomerkit olleet ihan tuollaiset 1936. Arvomerkit ovat muuten Tamiyan BT-7-mallin figuurien mukana tulleet.
SdKfz 251/9 Ausf.D… 11.4.2022 19:22 Malli
Hieno malli minun silmiini, hyvää rakennus- ja maalaustyötä kautta linjan. Tykkään kovasti vanhennuksesta, tosin takapää olisi varmaan saanut aika lailla enemmän roiskeita ajossa. Figuurin maalaus on upeaa, mutta mittasuhteet ovat aika oudot. Pää kohoaa valtavan korkealle. Kaula poikki, sanoisin julmasti!
Pöllö 8.3.2022 11:45 Malli
Hauskaa vaihtelua. "Pienoismalli" tämä ei kai sitten ole, jos mittakaava on 1:1, mutta malli joka tapauksessa ja hyvin toteutettu erilainen maalausharjoitus!
Romfell 7.1.2022 13:40 Malli
Kiitos selvennyksestä Jukka, tuota harmaanmustaa aluetta silmäilin.
Romfell 6.1.2022 21:21 Malli
Hyvältä näyttää, ja jopa on erikoisen näköinen menopeli. Gotham Citykin tuli minulla mieleen. "Where does he get all those gadgets?" (Mitähän tuolla rungon terävässä takaosassa oikein on?) Kasaamisessa ei pistä silmään rakoja tms. Hyvää jälkeä. Mallin maalaus: on kysyttävä, onko runko kaksivärinen? Vai onko kyseessä reippaan vanhennuksen ja varjon aiheuttama sävyero rungon yläosan ja alaosan välillä? En tiedä, mitä on tavoiteltu, joten tämä ei ole mitään kritiikkiä vaan kiinnostusta. Vanhennus on tehty suurella taidolla, myös merkkien ja maalausten päälle, mikä usein jää tekemättä. Kuraisuus on uskottava ja taitavasti tehty. Lokasuojaton auto päällystämättömillä itärintaman teillä olisi varmaan aika tuollainen ellei kuraisempikin. Hieno ja erikoinen malli!
WWI Heavy Tank 18.12.2021 16:13 Malli
Onnistuneen oloinen vaunu! Kärsineen näköinen maalipinta, mutta tällä kertaa ei kovin kurainen. Vaihtelua normiin. Pidän pintakäsittelystä. Muutama lisäkuva eri näkövinkkelistä olisivat tosiaan tervetulleita!
Leo2 A6FIN 7.12.2021 11:53 Malli
Hyvä itsenäisyyspäivämalli! En ole Leo-asiantuntija joten en osaa kommentoida suomettamista, mutta hyvää rakennus- ja tuunaustyötä sen verran kuin kuvista näkee! Siistiä maalausjälkeä myös, ja hyvät sävyt! Mitä maaleja käytit? Vaunu on ehkä vähän puhtoinen, mutta eihän kura Suomessakaan aivan pysyvä olotila ole. Maalipinnat noissa näytetään pidettävän hyvässä kunnossa, joten ylenpalttinen vanhennus olisi väärin. Kiitos myös tuosta karhennusvinkistä, sellainen olikin juuri hakusessa, kun tilasin tavoistani poiketen modernia kalustoa pukinkonttiin.
StuG IV late 10.11.2021 20:09 Malli
Täytyy yhtyä Timon kommentteihin: hienoa maalausjälkeä! Millä teit naamiomaalauksen, käytitkö jotain puttya vai vedätkö vapaalla kädellä? Taitavaa ruiskunkäyttöä. Rakennusjälki niin ikään on moittetonta minun silmiini. Mukava nähdä vaihteeksi tätä isompaakin Sturmia. Kiinnostaa myös, mitä (Tamiyan?) sävyjä käytit naamiomaalauksen?
Puna-armeijan Matilda 5.11.2021 18:24 Malli
Kiitos Timo kommenteista. Muutaman isomman klöntit tökin irti hammastikulla, mutta sieltä lähtikin alta sitten kaikki pohjamuoviin asti. Ehkä tosiaan varovaisesti vedellä saisi vähän pehmitettyä, mutta tiedä häntä viitsinkö enää. - Sittenhän tuossa on ihan tarkoituksella kolmiulotteista mutaa noissa sivuaukoissa, märkänä kiiltävää ja kuivaa, mikä oli yksi harjoituksen aihe. Siihen olen ihan tyytyväinen.