Pienoismallit.net

Jojje Kontio

Aero C3A 30.5.2021 20:24 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Kiitti Jojje selvennyksestä.
Mikähän ero lienee hammastikilla ja tulitikulla? Outoa.

Miten teit tuon vahauhksen? Oliko tosiaan autovahaa, joka painuu pienenpieniin rakoihin ja niistä sen pois saaminen ja kiilloittaminen ei ole helepoo.
Sitä minäkin ihmettelin, että voi olla puussa ja puussa ero - haavasta ne stidit ennen tehtiin, pehmeää se on. Nestemäinen autovaha on helppo levittää siveltimellä, kiillotus pumpulipuikolla.
Aero C3A 30.5.2021 13:11 Malli
Mika Kauranen kirjoitti:
Samoin kuin Timo sanoi, niin malli on kokonaisuutena hieno. Ehkä todellakin noiden yllättävän hienojen kohodetaljien kuivaharjaamista kaipaisi, (…) Käyttämäsi tapa raamien maalaukseeen on näissä hankalasti maskattavissa tapuksissa ihan OK. Käsi ei saa vapista. Ja jos vähänkin vapisee, niin tulee paljon töitä hammastikulle;)
Detaljointi oli siinä määrin karkeaa, ettei se minusta lisäkorostuksia kaivannut - itse asiassa pyyhkäisin vesihiomapaperilla ylimääräisiä jopa pois. Ohjainpintoja ja täyttöaukkoja korostin tummalla maalipesulla. Moottorikehtojen alapinnoilla myös hieman pakokaasulian yritystä.
Käteni ei onneksi vapise, mutta hyvän valon ja suurentavat lasit raamien maalaus vaatii. Kumma kyllä, teroitetulla tulitikulla maalinpoisto ei onnistu, se vaatii hammastikun, ilmeisesti liian pehmeää puuta. Ohjaamon lasit vahasin muuten autovahalla.
Aero C3A 29.5.2021 11:25 Malli
Timo Rissanen kirjoitti:
Tuo kuomun raamitus ja suvitus ei ole ollut ihan simppeliä, mutta olet onnistunut siinä näyttävästi tuomaan esille niitit.
Onko matkustamon ikkunoissa hieman sameutta?
Käytin sarjan ikkunoita, jotka olivat aika kauheat, epätasaiset ja liian suuret - no onneksi näin päin. Parempi olisi ollut tehdä uudet.
North American Mustang P-51 Mk… 26.2.2021 17:44 Malli
Kiitos, Timo! Olen äärimmäisen vähän kilpailuhenkinen ihminen, enkä kauheasti välitä, kuinka monta pistettä mallini saa - sitä paitsi tämähän on forumin paras (ja ainoa) esitys aiheesta "Airfix Mustang mittakaavassa 1:24"! Pyrin realistiseen valokuvaukseen. Figuuri on kökkö, totta kai.
Teksti on lyhennelty versio Pienoismalli-lehteen 2016 kirjoittamastani artikkelista. Ei näitä tosiaan pakko ole lukea, mutta jos jotain kiinnostaa, siinä saattaa olla oikeille jäljille opastavia seikkoja. En minä tämän jälkeen halua koskea metrin tikullakaan Airfixin isomittakaavaisiin malleihin. Joku Tamiyan 1:48 on varmasti hauskempi.
Heinkel He 70 G-1… 24.2.2021 19:59 Malli
Sivusto rajoittaa, oliko niin, että vasta kolmen julkimallin jälkeen saa enemmän levytilaa.. Timon mieliksi lykkäsin Flickriin pari kuvaa: Linkki
Heinkel He 70 G-1… 22.2.2021 19:16 Malli
Toki olen tyytyväinen, että nätti kone tuli valmiiksi - paljon huonompiakin on tehty. 1970-luvun muistojeni mukaan Matchbox-sarjojen sovitteet olivat Airfixeihin verrattuna tarkempia.
Yamaha RZ350 2.6.2020 21:22 Malli
Sikäli, kuin muistan oikein, Suomeen tuodut 250/350 RD:t tulivat katettuina juuri näin, ilman ala- ja varttikatteita, toisin kuin satapiikit, minunkin. Vuosimallit erotti väreistä, 1982 valkeita, 1983 sinisiä.
Vaijereiden vaihto skaalanmukaisiin on tärkeä parannus, plussaa siitä.
Mopomallien säistäminen on kaksipiippuinen juttu. Kyllähän ne oikeat mopot joskus sunnuntaisin näyttävät hetken tältä, loppuviikolla jo kuraisilta.
Hieno toteutus kaikkiaan.
Kolkuttaja 24.2.2020 21:13 Malli
Klassisen kreikkalaisen veistotaiteen tavoin juuri ennen toimintaan räjähtämistä jähmettynyt hahmo kruunaa tämän dioraaman!
Honda Monkey z50j 5.2.2020 21:39 Malli
Jos ei ajovalon lasin karkea kuviointi paljastaisi,oikeaksi luulisi.
Brandtin piti muistaaksen vaihtaa näihin pienemmät tankit, että saatiin menemään tuolloisen mopedin painorajan sisään.
Albatros D.III 26.12.2019 16:49 Malli
Hieno on! Mutta eikös maalatun pinnan kuuluisi olla kiiltävämpi - vai olenko väärässä?