Pienoismallit.net

Jaakko Lehtovirta

Uusia Suomi-malleja tulossa   21.7.2022 16:30
Jukka Purhonen kirjoitti:
SSR Models:n tilaus saapui ja olen ihastellut laadukasta 3D-mallinnusta ja -tulostusta. Nyt on siis oikeasti saatavilla kelpoisia suomalaisia käsiaseita mittakaavaan 1/35.
No kerta kaikkiaan! Hakkaa mennen tulen oman skrätsiversioni… Lipas on valokuvaan verratessa pikkuisen pienen näköinen ja/tai laatikko vähän ison. Vai viiraavatko silmäni? Helpoin tapa tuunata lienee, että napsaisee RK-62:een jostain Kalashnikovin lippaan? Joka tapauksessa hyvät yksityiskohdat, ja hienoa, että saadaan valmis tuote!
Varaosapankki   20.5.2022 17:16
Jagdpantherin kaksiosainen miehistöluukku 1:35 on kadonnut avaruuteen. Jos jollain lojuu sellainen nurkissa, keskustelen mielelläni yv:llä millaista vaihtotavaraa olisi tarpeen. Merkillä ei ole oikeastaan väliä, minulla on vajaavainen Tamiyan 35203.
Etsin Markku Mäkipirtin kirjaa Puolustusvoimien moottoriajoneuvot 1960-2000 (Apali 2006), joka näkyy olevan antikvariaateista tällä haavaa loppu. Jos jollain lojuu nurkissa, laita yksityisviestillä hintapyyntö. Kirja pitäisi saada pääkaupunkiin.
Tamiyan joustava maskiteippi   20.2.2022 16:31
Hmm. En ole kovin innokas maskiteippien käyttäjä ylipäätää, mutta mnulla taas on ekaa kertaa jotain muuta kuin Tamiyan teippiä, enkä tykkää ollenkaan. Nimenomaan teipin päälle se ei tartu lainkaan. Olen käyttänyt sekä Tamiyan keltaista (yleensä) että valkoista joustavaa ilman ongelmia. Vähän kuulostaa, että olisi sattunut kuivahtanut rulla tmv.?
Terve, et ole näköjään saanut keskustelua herätettyä. Parhaat ja intohimoisimmat tiikeriasiantuntijat löytyvät varmasti verkosta, ja ongelma lienee informaation paljous. Liikkeelle voisi lähteä vaikka erilaisia dekaaliseteistä, vaikkei niissäkin on väkisin tulkintaa mukana. Näyttäisi siltä, että ainakin s.Pz.Abt.503 operoi Tiiereillä Kurskissa, ja yksikön vaunuissa on ehkä ollut kelta-vihreä naamiokuvio. Ehkä tästä saat ideaa?
www.missing-lynx.com/reviews/german/bisonpzabt503_fdesisto.html
tiger1.info/unit-page/503
Vuoden 2021 mallisaldo   17.1.2022 18:25
Neljä valmistunutta kalustomallia, ellen unohda jotain: JS-II, Matilda Mk.III/IV, FCM 36, Panzerwerfer 42 auf Opel Maultier, ja ehkä vielä joku. Ihan hyvä tahti meikäläiselle, vaikkakin vähemmän tuli uunista ulos kuin edellisenä vuonna. Suurin aika ja energia on mennyt Miniartin T-55:een sisuskaluineen, joka on edelleen viimeistelyä vailla. Tamiyoiden hyvä puoli on se, että valmista tulee! Huono puoli on sitten se, että vitriini käy nopeasti ahtaaksi.
Tero Hyvärinen kirjoitti:
Edellisten mallailuhankkeitteni jälkeen perinteiset emalimaalit näyttävät pääosin poistuneen kauppojen hyllyiltä. Olen aina ihmetellyt, millä hitolla jokin leluakryyli saadaan pysymään edes hiotulla ja pohjustetulla muovipinnalla. Katsotaan nyt sitten, Hobbylinnan hyllyssä näytti olevan joitakin Tamiyan akryyleja (?), joista minulla on edes välttäviä kokemuksia.
Tero, hienoa kuulla että mallailet käsien vapinasta huolimatta! En itsekään pääse enää lähellekään niitä tarkkuuksia, mitä nuorempana saavutin. Täytyy vaan olla iloinen siitä, että saa jotain valmiiksi! Maaleista: sama polku on käyty läpi. Tekstistäsi ei käy ilmi, maalaatko siveltimellä vai ruiskulla? Jos siveltimellä, jättäisin itse Tamiyan akryylit pois ja käyttäisin vaikka Vallejoa, jota on aika monessa kaupassa saatavilla. Pohjamaalin päällä ne pysyvät hyvin, ja ovat ihan ok siveltimelle. Sävyvalikoima on laaja, josko myöskin sekava. Itse vannon Tamiyan nimeen, mutta ruiskulla maalatessa. Ja niiden valikoima on kyllä aika suppea, eli itse saa sekoitella aika paljon. Kiteistä en taida sanoa mitään, kun lentokonemallit ovat vähän omassa sarjassaan kittaamisen suhteen. Mallien suhteen elämme kuitenkin hyviä aikoja!
BTR-60PB?   8.12.2021 21:28
Seppo Korsumäki kirjoitti:
Eli nuljujohtaja -85 olen, Trumpeterin sarjaa aloitelen. Ja pyrin siihen kuittaamani vaunun ulkoasuun.
Odottelen mielenkiinnolla, mitä saat aikaiseksi! Oma versioni löytyy galleriasta, mutta ei ole omakohtaista kokemusta kuin naapuriyksiköstä, joten valokuvien ja muistikuvien pohjalta menin. Trumpeterin malli oli minusta varsin hyvä, kaipasi lähinnä hartsirenkaat lisäosina ja kk-putket. Mutta moottori tosiaan puuttuu, jos sellaisen haluaa esille.
Uusi mallari esittäytyy   29.11.2021 13:03
Tervetuloa takaisin ja foorumille minunkin puolestani, Jari! Mallailu on muuttunut kovasti, ja suunnilleen ihan kaikki on saatavilla ainakin postimyynnin kautta. Pää on hyvä pitää kylmänä ja miettiä, kuinka paljon rahaa ja aikaa aikoo käyttää.Internetin ammattimallareiden töitä on hienoa katsella ja niistä saa inspiraatiota, mutta itse koitan varoa perfektionismin peikkoa. Samoin foorumien yksi haaste on, viimeistelläänkö malleja valokuvattaviksi vai paljaalla silmällä katsottavaksi. Sitä pitää itse miettiä. Mallien rakentelu pikku hiljaa valmiiksi asti tuo suurta iloa, sen sijaan keskeneräiset ikuisuusprojektit, jotka odottavat aina jotain yksittäistä lisäosaa tai etsiarkkia, eivät juurikaan. Puhumattakaan vaatehuoneen täyttävistä pinoista aloittamattomia malleja. Nykyisenä hektisenä aikana mallailun vaatima keskittyminen on kuitenkin ainakin minulle hyväksi, ja juuri siksi toivoisi useamman kouluikäisenkin siihen ryhtyvän. Tuetaan ja kannustetaan siis aloittelevia mallareita kaikin keinoin!
1:35 T-26 osa pulma   27.11.2021 13:24
Green Stuffia löytyy vaikkapa Pienoismallimarketista (kertoo Google) ja varmaan monesta muustakin kotimaisesta mallikaupasta. Vilkaise tuota Kauppoje ilmoitukset -palstaa, sieltä löydät linkkejä kauppojen verkkosivuille. Ja sitten vaan kärsivällisyyttä ja onnea - harjoittelu tekee mestarin! On noita osia löytynyt kyllä valmiina resiiniosinakin, mutta kalliiksi tulee!