Pienoismallit.net

Jaakko Lehtovirta

Mitä työn alla?   28.3.2021 13:09
Tervo Salminen kirjoitti:
Jösses, toi takapää on matalalla, Monogram mallintanut ehkä vähän liiankin matalalle, kun vertaa tuota kiitotiellä nousuunlähtevää referenssikonetta. Piti oikein tarkistaa että telineet on oikein paikoillaan.
No huh huh! En juuri lentokoneista ymmärrä, mutta haluaisinpa tietää, kuinka tuolla laskeutuminen onnistuisi perää raapimatta! Mutta hienosti tehty kone kaikin puolin ainakin tämän kuvan perusteella.
M: Myydään malleja   24.2.2021 14:04
Kiitos Kimmo, sovitut tavarat tulivat hyvässä kunnossa nopeasti perille!
Suomi BMP-2   26.1.2021 13:20
BMP-1:stä tunnen paremmin ensimmäisen, Neuvostoliitosta ostetun sarjan vaunut. Muikku-Purhosen Suomalaiset Panssarivaunut -kirja kuitenkin kertoo, että DDR:stä ostetut "muutettiin Suomessa malliksi BMP-1PS" (tai komentovaunuiksi). Miten PS eroaa P:stä, mitä Trumppa tarjoaa? Ja pitävätkö tyyppimerkinnät kutinsa?En valitettavasti tiedä. Savuheittimet näkyvät Suomessa sennetun tornin oikeaan etukulmaan, ja lisäksi ruotsalainen Lyran-valaisujärjestelmä. - Mihin perustuu ajetuksesi, että vaunumerkintä on väärä? Kirjan kuvista löytyy ainakin Ps151-280 ja -271. Alkuerän vaunuissa vaununumero on pienempi, kaksinumeroinen, muistelen että 70-99 välillä oli pääosa. Odotan innollla mallejasi, itseäni hirvittää tuo sirpalekuvio!
Suomi BMP-2   15.1.2021 14:05
Kari Keränen kirjoitti:
Kiitos infosta, laitoin Trumpan sarjan tilaukseen. Katselin kauppoja läpi niin yllättävän vähän oli muitakaan vaihtoehtoja tarjolla, oletan että 40-luvun vihanpitovehkeet on enemmän suosittuja ja modernimmat jää sitten kakkossijalle.
Nöinhän se on, vaikka kyllä näitä Kylmän sodan kapineita on tällä vuosituhannella sentään tullut markinoille. Trumpeterin tuotanto on kuitenkin kattavaa ja pääsääntöisesti (uudemmat) oikein hyvää, eikä minusta kaipaa kauheasti lisäosia. T-54/55 on sitten katettu muiden toimesta hienosti.

BMP-2 oli meillä kai varsin alkuperäisessä varustuksessa joitain heijastimia lukuun ottamatta. Valmista dekaalisettiä en tiedä.

Joitakin vuosia sitten Suomen BMP-2-kalustolle tehtiin tosiaan varsin mittava modernisaatio, jossa ilmestyi varustelaatikoita takasivuille, vaijerinkatkaisija jne. Osaan lisättiin myös ymmärtääkseni tutkakuvaa hämäävä verkotus, jonka toteuttaminen olisi aika temppu 1:35-mittakaavassa.
www.reddit.com…r/TankPorn/comments/a6gxh1/finnish_army_modernised_bmp2md_ifvs_on_parade_on/
www.reddit.com…taryPorn/comments/4iv68f/finnish_armys_modernized_bmp2_bmp2_md_fin_1080x568/
Suomi BMP-2   13.1.2021 23:28
Kari Keränen kirjoitti:
Kaivetaanpa vanha ketju naftaliinista. Onko tietoa mitä sarjaa kannattaisi katsella jos nyt aikoisi rakentaa Suomessa käytetyn BMP-2:n?
Eiköhän paras alku ole Trumpeterin BMP-2, joka on vuodelta 2015. Dragonin ja valitettavasti myös Zvezdan tuotteet näyttävät pohjautuvan 1991 Italerin malliin. Trumpeter näyttää lisänneen sisäosiakin vaunuunsa - siitä sitten vaan täydentämään, nämä kun ovat aika täynnä tavaraa. Arvostelu:
www.missing-lynx.com/reviews/russia/trumpeter05584reviewcs_1.html

Täydennyssarjoja Bemareihin on valtavasti, mutta mikä niistä passaa Suomi-versioon on toinen juttu. Scalemates auttaa alkuun:
www.scalemates.com/search.php?fkSECTION%5B%5D=All&q=1%3A35+bmp-2*
Mitä työn alla?   20.11.2020 13:47
Pore kirjoitti:
Muutaman vuoden kesken ollut MIG-25 rakentumassa. Saattaa valmistua.
Hyvältä näyttää. Oppimismielessä mielenkiintoista nähdä, miltä varjostukset näyttävät loppupeleissä. Ärjyn näköinen laite. Tuo kuvakulma avasi ainakin minulle, miksi neuvostoliittolaiset kutsuivat tätä konetta lempinimellä "Matkalaukku" (Tshemodan). Muotoilu on se verran kulmikasta.
Uusia Suomi-malleja tulossa   27.10.2020 22:47
Terance Wong kirjoitti:
CAMS CV35A009 update and …
Looks brilliant, and great to have all the turret options! I hope the tracks are not too complicated.
Terve, et ole saanut tähän vastauksia, eikä ihan varmaa vastausta ehkä ole tarjollakaan. Tamiya ehdottaa vastaavaan käyttöön BT-42-mallissaan niin ikään XF-65 Field Greytä. Tämä ei varmaan tee asiaa yhtään sen varmemmaksi, mutta pajastaa ehkä CAMS:in lähteen tälle sävylle. Muikku&Purhosen Suomalaiset panssarivaunut 1918-1997 puhuu "tummanvihreästä", eikä tuo Feldgrau kyllä ihan siihen määritelmään osu. Kuinka tumma on sitten tummanvihreä, aj onko se yhtään oliivin sävyinen, en tiedä. Jos mallina oli englantilainen Vickersien pohjaväri, kyse olisi kai varsin tummasta sävystä, ja ennemmin sinertävästä kuin oliiviin kallistuvasta. Mutta tämä on ihan spekulaatiota. Asia kyllä kiinnosta, kun näen mielelläni tuon Vikun valmiina!
Jaakko Keranen kirjoitti:
Keskustelusäikeen alussa olleen Hotchkiss H-39 vaunun valokuvan vasarahinta eBay-huutokaupassa oli lopulta 300 €.
Huh huh. Vähän leikittelin ajatuksella huutaa, mutta en maksaisi lähellekään tuota hintaa. Nyt jää harmittamaan se, että kuva ilmestyy johonkin kansainväliseen julkaisuun tuon Tali-Ihantala-paikannuksen kera. No, parempi kai sekin kuin että se häviää julkisuudesta.
Huomasin Missing Lynx -sivuston viikottaisessa ebayn myyntilistauksessa tällaisen tasokkaan Suomi-kuvan, otsikolla "Deut.Panzer-Abteilung mit Beute-Panzer in Finnland / Tali-Ihantala 1944". Kuvaan pääsee zoomaamaan viemällä hiiren päälle.

Tali-Ihantalasta ei voi olla kyse, mutta kuva on kyllä epäilemättä Suomesta, koska siinä on suomalainen sotilas mukana. Kuvan takana on tekstiä, mistä en saa selvää, mutta Tali-Ihantalaan se ei kuvaa liitä, mistä lie se ajatus tullut. Päiväys 9.9.44 lienee tekstin päivämäärä, ei kuvan ottamisen.

Humioita: vaunu on mitä ilmeisimmin tummankeltainen (musta risti erottuu selvästi), mikä ei taida olla ihan tavallista (selailen Kuuselan mainiota "Wehrmachtin panssarit Suomessa. 2000"). Kanisterit ovat vanhempaa mallia ja ilmeisesti harmaat. Ranskalaisvaunuille tavanomainen hinausketju on ilmeisesti maalattu vaunun saadessa keltaisen värin. Hyvä malliaihe! Alla kuvan osoite, niin kauan kuin se siellä on myynnissä.

www.ebay.de…Finnland-Tali-Ihantala-1944/293687114040?hash=item44611db938:g:8wUAAOSwZeFfM5oG